Манџи - дали и какви јадете?

Јадам манџи и тоа секакви и од се, но не сакам со запршка, не е здраво. Наместо тоа мајка ми ги прави со пржено пиперче и домат. НАвистина така е поубаво :smir:

Ќе ве молам дефинирајте бидејќи според мене, ниту мусака ниту Турли тава (иако ја обожавам) не се манџи. Манџа треба бар малку да е чорбеста и по моја дефиниција манџа се прави во тенџере на рингла и не се пече во рерна како спомнатите мусака и турли тава.
Инаку од манџите чорбест грав (ама само ако е добро приготвне, тој од мензите е најубав), леќа, компир манџа не ме вчече многу, грашок и боранија едноставно не ми се вкусни, зелка да ама без месо, некако месото како да го уништува уникатниот вкус на зелката.
Гулаш е стандард, ама не ме воодушевува нешто посебно ама затоа гледам има две манчи кои никој не ги спомна а владеат а тоа се сув паприкаш и бамња манџа.

Jadam mnogu mandzi mnogu cesto bi kazala ,omielni mi se grasok,boranija,kompir,lekja...site mandzi gi jadam:toe:

Jadam malku a i nemam omileni..

Од манџите нејадам само Леќа ....

Јадам секакви манџи, ама најмногу ја сакам летната манџа на баба ми со неколку вида зеленчук и лута пиперка. :)

Па скоро секакви,најмногу грав и мусака :)

ауу мразам манџи а посебно грав:tapp:

Od mandzite samo grav jadam, drugo nisto, se mi e odvratno.

Од манџите јадам скоро се, само боранија не јадам и купус манџа, а омилена ми е компир манџа :pipi:

Многу се убави маџите.Најубаво копир манџа,па грашок.Убаво е и гулаш и грав(со месо,не посниот),ама боранија:pov:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom