Откачени професори..

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Училиштето е секојдневна работа,и ние стапуваме во интеракција со разни луѓе(професори).. Постојат секакви луѓе.. со секакви маани,со чудни навики,со чуден изглед.. со чудно однесување,и со чуден однос кон учениците,со несекојдневно оценување.. и така натаму
Можете да пишете што е тоа што е невообичаено кај вашиот сегашен или бивш професор

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
аууу со имам еден утепан професор не знам од дека го најделе па професор да ни го стават,.... Бидејки сме 42 женски у класот а тој е само машко се збркува...он и тка си е збркан дее...брее лани дигааме штрајк да ни о сменат ама ништо ..бил син на јак човек... абе уше коа ке го видеш јасно ке ти стане а не пап и да го мириснеш...изгледа не е чујал за парфеми антипреспиранти дездоранси...поштено ного смрде..

Член од
6 август 2007
Мислења
4.063
Поени од реакции
175
Си имам ја една професорка.. абе невидена е... цел живот е болна.. све нешто и смета.. не смее никој да ја чепне зошто ќе и пренеселе бактерии :pos: Зимава на час седеше со две капи на глава.. еднаш со ќебе дојде (ваљда ќебе беше.. долго до доле) абе да ја грее.. да не смрзне случајно.. 30 степени у училница.. парната пуштени.. таа со ќебе, јакна и капа (две) седи на час...
Инаку е лоша многу.. таква и фацата и е.. става три кила шминка на неа, многу е страшна.. косата нагоре и е.. знае да критикува многу, да навредува, а нас ни вика: абе не знам зашо ме прават толку лоша.. ја не сум лоша, само таква фаца имам! :pos: Плиис..
За оценување бара мнооогуу .. сака се од збор до збор да и се каже.. ако нешто згрешиш или ќе почне да ти вика, или оценката ти е 3..за едно прашање.. верувајте вака е..
Абе почудна жена немам видено.. знам уште многу работи..ама ако почнам да ги кажувам ... абе нема крај...
Па сега ако го прочита ова.. ќе се препознае гарант, ама нека не се лути.. не кажав ништо што не е вистина :):)

U

UnholY

Гостин
Абе ајде мх! Најзабеганиот и најоткачен професор ни замина во пензија....барем да останеше со нас уште една година....на далеку познат по:Не смеј се!...има уште многу други ама ај да не ги пишувам сега ќе ицка Мане :)

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
На ликовно седам на 1 клупа.. Блок неам донесено уште од пред 2 години... Со наставничката се УТЕПУВАМ од праење муабет.. Иначе наставничката е најголема металка што може да видите на над 40 години... Уште се облака ко металка, а добро е тоа што секат зборам со неа за музика.. БИ САКАЛ СИТЕ ДА СЕ ТАКВИ!!!

Член од
17 декември 2007
Мислења
40
Поени од реакции
2
eve nesto zanimlivo:)))idete na you tube i napisete DALEKO E AMERIKA... kako izgleda eden cas po informatika vo Sk:D

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Убава тема иако не е за тука.
Абе професори има секакви, има типови што само си лечат комплекси и што вадат оценки од ракав(уствари повеќето се такви)...има такви што се облакаат целосно у една боја, ко англиски, пр. цела у зелено:pos2: , значи воведуваат нова мода у школо или го мешаат школото со модна писта...има недоволно интелегентни, благо речено, како една по математика...има такви што им се здосадил и животот и професијата, пр. музичко...
Ќе ме разберат Корчагинци на крај краева, како ти што си ја поставил темава.

F

filmadzijka

Гостин
Откачени.
Мене тоа ми значи нестереотипни - професори кои добро си ја вршат работата а во исто време не се тупаџии, знаат да те изненадат, да те расонат ако зајдиш, професори чиј час е авантура а не бапска седенка за везење гоблени или распашој банда каде секој си прави што ќе му текне.
За мене се откачени професорите кои ги користат сите свои таленти, па дури и своите ситни недостатоци за да го направат часот интересен и корисен за учениците.
Мишел Фајфер, Дени де Вито, Сидни Поатје, Мерил Стрип итн. во респективните филмови ми се пример за улоги на откачени професори.

Anuskan

~Keep Smiling~
Член од
13 јануари 2008
Мислења
191
Поени од реакции
10
Eh u osnovno imav zakoooon profesor po geografija koj so zatvoreni oci na koja bilo mapa SE mozese da pokaze. Plus bese ko digitron, mu kazuvavme nekoi ravenki, delenja ili sl. i mozese do decimala da kazese odgovor. XD

U sredno edna profesorka bese postojano picnata demek posledna moda (ali ne mozese da kazes bash deka e "lepotica" ili neso). (Angliski MekNolti u Korcagin)
Use edna legenda u sredno- 4ta klasna mi bese, profesorka po matematika, postojano si bese nasmeana od uvo do uvo, na testovi site prepisuvaat, frlaat livcinja od eden do drug kraj na ucilnica, jas im resavam zadaci na 3ca okolu mene, a ona samo si se smee. Plus na matura kaj nejze doma koga otidovme bese super. Duri ona vleze u spalna i ja budi kerka i da se zurka so nas (8odd bese kerka i ).
A Elizabeta-po hemija site bevme ko usrani na denovite koga ke trebase da "dere". Ke te krene na tabla pa i da si naucil ako ona saka ke te zbuni i kaput si! Site niz skolo prasuvavme kako e raspolozena, zaso sve od nejzino raspolozenie zaviseshe! XD
LOL.

A na fakultet epa sea....neka kaze isto nekoj na Ekonomski sto e kakvi frikcinja imame. LOL. Taki Fiti mi e zakon, Suklev e legenda, a od Snezana marketing mornici mi lazat.

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
Откачени.
Мене тоа ми значи нестереотипни - професори кои добро си ја вршат работата а во исто време не се тупаџии, знаат да те изненадат, да те расонат ако зајдиш, професори чиј час е авантура а не бапска седенка за везење гоблени или распашој банда каде секој си прави што ќе му текне.
За мене се откачени професорите кои ги користат сите свои таленти, па дури и своите ситни недостатоци за да го направат часот интересен и корисен за учениците.
Мишел Фајфер, Дени де Вито, Сидни Поатје, Мерил Стрип итн. во респективните филмови ми се пример за улоги на откачени професори.

И да, темава дефинитивно е во погрешна категорија.
дефинитивно добра дефиниција за откачен професор...
и јас имав такви професори во средно,а богами се наоѓаат и сега по некои..
Една од нив беше професорката по англиски,на нејзин час не трепнував.. иииииииииииииии поздрав до неа! :helou:

K

KomitaMKD

Гостин
Во втора година во средно пред Нова година со другарите се договоривме да се начукаме на школо . И купивме неколку шишиња коњак . За време на одморот додека пиевме во училницата влезе професорот по географија . Пробавме да ги скриеме шишињата во ташна ама ги виде . Ја отвори ташната , го зеде коњакот во рака и рече - Немојте бе деца ќе ве види некој ќе ви направи проблем - и го врати коњакот во ташна . леле како сме се смееле кога излезе .

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Па откачен. Може да се рече дека како откачен професор во гимназијата во Охрид се смета професорот по физика. Пола час ни ја објаснува вистинската историја на древните Македонци(голем поборник против грците), а пола останатиот дел од физиката. Знае да забега некогаш и е доста незгоден на часови предвидени за повторување.

Друг, да не речам по малце и наивен професор е тој по музичко... Невидена галама и заебанции на негов час, а тој само дава опомени, никако да избрка некој.:)

Jukka

chili
Член од
16 мај 2007
Мислења
537
Поени од реакции
2
pozz do profesorkata po angliski, ciao nippi .....sredno se ziveese nekako, ne svakaa deka sme vo tie ludi godini i oni pominale niz toj period na detstvoto,samo ponedelnik na uciliste posle cela nedela na boluvanje, na glasnata ponedelnicki obavezno imase pokacen pritisok, da e ziva i zdrava doktorkata, teticka, 100 grama kafe i nemas maka bolen si cel mesec ....
a sega na fakultet e druga prica kako ke ti sfirnata taka ke igras, koga si odozdola boli ke si trais (malku bev bezobrzen):pipi:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
има и кај нас неколку ама на 1во место е ичо-илија звер:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom