- Член од
- 27 март 2009
- Мислења
- 445
- Поени од реакции
- 14
Granicite nemat nikakva vrska so Anticka Makedonija. A i da ima spored tebe togas kiklopski zidini i uste nekoj lokalitet od Ohridsko e sporen zosto na kartata ohrid ne e vo granicite.
Ти си играш куче и маче самиот со себе, ти кажав веќе! Верувај си во што сакаш, твоја глава си е тоа.....Пробугарски тези....Знаеш ли што значи латинската изрека во мојот потпис? Ако јас знам дека Александар и Филип се грчки имиња, не можам да тврдам дека Александар значелоХристаки, немој да си играме куче и маче.
На некој друг пробај да му протураш пробугарски тези.
Ти си играш куче и маче самиот со себе, ти кажав веќе! Верувај си во што сакаш, твоја глава си е тоа.....Пробугарски тези....Знаеш ли што значи латинската изрека во мојот потпис? Ако јас знам дека Александар и Филип се грчки имиња, не можам да тврдам дека Александар значело
А-лек-сон-дар т.е. лек за добар сон :kesa: Секој може да верува во што сака, нели демократија, ама сега зар сите треба веруваме во спиритуалистички сеанси?
Браво бе, хехе, треба ли да ја повлечам истата линија на мапата од Р.М. да видиме колку влегуваат во картата која ти ја дадов за античка Македонија?Granicite nemat nikakva vrska so Anticka Makedonija. A i da ima spored tebe togas kiklopski zidini i uste nekoj lokalitet od Ohridsko e sporen zosto na kartata ohrid ne e vo granicite.
Браво бе, хехе, треба ли да ја повлечам истата линија на мапата од Р.М. да видиме колку влегуваат во картата која ти ја дадов за античка Македонија?
Само колку за информација, велиш тие граници на мапата немале врска со Античка Македонија, затоа те прашав од кој до кој период за тебе е доволно “антички“, бидејќи тоа што јас ти го постирав е периодот на етаблирањето на Македонското Кралство под Филип 2, период кој што самите Грци и историјата го нарекува “Acme of the Macedonian State“ или во превод : “Врв/кулминација на Македонската држава“.
Мапата е од Аристотел Универзитетот во Солун, значи грчки извор.
Гледам полека се разоткриваат улогите на разните разнебитувачи кои се кријат под разните псевдоними, ајде што истолерирав грчка пропаганда, па уште овој Канзуров бугарска ќе форсира, наводната “вистина“ негова.
Долго нема да потраете, да ви биде јасно. На погрешно пенџерче тропкате.
a ti sho si? staorec?Ти си играш куче и маче ...
Абе Битуше, знаеш и самиот колку им е скудна шемата на пропагандите, неможат да излезат од гомната во кои пливаат.Охрид и се до Ѓирокастро (Кутмичевица) се територии на бригите, кои се етничка група на античкиот македонски народ. Бриги, биле и луѓето од темата Струма, од река Струма па на исток до Родопите, значи македонското племе се простира и до Смољан.
Кики злато, не му оставај простор за да дефокусира тема, гледаш дека се труди од петни жили да се отплетка.a ti sho si? staorec?
aj ko si tolku umen, objasni malku za Vselena i vtr-al-o.
jasno mi e deka vul-gar ne mojt da razbirat Makedonski...
Така ли? Ајде да почнеме со овие, анализирај ги етимолошки:А шо праиме шо сите антички богови се со словенска етимологија?
П.С. Што си ти по националност?
Оти бе бегаш Христаки :helou:За твојот П.С. - што сум јас по националност си е моја лична работа, ти да не си ми личен исповедник или матичен доктор па да морам да ти кажам?!
Пак навредите ги заменуваат аргументите Што е поентата со тоа „вселена“ што секаде го повторувате, разбирам јас дека е словенски збор. Но тоа нема никаква врска со античка Македонија, а па да не зборуваме со античка Хелада или Рим!!!a ti sho si? staorec?
aj ko si tolku umen, objasni malku za Vselena i vtr-al-o.
jasno mi e deka vul-gar ne mojt da razbirat Makedonski...
Добро, штом инсистирате- јас сум Џедаи :party3:Dze garant e Egipjanec:pos2:
:pos2:Antickite Makedonci vervale vo isti bogovi kako i Atinjanite, spartancite, epirjanite i dr.
Antickite Makedonci ucestvuvale vo Olimpiskite igri zaedno so Atinjani, Spartanci, Tebanci i dr. a ne so iliri i traki.