Албанија ја нарече Македонија „БЈРМ“

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
...Албанија и можам да кажам дека се зад нас сеуште, иако сега почнаа малку да се опоравуваат со туризмот. Во Тирана, онака среден е делот само околу плоштадот, што го даваат на телевизија, и околу него неколку улички, се другото се рапукани улици(градските) со кал и вирови насекаде а и...
Пред една година Албанија беше бетар и од оние африканскине, ама оваа година веќе почна да се средуваТ, само градат, се е во изградба, а Саранда и Валона ко Лас Вегас се оддалеку, само така маскирани се зградите, а зад нив шо имаТ да не зборвам. :)

seriozna vlada si imame si nosi odluki so mislite vie ne deka turistite od albanija se pogolemi potrosuvaci od site drugi sto doagaat vo mk... ama nema zaebancia so vladava jaki se nema so
Да, да многу сериозна, вашите кај нас се степаа, а за две или една недела и во Албанската ‘‘сериозна‘‘ влада се спукаја. Многу ги решавате работите на ниво, тоа е, во право си....NOT

edno me interesira , dali albancite od makedonija plakjaat za vlez vo albanija ,dali albancite od albanija i makedoncite od albanija isto taka plakjaat za vlez vo makedonija ?
Не бе никој не ги гледат, идат така си флеватр кај Свети Наум имаја и колиба шиптариве напраено :)

Член од
1 јуни 2007
Мислења
404
Поени од реакции
2
Знам дека етничките албанци - државјани на Македонија, кога влегуваат во Албанија не плаќаат такса од 10 евра по човек.....за сите останати македонски државјани има такса 10 евра по човек и 15 евра за возило.....

Ај сега.......врз која основа не можам да сфатам....:tapp:

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Макеонците плакаат 1 евро такса за влез во албанија и на излез 2 евра за патарини. Ова е од септември пред тоа бесе 10 евра такса и 1 евро деновно патарина.
Тоцно е дека ако си албанец по националност (а дрзавјанин на Македонија) не плакас такса, но во овој момент за 1 евро не е проблем. Овој реципроцитет вазесе и за влез во Мк. Македонец од Албанија при влез во Македонија добивасе гратис виза. Незнам дали гратис виза се вадеше на граничен премин или пак само во амбасада но тие имаа можност исто да не платат.
Проблемот со сегасната состојба е сто човк од Елбасан мора да иде до тирана да земе виза па да иде во Македонија (и тоа 2 пати оди до Тирана, за поднесуванје и по 7 дена за подигање на визата, а досега истиот ден им ја издаваа), а досега на граница ке отидесе и наместо 5 евра сто ке плати во амбасада ке си плати 10 евра на гранциа и не се малтретира до Тирана да иде. и заради ова се бунат, и се секавам колку ние се буневме за Бугарите па вака па онака и ете спласна работата. Се просири границниот појас кој може без проблем да патува се направија олеснуванја и тоа е. Проблемот е сто сето ова не бесе договорено со Албанија прд стапуванје во слиа на новиот закон. Кој е крив не знам и не ме интересира само по она сто го цитав и слусав на ТВ изгледа дека нашиот боксер го симна гардот пред Тачи и ке ја иземе Албанија од одредбава. И потоа ние ќе бидеме земја со став ...
И на темата Албанија ја има признаено македонија како ФИРОМ.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
203
Поени од реакции
0
Знам дека етничките албанци - државјани на Македонија, кога влегуваат во Албанија не плаќаат такса од 10 евра по човек.....за сите останати македонски државјани има такса 10 евра по човек и 15 евра за возило.....

Ај сега.......врз која основа не можам да сфатам....:tapp:
abe supak nevikam da ne plakaat ama so da odat do ambasadi ima luge sto ne se od tirana pa treba da odat do ambasada da zemat viza pa pak nazad na granica... toa ti e cista zaebancija neka izdavaat na granica vizi kako sto izdava albanija za makedonskite drzavjani.. neam protiv

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
abe supak nevikam da ne plakaat ama so da odat do ambasadi ima luge sto ne se od tirana pa treba da odat do ambasada da zemat viza pa pak nazad na granica... toa ti e cista zaebancija neka izdavaat na granica vizi kako sto izdava albanija za makedonskite drzavjani.. neam protiv
Најдобро ќе биде да издаваме визи со реципроцитет потполно еднаков од двете страни дури и според бројот на издадени визи.

Член од
1 јуни 2007
Мислења
404
Поени од реакции
2
Фала на изразот....
Малце провери на кое интелектуално ниво разговараш....
и со кого разговараш

Член од
1 јуни 2007
Мислења
404
Поени од реакции
2
И за да му објаснам на РЕЧИВИОТ......
Прашањето ми беше: Ако и етничките македонци и етничките албанци се државјани на Македонија.......Зошто етничките македонците државјани на Македонија плаќаат такса на граница за влез во Албанија а етничките албанци државјани на Македонија НЕ???

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
СЛЕДНИОТ КОЈ ЌЕ ПРОСЕРЕ ДЕБИЛИЗАМ НА БИЛО КОЈА ТЕМА ЈАДЕ БАН!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Зошто било кој медиум во Албанија да ја нарекува Македонија со нејзиното уставно име, кога Албанија ја призна нашата земја како БЈРМ.
Не ми е јасно што се чудите? Треба да се чудите што некои медиуми таму, не' нарекле Р.Македонија.
Taчи во текот на својата посета таму, го покренал ова прашање. За разлика од него, Ахмети, на честите средби со Бакојани, не' нарекува со терминот Славомакедонци и избегнува да го употребува уставното име на државата во која што изигрува пратеник.

Член од
3 јануари 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
Па што ако им вовеле такви визи? Албанија да не случајно се лижи на гРЦИЈА или нешто слично? По се изгледа дека ке победиме за борбата со името така да како сакаат нека не викаат американчето ке речи МАКЕДОНИЈА и би МАКЕДОНИЈА :vozbud:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Реално, ние нив визи, тие нас ПЈРМ. Акција и реакција. Нема лутиш, тоа е.

Kajgana Shop

На врв Bottom