Албанија ја нарече Македонија „БЈРМ“

• Креатор на темата Креатор на темата TMPO
  • Време на започнување Време на започнување
ABC ziti se ne tropaj gluposti :)

Koj gi sprecuv makedoncite da investiraat vo Makedonija? Idi po albanski sela kje vidish kukji praveni od pecalbari, doma parite gi nosat, kukji gradat. Makedonskite pecalbari pak, na shoping u grcka idat.

Па 2 милиони Албанци на печалба се завидна бројка во споредба со 50 000 кој едвај успеале да излезат од ГЕТОТО Македонија,па камо ли да инвестираат овде.

Rymz, pomalku se vo Jersey, okolu 45 000, pojke gi ima okolu Detroit i Klivlend. Legalno. Onie nelegalno kantar ne gi meri. A nemaat chuvashki pasoshi kako ABC. Hehehehe.

Znam be, sum ziveel so niv, do niv. Ne on kje mi broi 50.000 edvaj kidnale. 100.000 iljadi vo detroit samo ima, drugi gradovi ne brojam, Avstralija kade kade. Ete bugarcheto neka gi organizira po edno evro da dadat za Makedonija. Garantiram 2-3 milioni kje sobere, najmalce.

еј

Znam be, sum ziveel so niv, do niv. Ne on kje mi broi 50.000 edvaj kidnale. 100.000 iljadi vo detroit samo ima, drugi gradovi ne brojam, Avstralija kade kade. Ete bugarcheto neka gi organizira po edno evro da dadat za Makedonija. Garantiram 2-3 milioni kje sobere, najmalce.

Ај полако, знаш одакле се големите пари, ама сега има проблем - не дават за родата, не слушат старите, прифатат все повеке западен манталитет. което е супер. според мен, де.

Ај полако, знаш одакле се големите пари, ама сега има проблем - не дават за родата, не слушат старите, прифатат все повеке западен манталитет. което е супер. според мен, де.

E ajde de, kazi spored tebe, koe e podobro? Da gi cuvash parite, da idesh vo grcka na shopping, da slushash Ceca na satelitska, da glumish patriot po forumi od tugjina, a denar da ne dadesh, ili pak, da investirash vo drzhavata dokolku ja sakash normalno.

Многу НЕСМАСНА политика.

Тоа би бил мојот коментар.

Одлуката за визи ја донело СОБРАНИЕТО каде што никој не се побунил кога се гласала оваа одлука,ниту Албанските парти.

DUI ne prisustvuvashe vo toa vreme vo parlamentot(bojkotirashe) bidejki se demolirashe Ramkovniot Dogovor.Zatoa i ne glasal za zakonot.

Па 2 милиони Албанци на печалба се завидна бројка во споредба со 50 000 кој едвај успеале да излезат од ГЕТОТО Македонија,па камо ли да инвестираат овде.

ABC sekoj koj ima hrabrost da odi vo zapad moze da odi od Makedonija.Faktot shto Makedoncite odat posle napolnuvanje na 40 godini toa e druga rabota.A tie 2 milioni Albanci site odele na "crno"preku planini i doagjat i investirat ovde i drzavata dobiva.Nikoj ne e vinoven za toa deka Makedoncite se naviknale na toa da se buxhetari i ne im boli bash za nishto drugo.

Za kraj bi sakal da dodadam deka ova farsa na Vladata na Mk so vizite ke proizleze deka bila samo eden mal podarok od procentot na rejtingot na Gruevski kon vojvodata sa da toj navodno si zeme neshto procentce.
Ve zalam site onie shto se blamiraa so ovoj poteg na vlastano znajte deka ako oni milslat 1 procent za vaz tolku kolku vie mislite za niv sve ke beshe super vo Mk

DUI ne prisustvuvashe vo toa vreme vo parlamentot(bojkotirashe) bidejki se demolirashe Ramkovniot Dogovor.Zatoa i ne glasal za zakonot.

ABC sekoj koj ima hrabrost da odi vo zapad moze da odi od Makedonija.Faktot shto Makedoncite odat posle napolnuvanje na 40 godini toa e druga rabota.A tie 2 milioni Albanci site odele na "crno"preku planini i doagjat i investirat ovde i drzavata dobiva.Nikoj ne e vinoven za toa deka Makedoncite se naviknale na toa da se buxhetari i ne im boli bash za nishto drugo.

Za kraj bi sakal da dodadam deka ova farsa na Vladata na Mk so vizite ke proizleze deka bila samo eden mal podarok od procentot na rejtingot na Gruevski kon vojvodata sa da toj navodno si zeme neshto procentce.
Ve zalam site onie shto se blamiraa so ovoj poteg na vlastano znajte deka ako oni milslat 1 procent za vaz tolku kolku vie mislite za niv sve ke beshe super vo Mk

Од целиов говор само една работа ти е точна, а тоа е дека македонците се навикнати да бидат буџетари и тоа е нешто што ја гризе македонската економија.

За дуи, никој не им е крив што излегоа од парламент. Друга работа: они како пратеници ги добиваат матријалите кои се на дневен ред и можеа да изразат негодување барем преку медиуми , ако не преку говорница.

И трета работа албанците знаеме добро кај ги инвестираат парите: во ТЕРОРИСТИЧКИ паравојски како дуи!!!

А зашто да не би биле ние понапредни од нив....
Не сакам да се мешам во темава, затоа што политиката веќе доволно наштети на мојот живот како спортист, многу медали не ми беа признати поради неа и постирам од лично искуство. Знам дека многумина од вас ќе ми замерат за годините, мала сум, неполнолетна ваква-таква ама постов ме инспирираше да го кажам ова.
Итар Пејо кажа дека сме понапредни од Албанците, а rymz негираше.
Имам досега неколкупати одено во Албанија и можам да кажам дека се зад нас сеуште, иако сега почнаа малку да се опоравуваат со туризмот. Во Тирана, онака среден е делот само околу плоштадот, што го даваат на телевизија, и околу него неколку улички, се другото се рапукани улици(градските) со кал и вирови насекаде а и тие што водат кон градовите, магистралните не се нешто подобри. Во многу делови на градот е темно, велат дека имаат недостиг на струја, а и цените во продавниците им се поевтини отколку нашите. Ова е мојата слика за Албанија, Тирана од 2007-та, сега можеби е променето, не велам не, но вака беше јас кога бев последен пат.
Извинете за офтопиков, не сакам да предизвикам провокации:smir:.

abe makedonija nema gz za vizi uste ke gi trgnat ili najmalku na granica da se izdavaat.. seriozna vlada si imame si nosi odluki so mislite vie ne deka turistite od albanija se pogolemi potrosuvaci od site drugi sto doagaat vo mk... ama nema zaebancia so vladava jaki se nema so :tapp:

Имаме ли воведено ние визи кон друга држава освен кон Албанија (ве молам тие што знаат да ми одговорат преку ПП)

Е баш така колега.Слаби сме ко народ сакал некој да признае или не.
Па добро бе на никој не му текна да направи Македонците од Албанија(и од секаде во светот) да не плаќаат виза за влез во МК????:tapp:

za ova i jas te podrzuvam.makedoncite od cel svet da ne plakjaat viza za vlez vo Makedonija.

edno me interesira , dali albancite od makedonija plakjaat za vlez vo albanija ,dali albancite od albanija i makedoncite od albanija isto taka plakjaat za vlez vo makedonija ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom