Late Night Show со Миленко Неделковски

Член од
17 јануари 2009
Мислења
688
Поени од реакции
668
Uste prasuvas so koi argumenti... Kako ne ti e sram da bides tolku neprocitan... Ke kazam stopati... JAS LJUBCO NE GO SAKAM AMA BAS IC, AMA VCERA ONA STO GO ZBORESE VO VRSKA SO ANTIKATA E POTPOLNO TOCNO I POTVRDENO SO ARGUMENTI... Nisto ne kaza od pamet ili da nasteti nekomu... JA KAZA SAMO VISTINATA...
Pa stopati kaza -STO E TOLKU LOSO STO SME RELATIVNO MLADA NACIJA...??? Pa ima i pomladi od nas... I nasiot GOLEM MAKEDONEC Krste Petkov Misirkov vo negovoto delo "ZA MAKEDONCKITE RABOTI" jasno kazuva deka treba da se stvori Makedonska nacija... Sto e toa tolku loso neznam...??? Pa ima i pomladi od nas... Dali toa ne se FAKTI...??? Dali toa sto nema Ace da bide poveke nas nesakame da veruvame na vistinata za nas...???
A be Oovoj Grujo vi gi ispra mozocite ej... :pos2: Ja razbiram golemata zelba Ace da e nas... Ama zelba si e zelba, a realnosta e nesto drugo...
Aj so zdravje dragi moi Makedonci i se nadevam deka ke se osvestite eden den i ke se zaprasate kade se tie 2000 godini mrak vo Makedonskata istorija... :toe:
О србоман, прво треба да научиш и ти Љубчо, што е нација, а што е народ и кога првите нации се формираат па после вакви постови да пишуваш. :toe:

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Uste prasuvas so koi argumenti... Kako ne ti e sram da bides tolku neprocitan... Ke kazam stopati... JAS LJUBCO NE GO SAKAM AMA BAS IC, AMA VCERA ONA STO GO ZBORESE VO VRSKA SO ANTIKATA E POTPOLNO TOCNO I POTVRDENO SO ARGUMENTI... Nisto ne kaza od pamet ili da nasteti nekomu... JA KAZA SAMO VISTINATA...
Pa stopati kaza -STO E TOLKU LOSO STO SME RELATIVNO MLADA NACIJA...??? Pa ima i pomladi od nas... I nasiot GOLEM MAKEDONEC Krste Petkov Misirkov vo negovoto delo "ZA MAKEDONCKITE RABOTI" jasno kazuva deka treba da se stvori Makedonska nacija... Sto e toa tolku loso neznam...??? Pa ima i pomladi od nas... Dali toa ne se FAKTI...??? Dali toa sto nema Ace da bide poveke nas nesakame da veruvame na vistinata za nas...???
A be Oovoj Grujo vi gi ispra mozocite ej... :pos2: Ja razbiram golemata zelba Ace da e nas... Ama zelba si e zelba, a realnosta e nesto drugo...
Aj so zdravje dragi moi Makedonci i se nadevam deka ke se osvestite eden den i ke se zaprasate kade se tie 2000 godini mrak vo Makedonskata istorija... :toe:
Не е лошо и не било лошо да се створи нова Македонска нација , како прво за нас е најсветото нешто.Лош е контекстот во кој љубчо го кажува тоа.Како да сака да каже дека мисирков сакал да направи политичка нација која ке се вика Македонска и дека пред неговото дело никој не се викал македонец и не бил свесен за неговото античко минато, а тоа не е вистина.

На пример Пулески е добро познат на форумов и нема да пишам за него.

Ама во преамбулата на Правилата на Македонскиот востанички комитет на Кресненското востание во 1878 година се констатира дека востаниците пролеваат крв низ полината и горите Македонски и дека служат како Македонската војска на Александар Македонски.(Цитат од “Правилата- Уставот на Македонскиот востанички комитет во Кресненското востание,ИСППИ,Скопје,1980,стр220.„)

А Љубчо вели дека овој период го познавал
и повеќе од добро,Ако го познава убаво, или ова го крие и не сака да го каже или пак,повторно лаже.
Врти сучи таа ти е.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
27
Поени од реакции
4
Љубчо е доказ дека против Македонија во континуитет постои заговор !

О србоман, прво треба да научиш и ти Љубчо, што е нација, а што е народ и кога првите нации се формираат па после вакви постови да пишуваш. :toe:
Така е !!!
Оној психопат и креатура екс војводата, едноставно нели, и не може да биде крив кога не е здрав !!! - ама се прашувам која будалетинка го враќа во политиката? и зашто?
:toe:

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Така е !!!
Оној психопат и креатура екс војводата, едноставно нели, и не може да биде крив кога не е здрав !!! - ама се прашувам која будалетинка го враќа во политиката? и зашто?
:toe:
Епа, интервју кај Миленко, интервју кај Оливера Трајковска, интервју за Глобус магазин.... Некој уште го игра, или он игра некого...

Член од
3 октомври 2008
Мислења
451
Поени од реакции
164
a be ne e ni do nacija, ni do narod ni do genetika.

Ako znaes Makedonski, razbiras, i so malku trud ke znaes i Srpski, i Blgarski, Boshnjacki, Hrvatski, Ruski itn, t.e slovenski jazici.

Koga stanuva zbor za Anticka Makedonija, se podrazbira najbliskiot sosed na Anticka Grcija t.e slicna kultura i jazik (Makedonski jazik nema nikakva vrska so Grckiot jazik, sto e potomok na Antickiot grcki jazik)

Nikoj ne moze da go ospori faktot deka helenizmot imal golemo vlijanie vo antickiot svet, osobeno vo Anticka Makedonija.

Ali so etimoloski akrobacii, se moze da se postigne, kombinacii ima milion, vo koj bilo jazik.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
27
Поени од реакции
4
Што сака да каже авторот?

a be ne e ni do nacija, ni do narod ni do genetika.

Ako znaes Makedonski, razbiras, i so malku trud ke znaes i Srpski, i Blgarski, Boshnjacki, Hrvatski, Ruski itn, t.e slovenski jazici.

Koga stanuva zbor za Anticka Makedonija, se podrazbira najbliskiot sosed na Anticka Grcija t.e slicna kultura i jazik (Makedonski jazik nema nikakva vrska so Grckiot jazik, sto e potomok na Antickiot grcki jazik)

Nikoj ne moze da go ospori faktot deka helenizmot imal golemo vlijanie vo antickiot svet, osobeno vo Anticka Makedonija.

Ali so etimoloski akrobacii, se moze da se postigne, kombinacii ima milion, vo koj bilo jazik.
Ах време за релакс :pos2:

Член од
27 март 2009
Мислења
445
Поени од реакции
14
Ги делат илирите како посебно племе исто и тркаијците а сите тие заедно ги сочинуваат античките македонци.

Александар Велики од страна на мајка му бил од илриско потекло :smir:

п.с. а грците имаат толку процент на бела раса зашто голем процент од нив на времето војувале против александар велик заедно со персија која е земја на ариевската раса.
Eee zabega skroz na skroz. Najgolem neprijatel na Helenskite narodi(ne gi vikam grci zosto togas ne se znaea kako takvi) bea Persijcite.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Кога велиш “наш“ потсвесно мислиш на Српски претпоставувам, тогаш да, се согласувам.

Голема е зависта српческа, а посебно е интересно да се набљудува српскиот комплекс за Македонската историја.

Дури и Душан кутриот се прогласувал за Цар Македонски и Грбот од Лавот на Ацета го ставал најгоре на прво место по значење.

Треба ти и останатите колонизаторски мањини во Македонија да разберете дека инфериорноста која ја всадувавте кај Македонците низ вековите не наиде на плодна почна и само ја накалемивте македонската историја за да бидеме посилни од вас.

А во врска со Љубчета кој некако ти се погоди по меракот, секој просечен посетител на нашиот форум за Историја може да го раздроби за 10 мин.

Наскоро и ќе посветам еден убав топик, за да ве изеде онаа киселина од завист.

Член од
14 февруари 2009
Мислења
25
Поени од реакции
0
ljubco ne ja znae istorijata za makedonija on samo znae sto ke bide so makedonija za 10 godini

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
А во врска со Љубчета кој некако ти се погоди по меракот, секој просечен посетител на нашиот форум за Историја може да го раздроби за 10 мин.
За ова се согласувам.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
ljubco ne ja znae istorijata za makedonija on samo znae sto ke bide so makedonija za 10 godini
:pos: :pos: :pos:

Викаш прав пророк а? И шо вика Љубче шо ќе биде за 10 години?

Дај бе кажи ни. Да не се замараме со име, економија, кој ќе победи на избори. Да си знам уште сега, да се одлогирам и да одам на спиење мирно...

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Абе Drvo недоделкано. Љубчо самиот си кажа дека имал познавања од историјата.Па ти и незнаеш што зборуваш.Баш си дрво.

Eee zabega skroz na skroz. Najgolem neprijatel na Helenskite narodi(ne gi vikam grci zosto togas ne se znaea kako takvi) bea Persijcite.
Ама и Македонците им биле расен непријател на хелените.А и ден денес трае тоа.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Гледајќи ја емисијата со Миленко, можев да дојдам до неколку заклучоци кои и претходните членови ги наведоа:

- Миленко неуспешно се спротистави на тезите на Георгиевски и не успеа да ги одбрани оние "спорни" делови од историјата;
- денешниот Љубчо Георгиевски е само бледа копија на македонскиот националист и романтичар Љубчо Георгиевски кој во '90 година бараше македонска независна држава, македонска војска (по примерот на александровата фаланга), македонски пари и сл.
- денешниот Љубчо Георгиевски е бледа копија на премиерот Љубчо Георгиевски кој за време на неговиот мандат ја почна ренесансата во археологијата, културата, науката, економијата и др. Истиот човек во 2001 го подигаше македонскиот дух со изјавите, спотовите, мислењата со кои македонската армија и македонскиот народ директно се поистоветуваа со славната македонска фаланга и античкиот македонски народ (како негов предок).

Навистина крајно демотивирачки и разочарувачки делуваше фактот кога отворено зборуваше за непостоење на македонска нација до 1903 г., за дисконтинуитет и неповрзаност на античките со денешните (или словенските според него) Македонци и за губењето на името Македонија во период од два милениума.

Имаше една мисла (не ми текнува баш од кој беше) одеше вака: Најголемите разочарувања се раѓаат од најголемите надежи. Љубчо Георгиевски еден временски период беше најголема надеж за македонскиот народ (факт), а сега претставува најголемото разочарување за истиот тој народ (факт).

*П.С. Да ги изнесеше овие негови контроверзни ставови за време на неговото претседателствување со ВМРО-ДПМНЕ или за време на неговот владеење како премиер (98-02), не верувам дека следниот ден ќе беше на некаква функција. Изгледа позицијата како функционер ти ја намалува искреноста и можноста да си го отвориш срцето.

Јас се прашувам само кој му го смени мислењето на Љубчо националистот, романтичарот кој преку ноќ стана заложник на туѓите интереси во Македонија и против Македонците.

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41

Kajgana Shop

На врв Bottom