Лазар Еленовски Министер за одбрана - Економски Факултет - Скопје
Михајло Маневски Министер за правда - Правен Факултер Скопје
Љупчо Мешков Министер за труд и социјала - Правен Факлутет Скопје
Сулејман Рушити Министерство за Образование -Драмски Факлутет Тирана?
Ацо Спасеновски Министерство за земјодели- Земјоделски Фак. Скопје
Имер Селмани М. за Здраство - Медицински Фак. Скопје
Абдираман Мемети М. за Локална самоуправа - Природно-математички факултет на Универзитетот во Приштина, група хемија ??
Гордана Јанкуловска - МВР - Правен Фак. Скопје
Антонио Милошевски - МНР докторант на политички науки при Универзитетот "Герхард Меркатор" во Дуисбург, Германија ??
Трајко Славевски - Финансии - Проф. на Економски Факлутет
Вера Рафајловска - М. За економија - Економски Факултет Прилеп
Арифхикмет Џемаили - М. За култура - Магистер на Музичка Акадеимја Приштина. ?
МИЛЕ ЈАНАКИЕСКИ - М. За транспорт - Американски Колеџ Солун?
ЏЕЛИЛ БАЈРАМИ - Животна средина - Филолошки Тирана ?
Без резор:
АДНАН ЌАХИЛ - ПМФ Хемија скопје, пред докторат
Веле Самак - Економски Чикаго
Глигор Ташковиќ - Корнел САД ?
Иво Ивановски - Охајо Стејт ?
Па повеќето се со класика дипломи од македонски универзитети, имам ставено прашалници кај тие кај кои не сум сигурен колку е добар факултетот - немам проверено, а тоа не значи дека се лоши факултети туку едноставно не знам колку се добри, па можете да ги проверите и прокоментирате, посебно Тирана, Приштина и тој Американскиот колеџ во Солун на Манасиевски.
Милошевски мислам дека му е дипломата од здрав факултет само не сум сигурен.
Според мене најтешка диплома има Веле Самак, на Чикашката школа за економија која е рангирана на едни листи како 4-5 на други 2-3, исто така и постдипломските на Славевски на добро познатиот Харвард.
По ранг највисоки достигнувања Трајко Славевски др, на економски, и Милошевски исто др во Дизбург.
Значи АБЦ провери пред да тропниш нешто светрум, оти како што гледаш нема мнинистри со шашави дипломи, со максимум еден исклучок(ако би имало).