Прво ме испровоцира твојот почетен став.Не е убаво така да нарекуваш било кое дете.Најнормално ако не сакаш не мора да посвоиш.Меѓутоа да ги нарекуваш со такво има не е убаво.Тоа се деца а нели сите велат дека децата се нашата иднина. Браво за тоа што велиш дека ќе го направиш човек.Тоа значи дека ќе се потрудиш околу него.Но тоа што викаш дека никогаш нема да го направиш свој потомок,не мислиш дека со самото тоа што ќе го чуваш и гледаш и ќе го направиш човек оно станува твој потомок.Јас барем така сметам.:smir:Туѓото копиле никогаш не би можел да го чувствувам како свое сопствено дете.
Би се грижел за него ако ми попадне во раце, би го направил човек, но никогаш и мој потомок.
Крвта не е вода.
Да можам би ти дала зеленко ама пошто неможам еве едно големо :bravo:Абе, муабетот е ако дојде момент, да треба да се грижам за некое детенце, попаднато кај мене, ќе го израснам со грижа и љубов, но тоа не е мое биолошко дете и најверојатно нема да ми биде толку блиско. на почеток..
Оставам простор за резерва, којзнае како ќе се чувствувам одгледувајки го, може да ми прирасне при срце и некои елементи кои не разделуваат да станат незначителни и надминати.
Премногу сакам деца и би посвоил зошто да не, и да имам и да немам недај боже мои деца, и циганче би посвоил дете си е дете не е криво тоа што го оставиле некои недораснати, само незнам колку добро ќе направам и како после тоа дете би се чувствувало...Домовите за деца без родители се полни со деца, но за посвојување се чека со години, знаете ли зошто? Затоа што никој не сака да посвои циганче. Ајде широкогради посвојувачи, дали вие ќе посвоите циганче или ќе си почекате?
Дете е. Не е ниту циганче, ниту ништо што би го дискримирало во општеството.Домовите за деца без родители се полни со деца, но за посвојување се чека со години, знаете ли зошто? Затоа што никој не сака да посвои циганче. Ајде широкогради посвојувачи, дали вие ќе посвоите циганче или ќе си почекате?
Џабе што ќе го посвои, кога нема да знае правилно да го воспита.Домовите за деца без родители се полни со деца, но за посвојување се чека со години, знаете ли зошто? Затоа што никој не сака да посвои циганче. Ајде широкогради посвојувачи, дали вие ќе посвоите циганче или ќе си почекате?
Глеј значи кога се посвојува дете, се иде од почеток се собираат сите можни ситници, а зависи и тоа дали детето ке е посвоено потполно или непотполно-пази има разлика!!Домовите за деца без родители се полни со деца, но за посвојување се чека со години, знаете ли зошто? Затоа што никој не сака да посвои циганче. Ајде широкогради посвојувачи, дали вие ќе посвоите циганче или ќе си почекате?
Nikola dali voosto go razbiras poimot kopile???vo koj vek zivees ti 21 ili vo paleolit si se uste???Jas licno imam dete koe ne e rodeno vo brak ,i e so natporosecn koeficient na intelegencija ne deka e moe ama stvarno e toa taka,ima prekrasen odnos so tatko mu i nemas pravo ti da sudis ili da oslovuvas so pogrdni zborovi i voopsto ne e kopile bidejki ima roditeli koi se uspesni vo svoite professi ama ednostavno od nekoi licni prcini ne se zaedno,ako ti ne zivees so 2 roditeli kopile si????Навреда кон членови не е дозволена.
А дете родено надвор од брак под дефиниција е копиле.
Сега може некое од оставените да се родиле и во брак, но некако не ми беше таа алтернатива во склоп со темава.