Проблемот Македонија

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635

Софија. Директор'т на Националнија исторически музеј (НИМ) Божидар Димитров издаде на англијски език брошура от 36 страници с'с заглавие „Проблем'т Македонија”. Изданието е по пор'ка на нјаколко б'лгарски евродепутати от различни партии. Предстои с'штата брошура да излезе на френски и немски език. „Проблем'т Македонија” с'д'ржа и 46 цветни илјустрации.
Пред Агенција “Фокус” Божидар Димитров зајави: „Текст'т цели да запознае депутатите от Европејскија парламент с доктрината на македонизма – база на с'временната д'ржава FIROM”.
Това е доктрина – смјата Божидар Димитров – којато е с'здадена в'з основа на тотална фалшификација на историјата от Античността до наши дни и заслужено предизвиква решителнија протест на Г'рција и на повечето б'лгарски политици.
„Македонистката доктрина и днес предизвиква репресии за онези жители на FIROM, които имат б'лгарска национална идентичност, фалшифициране и уништожение на хилјади б'лгарски културно-исторически паметници”, каза оште директор'т на НИМ.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
133
Поени од реакции
0
Е зашто не ја издаде и на б'лгарски, да запознае и б'лгарите, а не само европејските депутати?
Ако ја намерја тука ште ви ја кача, ако обештаете да не се смеете. Много. :pos2:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Ako mi izleze ovoj kopilj pred oci (Dimitrov) ke me sudat za ubistvo. :toe:

B

Borg_Drone

Гостин
Умоболни се ова татариве нема што..мајмуни чувашки

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Божидар Димитров.....хе..хехехе....ха...хахаха...муахахахахаха!!

Тоа е типичен пример за чувашлак. Татко му си ја опнал сестра си (тоа е дозволиво кај чувашите за да се задржи генетскиот код на чувашлиството), се родил Божо....за жал...за разлика од Анри Тулуз Лотрек, кој бил гениј, а кепец, Божо не е кепец, ама не е ни гениј, освен во идиотштилаци. Тука му нема рамен.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
И чуваш не е - циганин е.
Тој сам си го беше казал нјак'де
Добро знаеме што е,ама изгледа тоа нема значење за Бугарите дури ја тера водата кон нивната воденица.:)

B

Borg_Drone

Гостин
И чуваш не е - циганин е.
Тој сам си го беше казал нјак'де
Е што е тогаш бе Божо???

А и останатите бугари

The ancestors of modern Chuvashes, the Bolgar-Chuvash and Khazar tribes were the first Turks to migrate to the East Europe, Black Sea region, Lower Volga and Caucasus in the beginning of common era. They came as a part of Huns, founded the Great Bolgaria (Вlack Sea, Azov Sea regions and Northern Caucasus, V-VII centuries of C.E.), Suvar kingdom (Northern Caucasus, IV-VII centuries of C.E), Khazar kaganate

Каган Кубрат (Великаја Болгарија, VII век н.э.) - Khagan Kubrat (The Great Bolgaria, VII century A.D.)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
133
Поени од реакции
0
Добро знаеме што е,ама изгледа тоа нема значење за Бугарите дури ја тера водата кон нивната воденица.:)
Ти бугарите не ги гледај - след като пише за вашата д'ржава реакцијата трјабва да си е ваша, и ако е изл'гал и за една дума в изданието си - трјабва да има много, ама много, остра реакција и важното е тја да е от вашата си страна, а не от нас.

B

Borg_Drone

Гостин
Нема што
Почнаа да притискаат татариве..
По се изгледа пак проработе старата коалиција, онаа која ја распарчи Македонија.
Притисок сега има и од двете страни.
Само жално е што нашиве академици(идиоти да ги наречам поарно) не реагираат на вакви работи..

ivana87

magic is everywhere
Член од
7 јуни 2007
Мислења
1.613
Поени од реакции
220
Problemot Makedonija :nesvest: problemot e Bugarija,tatarite i Bozidar Dimitrov
MACEDONIA FOREVER :pipi:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ти бугарите не ги гледај - след като пише за вашата д'ржава реакцијата трјабва да си е ваша, и ако е изл'гал и за една дума в изданието си - трјабва да има много, ама много, остра реакција и важното е тја да е от вашата си страна, а не от нас.
Бугарите и со ѓаолот ќе се сплотат само ако каже еден збор против Македонија.:)Таа болест е неизлечива.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Bada Bing! напиша:
Зашто навлегуваме во поединости кога знааеме дека сите Бугари треба да се убијат. Решено е. Барам само напалм и еден авион.
Лошо е,ќе нема со кого да се препираме по форуми,па ќе ни стане малку еднолично.:)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ke ni ostanes ti ABC za prepiranje, a ti si lazno bugarce, ordrodeno prilepcance, heheheheh!

Kajgana Shop

На врв Bottom