Дали да се биде точен е маана или доблест?

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Доблест е ама кај нас треба да си малку мрднат па да бидеш секогаш точен. На пример кога ќе се договориш со другарите за во град ќе си слезеш од 1-5 минути покасно, зошто најверојатно некој ќе закасни а ти ќе седиш без врска и ќе чекаш ко глупав. Или на пример, на родендени обично каснам по пола саат, дур да се присобере рајата. Па нема ваљда да дојдам на време и сам да седам таму. Зависи од приликата. Ама кога се договарам со еден човек тогаш идам навреме и очекувам тој/таа да дојде навреме исто. И ако не дојде невреме, нормално, се лутам.

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
"The trouble with being punctual is that there is no one there to appreciate it!"
-Franklin P. Jones

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Доблест е, затоа што во 99% од времето сум точен освен 1% коа сум нетачен и доаѓам порано :pos:.
Кога се договарам со водкамикс за негде секогаш му кажувам пола саат порано дека сум стигнат и го чекам, затоа што ако се чекаме у 10 саат во градски парк он во 10 саат излага од дома и кога да му се јавиш ти вика за 2 минути сум таму.

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Абе доблест е да си точен..Ама јас имам проблем со тоа..Колку и да излезам порано ама нема шанси да не закаснам..нема...Или пак никогаш не сум сосем точна или ќе сум порано или ќе сум покасно..Но во најголем случај е ова второво...

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
па според мене е доблест затоа што не ја поседувам.............секогаш,,,ама баш секогаш каснам без разлика каде и да одам мноогу ретко се случува ако се спремам порано да излезам на време........е има само еден исклучок..за автобус никогаш неможам да каснам зашто знам дека само тој нема да ме чека:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

GoGo*

LSS
Член од
10 јуни 2008
Мислења
564
Поени од реакции
18
Doblest definitivno,alal neka im e na tocnite :)

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
За мене до скоро да се биде точен беше недостижна уметност. Али од ден на ден сум се` подобра и подобра! :pipi:
Само понекогаш каснам, чисто колку да не заборавам како се преше тоа. :kez:

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Доблест е дури и по цена другиот да касни, си имаш екстра време да размислиш каде, колку време и како со кој. Доблест која ја поседувам од проста причина што мразам трошење време а трошење време на блискиот/пријателот е знак на непочитување.

Кога се договарам со водкамикс за негде секогаш му кажувам пола саат порано дека сум стигнат и го чекам, затоа што ако се чекаме у 10 саат во градски парк он во 10 саат излага од дома и кога да му се јавиш ти вика за 2 минути сум таму.
Хах, и јас правам вака со една другарка, со таа разлика што и` кажувам 15 минути порано, а не 1/2 саат. Некои луѓе едноставно секогаш доцнат, па снаџи се па живи. :coffee:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
никогаш не доцнам, дури доаѓам предвреме....и многу се нервирам кога некој друг доцни...значи дефинитивно доблест

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
100% доблест. Не за друго, туку ако си точен/-на, од тебе може да научат многу и другите. Значи, им служиш и ним како пример и кој си го цени мозокот, ќе го цени и тоа.

Значи, кај што си ги редиш сите работи на време, па уште и на другите им укажуваш како треба и тие да си ги средат нивните. Двојна добивка.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Дефинитивно доблест. Најмногу што мразам е да каснам некој да ме чека, порадо јас би чекала..али сепак сметам дека е неодговорно од страна на една личност да доцни...Никогаш не каснам, ретко ми се случило, али сигурно поради некоја оправдана причина!

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Па доблест нормално, ама колку и да стигнувам на време исто толку и каснам, значи знам да дојдам точно у секунда на време ама знам и да закаснам и по 15 мин што посебно ме нервира. Повеќе се нервирам од што знам дека некој ме чека, ама чудно имам живци да чекам.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Јас секогаш сум точен одам најмалку 5 минути порано кога сме договорени за некаде.. освен во школо кога сум сабајле точно во 7:30 сум таму колку што е можно помалку време да поминам во него :pos2: за мене е доблест :).

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Секогаш пред време стигнувам на договореното место и стално се нервирам што сите каснат ама кога ќе се собереме ќе ми помине лутината и како ништо да не било:toe:

R

Razorblade Kiss

Гостин
Доблест е ,логично е да бидеш точен кога ти врие под нозе за некоја работа,зделка,прв впечаток кај партнер и слично. За друго е маана,оти вените ќе ти попуштат од чекање,а никој нема да те праша-од кога си тука?:)

Kajgana Shop

На врв Bottom