Mакедонски министри со странски "дипломи"...

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Лазар Еленовски Министер за одбрана - Економски Факултет - Скопје
Михајло Маневски Министер за правда - Правен Факултер Скопје
Љупчо Мешков Министер за труд и социјала - Правен Факлутет Скопје
Сулејман Рушити Министерство за Образование -Драмски Факлутет Тирана?
Ацо Спасеновски Министерство за земјодели- Земјоделски Фак. Скопје
Имер Селмани М. за Здраство - Медицински Фак. Скопје
Абдираман Мемети М. за Локална самоуправа - Природно-математички факултет на Универзитетот во Приштина, група хемија ??
Гордана Јанкуловска - МВР - Правен Фак. Скопје
Антонио Милошевски - МНР докторант на политички науки при Универзитетот "Герхард Меркатор" во Дуисбург, Германија ??
Трајко Славевски - Финансии - Проф. на Економски Факлутет
Вера Рафајловска - М. За економија - Економски Факултет Прилеп
Арифхикмет Џемаили - М. За култура - Магистер на Музичка Акадеимја Приштина. ?
МИЛЕ ЈАНАКИЕСКИ - М. За транспорт - Американски Колеџ Солун?
ЏЕЛИЛ БАЈРАМИ - Животна средина - Филолошки Тирана ?

Без резор:
АДНАН ЌАХИЛ - ПМФ Хемија скопје, пред докторат
Веле Самак - Економски Чикаго
Глигор Ташковиќ - Корнел САД ?
Иво Ивановски - Охајо Стејт ?

Па повеќето се со класика дипломи од македонски универзитети, имам ставено прашалници кај тие кај кои не сум сигурен колку е добар факултетот - немам проверено, а тоа не значи дека се лоши факултети туку едноставно не знам колку се добри, па можете да ги проверите и прокоментирате, посебно Тирана, Приштина и тој Американскиот колеџ во Солун на Манасиевски.
Милошевски мислам дека му е дипломата од здрав факултет само не сум сигурен.
Според мене најтешка диплома има Веле Самак, на Чикашката школа за економија која е рангирана на едни листи како 4-5 на други 2-3, исто така и постдипломските на Славевски на добро познатиот Харвард.
По ранг највисоки достигнувања Трајко Славевски др, на економски, и Милошевски исто др во Дизбург.

Значи АБЦ провери пред да тропниш нешто светрум, оти како што гледаш нема мнинистри со шашави дипломи, со максимум еден исклучок(ако би имало).

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
T

The Blob

Гостин
Тој има диплома, магистратура и докторат од Вселенскиот универзитет за универзални знаења и познавања на се и сешто. Сега слушнав и ректор сакале да го стават на тој универзитет. Ама кај менува наш АБЦ функција за овој златен форум наш :)

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Тој има диплома, магистратура и докторат од Вселенскиот универзитет за универзални знаења и познавања на се и сешто. Сега слушнав и ректор сакале да го стават на тој универзитет. Ама кај менува наш АБЦ функција за овој златен форум наш :)
:cuc::pos:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
E ако де,уште на Веле Самак требало еден прашалник да ми се "тртне" оти нешто ми е сомнителен тој економскиот од Чикаго.Инаку листата е реална и има доста прашалници за една влада,а и овој Економскиов во Прилеп не беше баш на цена до пред извесно време,посебно доколку некој од Скопје дошол да студира во Прилеп,сигурно не од "патриотски" причини.:)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А тој на Јанакиевски во Солун??? Го биѓаа или е апла: татооо сакааам диплома!! - оди сине Солун, ефтино ја шиткаат, купи си!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Иако денес државниот Св. Кирил и Методиј не е баш на цена, горд сум што 2001 дипломирав на него.
И сметам дека добив квалитетно образование.
А што се однесува до оние универзитети со прашалници, на кои дипломирале нашите министри...навистина незнам...
Оние грчките и американскте ми се непознати, Приштина важела на времето за место каде секој добива диплома, Тирана исто...Така да секому нека му служи на чест.

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
E ако де,уште на Веле Самак требало еден прашалник да ми се "тртне" оти нешто ми е сомнителен тој економскиот од Чикаго.Инаку листата е реална и има доста прашалници за една влада,а и овој Економскиов во Прилеп не беше баш на цена до пред извесно време,посебно доколку некој од Скопје дошол да студира во Прилеп,сигурно не од "патриотски" причини.:)
Извини, ама слабо читаш некако? Од Веле Самак дипломата е една од најтешките... Друже еве ти листа кој има нобелова за економија од чикаго.. значи веле самак учеше од овие луѓе
Roger B. Myerson, 2007
Leonid Hurwicz, 2007
Edward C. Prescott, 2004
James J. Heckman, 2000
Daniel L. McFadden, 2000
Robert A. Mundell, 1999
Myron S. Scholes, 1997
Robert E. Lucas Jr., 1995
Robert W. Fogel, 1993
Gary S. Becker, 1992
Ronald H. Coase, 1991
Merton H. Miller, 1990
Harry M. Markowitz, 1990
Trygve Haavelmo, 1989
James M. Buchanan Jr., 1986
Gerard Debreu, 1983
George J. Stigler, 1982
Lawrence R. Klein, 1980
Theodore W. Schultz, 1979
Herbert A. Simon, 1978
Milton Friedman, 1976
Tjalling C. Koopmans, 1975
Friedrich August von Hayek, 1974
Kenneth J. Arrow, 1972
Paul A. Samuelson, 1970

Значи во првите 3 универзитети од светот, а не прашалник

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Чикашката Економска школа е најсилна во секој поглед!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Чикашката Економска школа е најсилна во секој поглед!
Чекај сега,економска школа е или факултет,оти јас вака како слабо информиран сум слушнал за Чикашката мафија ама за Чикашката Економска школа нешто слабо сум чул,а и по резултативе на министеров би било подобро да си завршеше факултет со Гвујо во Прилеп каде татковците на Миле и Веле "жареа и палеа" oд `85та до `95та,кога практично и го стекнаа милионскиот износ на своите сметки.

Член од
29 октомври 2007
Мислења
129
Поени од реакции
1
ABC добро знаеме кој стекнуваше имот од 85 до 95 у Македонија.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ABC добро знаеме кој стекнуваше имот од 85 до 95 у Македонија.
Па тие што стекнуваа имот и ги праќаа своите деца да купат дипломи по САД и Грција,за денес да ви станат "перфектно едуцирани" министри.:)

Член од
29 октомври 2007
Мислења
129
Поени од реакции
1
Тие што денес се министри од горенаведениот список се приметува дека се перфектно едуцирани. Како изглеа списокот од претходната влада. Све основни и по некое занатлиско школо, ама чат-пат по некој електроинженер и правник од партискиот дуќан (пардон, самопослуга) на $D$M.

Kajgana Shop

На врв Bottom