Оригами...

• Креатор на темата Креатор на темата Saladin
  • Време на започнување Време на започнување
И сега, знае некој каде се продава хартија за оригами?

хммм можно е да наидеш на овие што продаваат подароци, нешто како Sewa. Или евентуално книжарница каде се продаваат колажи (не самолепливи) и да направиш мерки како што ги имаш според книгата. Искрено до пред некое време бев и јас во потрага на готови хартии али тогаш не барав по овие.

Незнам зошто бараш готова хартија, можеш еден обичен лист да го направиш во квадрат одма. :)

Има разлика од обична А4 харија која има една грамажа, и друг вид на хартија што е полесна.

Знае ли некој како се прави origami flower како од prison break??
Или каде има туторијал ама со слики не видео многу видеа има кои се тапа изгубив многу време на нив безуспешно..
или пак ако некој знае како се прави да ми објасни

Нервоза ми создава ова, а немам трпение, само ако се заинатам можам да направам нешто потешко, а ако не се откажувам. :)

Ми успеа со патката од Prison Break уште кога излегуваа епизодите, пред година дена.
А инаку онака без да гледам од туторијали знам да правам само авионче и бродче. :)

Ај и тука да се пофалам и јас изработувам Оригами, само што ова се 3D модуларни модели, повеќето ги подарувам на пријателчиња, имам ставено и на интернет за продажба, еве слики од досега направените, а сега работам и на авионче, змија и змеј :) При крај сум со авионот и не е нервози како што некои викаат барем не за мене баш е интересно и корисно кога ти треба подароче за некаде :) Еве сликите
ImageHandler.ashx

DSC08368.JPG

DSC08480.JPG

255.jpg

DSC07750.JPG

ImageHandler.ashx

Одамна нема ништо пишано на оваа тема, но да не знае некој каде може да се најде хартија за оригами? :)

Одамна нема ништо пишано на оваа тема, но да не знае некој каде може да се најде хартија за оригами? :)

Јас купив во Рамстор, доле спроти книжарницата има мали штандови, распрашај се.

Многу е потешко кога гледаш од слики. Видео туторијалите дефинитивно го олеснуваат правењето оригами.

Ај и тука да се пофалам и јас изработувам Оригами, само што ова се 3D модуларни модели, повеќето ги подарувам на пријателчиња, имам ставено и на интернет за продажба, еве слики од досега направените, а сега работам и на авионче, змија и змеј :) При крај сум со авионот и не е нервози како што некои викаат барем не за мене баш е интересно и корисно кога ти треба подароче за некаде :) Еве

ImageHandler.ashx
ova tvoi se ?
http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-heart

http://anicasoleva.com/Home/About

Во Икона - bookstore, во Рамстор или Сити Мол.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom