ЕМО стил!

• Креатор на темата Креатор на темата ^182^
  • Време на започнување Време на започнување
E vaka
emo e znachi meshan stil od gothic i punk. Ima poseben podpravec ili pravec emo, isto taka screamo i ushte nekolku podpravci. Karakterot e opishan kako neli sechenje veni poradi problemi i dramatiziranje itn...
Obleka; crno-belo, rozevo, crveno najchesto.
TIE SHTO SLUSHAAT TURBO FOLK I SECHAT VENI DEKA GI OSTAVIL DECHKOTO NE SE EMO (obichni wannabe)
shto od ova ne e razbirlivo sea?:smir:

Две без три.

Ајде кога веќе се зачитав, некој со поопширно емо лајфстајл-wise познавање да објасни што слушаат, што е правилната емо култура и се' тоа. Пошо само прочитав дека имало овде (МК) само wannabes. Мислев Грин Деј и Гуд Чарлот им е музиката. Srsly.

Emo chicks are hot, mkay? ОК, одреден процент.
Иако мислам дека истово го иам напишано ипак.
Правилната Емо култура нема врска со оваа.
Правилната Емо култура е всушност само гранка од Хардкор панкот и се издвојувала по емотивните текстови. Луѓето кој ја следеле не биле по дифолт емотивни/емоционални и плачипички , туку изразувале различни емоции. Некој пееле за омразата како емоција , други за љубовта, трети за себичноста. Кој како.
А денес тие бендови ,поради нели овие фејкериве кој што се нарекуваат емо , се сместени во некојси рандом жанр наречен Screamo. Емо бендови денеска се наречени сите кој што имаат таков Scene изглед (Мај Кемикал Романс , Грин Деј , Гуд Чарлот етц...) иако бендовите сами немаат никаква допирна точка со Емото.

Примери од Емо бендови (песни) :

А успеав да го најдам и виновникот за мешањето на Алтерантивниот рок/панк и пост-хардкорот со Емо жанрот .
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Emo_Diaries
Уште од 1997 првото издание на Deep Elm Records се содржат бендови кој по жанр не се Емо , меѓутоа имаат некој емотивни лирики .
Поради нив денес е ептен измешан поимот емо.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Абе блајнд...бегај од оваа тема оти ќе те испиздат безвезе....

Иначе да не биде чист оф топик ќе кажам еден збор во врска со темава - Емо

Дај молимте,не е толку лош стилот.
Напротив,баш е симпатичен и допадлив.
И на крај,не знам шо е толку катастрофално во покажувањето емоции?
Не значи дека ако некој е Емо,е нонстоп депресивен и со суицидални нагони.
Тоа е само обичен стереотип.
Самото име кажува-Емо.
Тоа значи емоции,но секакви емоции,од тага до еуфорична среќа и назад.
Еве,светлата страна на емо:
babyfayce2su2.jpg
1440262025_1bda83e5cb.jpg
top.JPG
emo_girl_hair.jpg

Ако некој рече дека се грди девојчињава,не знам шо да кажам.
од овде нишо не е емо, scene е све

Овде си грешка. Прво многу малку се онака да речиме вистински Емофци. Всушност тие се некои шо се повеќе емоционални,ама не секој е Емо. Ма колку и да сака да биде неможе.
Има некои што се Емо и што се облекуваат онака сосема нормално, па дури мислам дека знаат подобро да комбинираат облека и сето тоа,сеа пак ќе кажам за кого како.
sexy-emo-girls-013.jpg
еве на пример на девојкава не гледам нешо одвратно на сликава.
Ама многу се нервирам кога ќе видам какви не "Емофци" шетаат по градов. Ај то шо напрајле све ми боје,лепо стоје.. туку незнам одвратни се,не знаат ни да се шминкаат, се размачкуваат...:tapp:

не глеаш одвратно на девојката зашо е scene, а не emo

моментот е шо некои не праат разлика од emo и scene. слични се само фризурите. Авторот на топиков незнам дали мислел на Emo или на Scene... ќе треба да се одлучите за шо ќе се расправате, па расправајте и ќе ви се убацам xD

емо е стил на музика..ако слушаш таква музика нормално е и стилот да ти е таков...а кај нас не верувам дека некој знае каква е емо музиката, ниту пак ја слуша...нашиве емовци - слушаат trash metal и riblja corba...па некад и кафанска...

сум чул за “слушам рап, ама не сум смкнат...“ ама не сум чул за “смкнат сум, ама не слушам рап“...
Јас буквално сум смкнат и не слушам рап, зашо тоа би било чудно?

Еве нешо од мене

ОВА Е SCENE
l_fd0d3c446153969772bfc532ac67ce8e.jpg

ова е емо!
girls-emo-haircut.jpg

Мене ми стана фејк. Интересни ми беа,ама сеа од ко сите тинејџери шо немаа стил станаа емо, ФЕЈК!!!

Кај нас 99,9% се фејкери,а се сечат само за да се напраат фраери..ајде ваљда некој ден ќе се истребат и нема да сметаат на Земјава

од овде нишо не е емо, scene е све

не глеаш одвратно на девојката зашо е scene, а не emo

моментот е шо некои не праат разлика од emo и scene. слични се само фризурите. Авторот на топиков незнам дали мислел на Emo или на Scene... ќе треба да се одлучите за шо ќе се расправате, па расправајте и ќе ви се убацам xD

Јас буквално сум смкнат и не слушам рап, зашо тоа би било чудно?

Еве нешо од мене

ОВА Е SCENE
l_fd0d3c446153969772bfc532ac67ce8e.jpg

ова е емо!
girls-emo-haircut.jpg

Ај жити мајка објасни ми ја разликата ?:)
Бела мајца , црна мајца ? Је рајт.
Облеката на тие кој што се нарекуваат „емо“ не се разликува од секојдневната облека : Мајци и блузи со риги , со коцкици , црни/темни фармерки и сл. кој што секој би ги носел (секако постојат некој апла „I'm Emo" мајци за кој веќе не станува збор).
Дали според тебе ова е "Емо" или Scene ?
lamentgy5.jpg

Облеката на тие кој што се нарекуваат „емо“ не се разликува од секојдневната облека : Мајци и блузи со риги , со коцкици , црни/темни фармерки и сл. кој што секој би ги носел (секако постојат некој апла „I'm Emo" мајци за кој веќе не станува збор).
lamentgy5.jpg

Наградна игра, одговори на прашањето и освои ПЕГЛА (за коса)!!

“Оригиналната слика е во боја. Една од следните слики е фотошопирана во обратното (emo во scene и via versa). Дали сликата лево (емо) или десно (Scenery) е оригиналот??“
jh7kv7.jpg

lamentgy5.jpg
Ова ти е јапанска адаптација на филм од аниме! Значи не е ЕМО!

Ова ти е јапанска адаптација на филм од аниме! Значи не е ЕМО!

Знам ја што е тоа :) него ме интересираше од каде делењето на Емо и Scene.
Visual-Kei се нарекува стилот патем :).

Патем Мр.Д не верувам дека некој има нешто против емовците , меѓутоа сите имаат против деца кој што немаат сопствен стил и го прават тоа што го прават сите . Т.е. против фејкерите.
А во Македонија мал е бројот на онаквите кој всушност знаат што е Емо па за да можат да го плукаат или пак да бидат во тек со него.

Е прочитав уште едно мислење шо е за емовци,а не за емо-стилот, бришам сФа!!! :nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom