Late Night Show со Миленко Неделковски

Dze

Член од
13 јуни 2009
Мислења
36
Поени од реакции
2
Македонците никогаш не биле Грци, ФАКТ! Секоја понатамошна дискусија нема фајде.
Можеби, но тоа не не прави нас автоматски нивни директни наследници. Ако Трпе не е Митре тоа не значи дека јас сум Трпе!

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
ne mu zamervajte premnogu, VULGAR e :)

da ne bese vulgar, ke znaese deka na koine glosoy (glosos) e i bukva, i zvuk, glas.

meren, izmeren, najden lesen.

vulgaren

ne si trpe, vulgar si be, priznavame :)

Dze

Член од
13 јуни 2009
Мислења
36
Поени од реакции
2
Батка, навистина замараш брат.. Навистина шо ти е проблем ??

Не си ми Дефиниран..

до таа ли мера си искомплексиран па си лечиш комплекси ??

не ти се допаѓа тоа што го читаш.. СУПЕР:..

мавни едно гиро, пушти си сиртаки на ЦД, едно Ципоро и цацики за мезе.. и бркај си работа..

Кој ти се меша во тоа како се осеќаш и кој си.. Никој.. ( а можда и тука лежи проблемот - ако може со Фројдовски пристап да приметам?)

BTW.. за Аристотел.. имаш огромна Грешка.. ама како што веќе реков.. зависи од кој БУНАР пиеш ВОДА.. брат..!
Знаеш ли кој ја рекол мислата во мојот потпис? Токму Аристотел. Неговото име е грчко како што е грчки и терминот „аристократија“, бил ученик на Платон, кој пак бил ученик на Сократ.

И токму затоа што сме словенски браќа го пишувам ова. Инаку најмогу мерак ми прави лута со шопска, па после ќебапчиња и Петранка Костадинова за музика. Многу си ја почитувам жената, ама ептен!
Поздрав брат!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Џабе плете Канзуров.

"Оваа земја е Македонија и ако ја погледнеме природата, наравите, обичаите, карактерот на жителите, нивниот став, нивната физиономија, исцело ќе ги препознаеме истите оние мажи што во старо време ги сочинувале фалангите на Александар Македонски“
“Цариградски весник“, 03. Март, 1860 година.

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Можеби, но тоа не не прави нас автоматски нивни директни наследници. Ако Трпе не е Митре тоа не значи дека јас сум Трпе!
Никој не рече дека не прави директни наследници по генетска линија. Но, не прави директни наследници на сето она што се нарекува културен, историски, духовен Македонски идентитет. Односно, правото на Македонски идентитет, Македонска историја, Македонски јазик.

А, од каде пак дека денешните Грци се директни населдници на оние кои живееле пред нив на тие простори? Од каде пак дека Бугарите се директни наследници на Тракиците? Италијаните? Германците?

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
samo spamira, za da ne citaat lugjeto postovi na koi sto ne moze da odgovori, tipicno vulgaroi-graeki kodosh :)

iliada i odisea bile grcki mitovi, genialni, i zvucele najubavo na staro-grcki... :tapp:

SLEP poet (Homer) gi zapisal (kako?????????????????????)

koj sho bil NEPISMEN, isto ko HESIOD :tapp:

VULGAR!!!
+
LAZGO!!!
=
Bul-gar!

Dze

Член од
13 јуни 2009
Мислења
36
Поени од реакции
2
Никој не рече дека не прави директни наследници по генетска линија. Но, не прави директни наследници на сето она што се нарекува културен, историски, духовен Македонски идентитет. Односно, правото на Македонски идентитет, Македонска историја, Македонски јазик.

А, од каде пак дека денешните Грци се директни населдници на оние кои живееле пред нив на тие простори? Од каде пак дека Бугарите се директни наследници на Тракиците? Италијаните? Германците?
Со ова се сложувам, но сепак се си има свои граници. Најпрвин е лошо за нас како индивидуи да веруваме во неко небулози кои се шират насекаде, разбирате ли? А да не зборуваме за тоа што стануваме нација за подсмев!

samo spamira, za da ne citaat lugjeto postovi na koi sto ne moze da odgovori, tipicno vulgaroi-graeki kodosh :)

iliada i odisea bile grcki mitovi, genialni, i zvucele najubavo na staro-grcki... :tapp:

SLEP poet (Homer) gi zapisal (kako?????????????????????)

koj sho bil NEPISMEN, isto ko HESIOD :tapp:

VULGAR!!!
+
LAZGO!!!
=
Bul-gar!
Да читаше малку повеќе, ќе знаеше дека Илијадата е збир на повеќе помали епски песни кои се пренесувани усно од поколение на поколение, како што се пренесувани и нашите епски песни за Крале Марко, Болен Дојчин и Секула детенце...Хомер не ја напишал Илијадата, дури некои сериозни научници се сомневаат во неговото постоење како личност!

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
стануваме нација за подсмев!
edna poraka od maz mi

sekoas ste bile nacija za podsmev, ne stanvite sega, sega mozit svakjate :pos2:

teoriite na ljuBco vulgarov pasiraat perfect vo vasiot vulgaren mentalitet.

edit:

ne mi se lizi so Homer, kazi fala so te nauciv nesto. da ne se ucis od wikipedia megju postovi, prosetaj do istorija, nauci us nesto.

a za citanje, sum citala mnogu, (verojatno) nesporedlivo povekje od tebe.

vul-gar
sik-ter

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Za zal ne firewall-ov na rabota mi eba majce :) ,kako i da e ako iznesuva fakti poddrzani so dokazi ne znam zosto ne bi mozela da se zeme za reper Angelina ili nekoj bilo drug ,pak ke go povtoram moeto mislenje za toa Grcite imaat kontinuitet so antickite Heleni kolku nie sto imame so antickite Makedonci pa ako tie imaat ekskluzivitet za niv jas ne gledam nisto loso nie da go nemame za antickite Makedonci.

Apropo filosofija Dze ne ja prifakam rakavicata odi vo soodvetniot podforum i pokazuvaj si tetovazi so Ada i Raziel :):smir:
Главниот проблем всушност никој не сака (можеби намерно) да го види,е тоа што ни еден народ не може да гради историја во континуитет на идентитетот од два различни антички народи,мора да се определи или за едниот или за другиот.Токму тука е проблемот со Грците кој сакаат истовремено да бидат и Грци и Македонци,што практично не е возможно затоа што обата Антички ентитети егзистирале паралелно и истовремено,значи не се наследиле еден од друг,иако имале одредени заеднички допирни точки поради својата блискост,па да можат денешните Грци да ги користат обата истовремено како еден.Треба да се побара па макар и на преговорите во ОН од Грчката страна јавно да се изјасни дали нивната држава и народ се наследници на Античките Грци или на Античките Македонци зошто бесмислено би било да бидат наследници во континуитет или без него на двата Антички народи кој живееле паралелно и истовремено секој со свои посебности и разлики.:toe:

Dze

Член од
13 јуни 2009
Мислења
36
Поени од реакции
2
ne mu zamervajte premnogu, VULGAR e :)

da ne bese vulgar, ke znaese deka na koine glosoy (glosos) e i bukva, i zvuk, glas.

meren, izmeren, najden lesen.

vulgaren

ne si trpe, vulgar si be, priznavame :)
Кристина, а што значи коине? :jaj:
А „слово“?:helou:

edna poraka od maz mi

sekoas ste bile nacija za podsmev, ne stanvite sega, sega mozit svakjate :pos2:

teoriite na ljuBco vulgarov pasiraat perfect vo vasiot vulgaren mentalitet.

edit:

ne mi se lizi so Homer, kazi fala so te nauciv nesto. da ne se ucis od wikipedia megju postovi, prosetaj do istorija, nauci us nesto.

a za citanje, sum citala mnogu, (verojatno) nesporedlivo povekje od tebe.

vul-gar
sik-ter
Ми зборуваш во второ лице множина! Мои херои и предци се Гоце Делчев, Даме Груев, Никола Карев, Браќа Миладинови, Прличев, Сандански,Климент и Наум, и тие ли се нација за подсмев?

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
slovo = glosoy

za koine izberi si

koin si, ili koen :smir:

i, ne te ucam pokje djabe, mi se ljutit maz mi :toe:

plati, vulgar, dosta cicas ko parazit od Makedonia, vrati nesto nazad.

svrti 3 pati nekoj broj, doniraj 300 denari na nekoe dete, ke ti podelam us malu uka :)

edit

vulgar, vie vulgarnite nemate nisto so tie sho gi nabroja

vasi heroi se Asparuh, Omurtag, Kubrat, itn ;)

J

Johnny Stulic

Гостин
Главниот проблем всушност никој не сака (можеби намерно) да го види,е тоа што ни еден народ не може да гради историја во континуитет на идентитетот од два различни антички народи,мора да се определи или за едниот или за другиот.Токму тука е проблемот со Грците кој сакаат истовремено да бидат и Грци и Македонци,што практично не е возможно затоа што обата Антички ентитети егзистирале паралелно и истовремено,значи не се наследиле еден од друг,иако имале одредени заеднички допирни точки поради својата блискост,па да можат денешните Грци да ги користат обата истовремено како еден.Треба да се побара па макар и на преговорите во ОН од Грчката страна јавно да се изјасни дали нивната држава и народ се наследници на Античките Грци или на Античките Македонци зошто бесмислено би било да бидат наследници во континуитет или без него на двата Антички народи кој живееле паралелно и истовремено секој со свои посебности и разлики.:toe:
Pa toa e i nivnata teza ABC zosto nacijata e sozdadena od poveke etnosi pa tie propagirat deka moderna Grcije e sozdadena od Makedonski etnos koj samo za potsetuvanje mu izvrsija genocid i Grcki etnos .E sega ovi dva etnosi se direktno povrzani i so antickite Makedonci i Grci.
Ne postajat Bugari,nitu Albanci ni ostanati etnikumi vo lulkata na demokratijata dodeka nie sme pak edno pleme koe e nus-pojava sozdadeno od mesavina na Bugari i Srbi i po nekoj nivni Makedonec.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Со ова се сложувам, но сепак се си има свои граници. Најпрвин е лошо за нас како индивидуи да веруваме во неко небулози кои се шират насекаде, разбирате ли? А да не зборуваме за тоа што стануваме нација за подсмев!

Јасно ни е дека се обидуваш заедно со Љубчета да протнуваш тези за наводни “небулози“, туркање на пропагандни шеми.

Очигледна е вашата кампањска активност со интензивирањето на пропагандите, па наскоро ќе ве почастам со убава тема.

Dze

Член од
13 јуни 2009
Мислења
36
Поени од реакции
2
slovo = glosoy

za koine izberi si

koin si, ili koen :smir:

i, ne te ucam pokje djabe, mi se ljutit maz mi :toe:

plati, vulgar, dosta cicas ko parazit od Makedonia, vrati nesto nazad.

svrti 3 pati nekoj broj, doniraj 300 denari na nekoe dete, ke ti podelam us malu uka :)

edit

vulgar, vie vulgarnite nemate nisto so tie sho gi nabroja

vasi heroi se Asparuh, Omurtag, Kubrat, itn ;)
Па и за глупости ли да плаќам?:tapp: Инаку, и Ченто мислел дека не сме наследници на античкте Македонци! Знаете кој бил Ченто? Истражете малку за ова! А првиот кој рекол дека сме потомци на античките Македонци бил Германос Каравангелис! А знаете чија пропаганда застапувал тој.:smir:

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Провери се за Аристотел уште еднаш... само промени бренд на вода.. пробај друга.. не оди само на грчки извор..

Види .. зашто ти велам дека си Недефиниран.. не знам како се декларираш како национална припадност.. - не е ни важно.. - ако си македонец по род ќе сватиш што ти кажувам.. ако не.. заборави на овие редови..

Јас го сакам Ципорото (наша лозова со малце анасон)
Јас го сакам цацикито (наш таратор со 2-3 мирудии)
Јас го сакам и гирото и суфлакито, сакам да кршам чинии, и кога сум у шема.. некад и се заборавам.. лол

АМА ....
  • не заборавам дека сум Македонец..
  • не заборавам дека имам право да се повикувам на своите корени..
  • не заборавам дека имам гени од античките македоници.. (проверено)
  • не заборавам кои се грците.. - ги почитувам до мерата до која тие мене ме почитуваат.. Имам пријател во Атина, со компанија од над 200 вработени, и тој ме вика Македонец... пред сите.. вработени.. да, може е чудно.. но е вистинито,, тој ми е пријател. и ме почитува како таков. како што имам пријатели и во Лариса, Ламиа, Солун.. Атина, Сунио..
  • не заборавам на апсурдноста на Грција и Бугарија, што се уште во 21 век се дрзнуваат да го спорат идентитетот на еден народ, нација, повампирувајки ја Грчката Патријаршија и Бугарската Егзархија и користејки ги истите методи од крајот на 18 и почкетокот на 19 век, раселувајки цели народи, затварање на Охридската Архиепископија, местење на атентати, убивање и демонтирање на комплетната Македонска интелегенција, од поети, уметници до политичари и борци за слобода.
  • не заборавам на грчката пропаганда и националистичката хистерија со која иљадници македонци се прогонети од своите огништа, променети македонските Топоними, променети многу историски факти.. - за жал сеуште трае
  • не заборавам на инфантилноста на една организација како Европска Заедница и НАТО, кој за да апсурдот биде уште поголем, ја играат картата на помал отпор, или помала штета, заборавајќи при тоа дека се работи за цели народи, и нивна маченичка историја. Сите историски факти за нашата самобитност лежат таму, во нивните музеи, универзитетски библиотеки, научни трудови..
  • не заборавам на нашите политичари, кои наместо да се свртат кон економско зајакнување на ова земја, отварање на нови патишта, склучување на договори со трети земји, визија за развој на државата, тие единствениот излез го бараат во НАТО и ЕУ, и со тоа САМИТЕ си ја намалуваат нашата цена, и се прогласуват како Дивеч за Одстрел..
ЗАТОА БРАТ....

• немој да замеруваш на луѓе кои се погодени и им е смачено од било какви советодавци, олеснувачи, агитатори, прапагатори..
  • немој да замеруваш на луѓе кои очигледно како јас и многу други се погодени, понижени, и доведени во ситуација да се борат против една машина која во моментот работи во полза на едно укрупнуваање на капитал и знаење, при тоа не водејки сметка за штетата кои ја предизвикуваат према помалите народи..
  • немој да замеруваш на луѓе кои биле под разно разни пропагандни машини, и притисоци и сегашното будење, револт, исконски отпор против очигледните обиди на демонтирање како народ или припадност, ги карактеризираат како македоноиди или букефалисти. или фиромци, или скопјанци..
Братче.. напишав.. Јас знам Кој сум.. и имам и генетска потврда за тоа.. генетиката е многу имтересна наука.. тука нема политика.. Дознаваш да ли син ти е твој или млекарот ти бил на Гости за 30 минути..

Не се само шпанците, или Игенеа, или најпознатите институти во Исланд.. се се знае брат, и се е јасно.. нема потреба од дополнителни појаснувања.. Цела Европа тоа го знае..

се другото е политика..

Ако си Македонец по РОД.. ке разбереш што ти зборам, ако не.. заборави го постов, игнорирај ме (туре ме на игноре листа слободно) и живеј си го животот по свој терк.. само пази да не го узурпираш слободниот простор на македонецот.. (имаме бурна историја... да не се повампират некои духови од минатото)

Поздрав.. еден Антички Македонец!

Kajgana Shop

На врв Bottom