Посвојување на деца

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Туѓото копиле никогаш не би можел да го чувствувам како свое сопствено дете.
Би се грижел за него ако ми попадне во раце, би го направил човек, но никогаш и мој потомок.
Крвта не е вода.

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Туѓото копиле никогаш не би можел да го чувствувам како свое сопствено дете.
Би се грижел за него ако ми попадне во раце, би го направил човек, но никогаш и мој потомок.
Крвта не е вода.
Прво ме испровоцира твојот почетен став.Не е убаво така да нарекуваш било кое дете.Најнормално ако не сакаш не мора да посвоиш.Меѓутоа да ги нарекуваш со такво има не е убаво.Тоа се деца а нели сите велат дека децата се нашата иднина. Браво за тоа што велиш дека ќе го направиш човек.Тоа значи дека ќе се потрудиш околу него.Но тоа што викаш дека никогаш нема да го направиш свој потомок,не мислиш дека со самото тоа што ќе го чуваш и гледаш и ќе го направиш човек оно станува твој потомок.Јас барем така сметам.:smir:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Абе, муабетот е ако дојде момент, да треба да се грижам за некое детенце, попаднато кај мене, ќе го израснам со грижа и љубов, но тоа не е мое биолошко дете и најверојатно нема да ми биде толку блиско. на почеток..

Оставам простор за резерва, којзнае како ќе се чувствувам одгледувајки го, може да ми прирасне при срце и некои елементи кои не разделуваат да станат незначителни и надминати.

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Абе, муабетот е ако дојде момент, да треба да се грижам за некое детенце, попаднато кај мене, ќе го израснам со грижа и љубов, но тоа не е мое биолошко дете и најверојатно нема да ми биде толку блиско. на почеток..

Оставам простор за резерва, којзнае како ќе се чувствувам одгледувајки го, може да ми прирасне при срце и некои елементи кои не разделуваат да станат незначителни и надминати.
Да можам би ти дала зеленко ама пошто неможам еве едно големо :bravo:

Член од
24 март 2008
Мислења
68
Поени од реакции
2
Nemam nisto protiv posvojuvanje deca,naprotiv bas bi posvoila dete i da mozam da imam i da nemozam....i tie se sustestva koi bile ostaveni na milost i nemilost i cekaat nekoj da se grizi za niv...

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Домовите за деца без родители се полни со деца, но за посвојување се чека со години, знаете ли зошто? Затоа што никој не сака да посвои циганче. Ајде широкогради посвојувачи, дали вие ќе посвоите циганче или ќе си почекате?

*^Ѕверче^*

**InVaLid TiTle**
Член од
15 февруари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
10
Домовите за деца без родители се полни со деца, но за посвојување се чека со години, знаете ли зошто? Затоа што никој не сака да посвои циганче. Ајде широкогради посвојувачи, дали вие ќе посвоите циганче или ќе си почекате?
Премногу сакам деца и би посвоил зошто да не, и да имам и да немам недај боже мои деца, и циганче би посвоил дете си е дете не е криво тоа што го оставиле некои недораснати, само незнам колку добро ќе направам и како после тоа дете би се чувствувало...:toe:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Дете е. Не е ниту циганче, ниту ништо што би го дискримирало во општеството.
Би посвоила дете, без разлика и класифицирање. Секој заслужува шанса да успее и преживее во општеството. Сепак тоа е дете кое јас ќе го одгледам. Со кој си таков си. Можеби не сум таа која му подарила живот, но сум таа која му го овозможила.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Џабе што ќе го посвои, кога нема да знае правилно да го воспита.
Има нешто кое се вика ген, одењето против него носи несогледливи последици.
Исто како што не можеш да чуваш Шарпланинец во стан, куќа, така не можеш ни Ромче.
Им треба слобода, брцкање по ѓубриња, просење, лажење, а тоа учење не секој може да му го даде.
/малку расизмус:)

Член од
4 април 2008
Мислења
33
Поени од реакции
1
A ako tebe ti umrel tatko ti a majka ti se premazila i ti li si kopile ????

Da te najdam negde bi ti skrsil najlepsi zub za vakov rasisticki8 muabet ebate toa neizveanoto stvorenje

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Навреда кон членови не е дозволена.
А дете родено надвор од брак под дефиниција е копиле.
Сега може некое од оставените да се родиле и во брак, но некако не ми беше таа алтернатива во склоп со темава.;)

Член од
4 март 2008
Мислења
261
Поени од реакции
10
Глеј значи кога се посвојува дете, се иде од почеток се собираат сите можни ситници, а зависи и тоа дали детето ке е посвоено потполно или непотполно-пази има разлика!!

Член од
20 декември 2005
Мислења
179
Поени од реакции
1
Bi posvoila dete vo sekoj slucaj barem edno-samo da uspeam da go ubedam maz mi:icon_bigg,zalno e da ne pomognes koga mozes-decata ne se vinovni:cry:-tie baraat samo ljubov.

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Би посвоила дете веднаш кога ќе стапам во брак. Безразлика дали ќе имам или нема да имам (биолошки) мои деца секогаш би издвоила дел од мојот живот за некое малечко и би му помогнала да успее во животот. Се надевам дека ќе имам услови да посвојам барем едно од тие деца. Бев пред некое време во домот на доенчиња во Битола, прекрасни се, душички... Се заљубив во едно од нив, да можев сега ќе го посвоев.. :(

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Навреда кон членови не е дозволена.
А дете родено надвор од брак под дефиниција е копиле.
Сега може некое од оставените да се родиле и во брак, но некако не ми беше таа алтернатива во склоп со темава.;)
Nikola dali voosto go razbiras poimot kopile???vo koj vek zivees ti 21 ili vo paleolit si se uste???Jas licno imam dete koe ne e rodeno vo brak ,i e so natporosecn koeficient na intelegencija ne deka e moe ama stvarno e toa taka,ima prekrasen odnos so tatko mu i nemas pravo ti da sudis ili da oslovuvas so pogrdni zborovi i voopsto ne e kopile bidejki ima roditeli koi se uspesni vo svoite professi ama ednostavno od nekoi licni prcini ne se zaedno,ako ti ne zivees so 2 roditeli kopile si????

Kajgana Shop

На врв Bottom