Late Night Show со Миленко Неделковски

McQ

McQ
Член од
15 мај 2008
Мислења
208
Поени од реакции
28
alexsr
Кајгана на око

Регистриран: Dec 2007
Мислења: 377

Ќе имаат гејците материјал за клипови од типот на К.Г. ака Пират.

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
Mora odma da kazam deka LjuBco Georgievski ne sum go simpatisal mnogu, cak duri i VMRO sum go zamrazel zaradi nego... AMA... ...AMA VCERA VECER KAJ MILENKO PROSTO ME VOODUSEVI... Mi ja ispolni dusata... Konecno i javno nekoj da prozbori za VISTINSKOTO NASE POTEKLO... A ne kako sto nekoi odat slepo po antickite gluposti na Grujo... Se osekav bas onaka kako jas da sum vo emisijata... Se ona i jas sto go znam so fakti vcera LjuBco go kaza... Alal da mu e... Za toa mu davam raka... Milenko pokraj nego izgledase kako dete od treto oddelenie...
Se gleda deka ima dosta procitano, a za razlika od nego Milenko osven ZAGOR -TE-NEJ , BLEK STENA I ALAN FORD nema drugo nisto procitano...
Za zal site onie sto ja zastapuvaat gluposta na Grujo se takvi...

Uste edas, ALAL DA MU E NA LJUBCO... Bev tolku ispolnet so zadovolstvo sto nekoj javno prozbore za vistinata, sto prosto nemozev da zaspijam... UFFFF...!!!

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Значи едно големо “БРАВО“ (читај УА) за Миленко.
Во последниве две емисии успеа да рехабилитеира и да им покачи рејтинг на двајца ептен издишани политичари.
Ако предходната (иако наместена) утакмица ја изгуби со 3:0 од Грчев, вчера попи петарда 5:0 од Љубчо.
Ако за минатата емисија за поразот му беше оправдување петлето Ѓорчев сега сам си се закопа скроз. Ако не си спремен за дебата, ако знаеш само прикаски со кои што ни мали деца не можеш да ги прелажеш ич не се нафаќај да праиш емисија на некоја тема.
Јас не се сложувам со мислењата ни на Грчев нити пак на Љубчо ама барем дискутираа со аргументи на кои што овој недокваканиов немаше ништо контра и само им ги зголеми акциите.
По оваа емисија ништо чудно да се појават и другиве подзаборавени политичари да си ќарат некој процент плус на следните анкети.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Значи едно големо “БРАВО“ (читај УА) за Миленко.
Во последниве две емисии успеа да рехабилитеира и да им покачи рејтинг на двајца ептен издишани политичари.
Ако предходната (иако наместена) утакмица ја изгуби со 3:0 од Грчев, вчера попи петарда 5:0 од Љубчо.
Ако за минатата емисија за поразот му беше оправдување петлето Ѓорчев сега сам си се закопа скроз. Ако не си спремен за дебата, ако знаеш само прикаски со кои што ни мали деца не можеш да ги прелажеш ич не се нафаќај да праиш емисија на некоја тема.
Јас не се сложувам со мислењата ни на Грчев нити пак на Љубчо ама барем дискутираа со аргументи на кои што овој недокваканиов немаше ништо контра и само им ги зголеми акциите.
По оваа емисија ништо чудно да се појават и другиве подзаборавени политичари да си ќарат некој процент плус на следните анкети.
со кои аргументи дискутираше љуБчо вчера ти се молам ...
миленко немаше потрба да зборува ... го остави да се дозакопа :toe:
зар ти аргументи слушна?
миленко можеби неспремен .. но не е историчар ..
а овој само си потврди колку е антимакедонец а поголем грк и бугар и од грците и од бугарите ...
се само Македонец не е .. тоа беа фактите кои ги кажа ... и поарно шо ги кажа ...
секој одсега подржувач на љуБчо може да биде добар бугар, дибар грк но не и добар МАКЕДОНЕЦ :toe:

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
зар ти аргументи слушна?
миленко можеби неспремен .. но не е историчар ..
Да слушнав аргументи за оние работи што требаше да го дискредитираат Љубчо.
1. За Пасошот Бугарски - ПРЦ
2. За парите (200 мил.) станови, вили - ПРЦ
3. За Брат Љубе, Црвенковски ова она - ПРЦ
4. За Ламбе - ПРЦ
5. За Окта - ПРЦ.
За историја и двајцата не се историчари ама Љубчо цитираше историски факти, а Миленко непотврдени прикаски.
Како што реков 5:0 за Љубчо, Миленко ептен неспремен.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.301
Јак е тој Љубчо. Туку не спомињаат више по новини за неговата психичка состојба, за сопругата и залуденоста од цркви и манастири...или не треба појќе дискредитација за таа личност? Едно време беше нај на удар. Сега само кај Миленко и Латас.

а овој само си потврди колку е антимакедонец а поголем грк и бугар и од грците и од бугарите ...
се само Македонец не е .. тоа беа фактите кои ги кажа ... и поарно шо ги кажа ...
Од пред многу години тој човек ги сврте своите ставови, мислења и муабети за 180 степени.

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Mora odma da kazam deka LjuBco Georgievski ne sum go simpatisal mnogu, cak duri i VMRO sum go zamrazel zaradi nego... AMA... ...AMA VCERA VECER KAJ MILENKO PROSTO ME VOODUSEVI... Mi ja ispolni dusata... Konecno i javno nekoj da prozbori za VISTINSKOTO NASE POTEKLO... A ne kako sto nekoi odat slepo po antickite gluposti na Grujo... Se osekav bas onaka kako jas da sum vo emisijata... Se ona i jas sto go znam so fakti vcera LjuBco go kaza... Alal da mu e... Za toa mu davam raka... Milenko pokraj nego izgledase kako dete od treto oddelenie...
Se gleda deka ima dosta procitano, a za razlika od nego Milenko osven ZAGOR -TE-NEJ , BLEK STENA I ALAN FORD nema drugo nisto procitano...

Uste edas, ALAL DA MU E NA LJUBCO... Bev tolku ispolnet so zadovolstvo sto nekoj javno prozbore za vistinata, sto prosto nemozev da zaspijam... UFFFF...!!!
Божеее! Уште ли не се одлучи што сакаш да бидеш, Македонец или Србин?

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47

Што зборуваш човек!!! Љубчо јавно прозборел за вистинското наше потекло? Го слушаше ли ти што зборува он? Ти Бугар си? Тоа ти го кажа Љубчо - дека до 1903 сме биле Бугари!!! А под името имаш српски фудбалски клуб!!!! :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Што зборуваш човек!!! Љубчо јавно прозборел за вистинското наше потекло? Го слушаше ли ти што зборува он? Ти Бугар си? Тоа ти го кажа Љубчо - дека до 1903 сме биле Бугари!!! А под името имаш српски фудбалски клуб!!!! :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Непријателите на Македонија се во коалиција.

Нема што да те изненадува.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Колеги, може некој во кратки црти да ми ја пренесе вчерашната емисија. Баш ме занима на кој трип е сега Љубчо. :tv:

Божеее! Уште ли не се одлучи што сакаш да бидеш, Македонец или Србин?

Батката ти кажува што е, ДЕЛИЈА :smir:

Да слушнав аргументи за оние работи што требаше да го дискредитираат Љубчо.
1. За Пасошот Бугарски - ПРЦ
2. За парите (200 мил.) станови, вили - ПРЦ
3. За Брат Љубе, Црвенковски ова она - ПРЦ
4. За Ламбе - ПРЦ
5. За Окта - ПРЦ.
За историја и двајцата не се историчари ама Љубчо цитираше историски факти, а Миленко непотврдени прикаски.
Како што реков 5:0 за Љубчо, Миленко ептен неспремен.
Па зар некогаш бил спремен. Просто неподнослива е неговата иронија кон они различно што мислат и неговото лижидупе кон истомислениците.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Љубчо е обично копито, кое вчера само лажеше.
Денешна Македонија на север од Пелагонија, значи од тиквешијата на север е Пеонија, се до реката Струма на исток. Пеонците се исто македонско племе. Од р. Струма до Родопите, точно е дека тоа било географска Тракија, но етничка Македонија, оти Филип Македонски сите траки од тие области ги пленил и продавал како робови по целиот свет. Етничките македонски области се простираат до Пловдив, кој во антиката се викал Филипол.
Охридско, Струшко, Кутмичевица се Бриги- македонско племе.

Втора работа, Љубчо тврдеше дека Македонското име се загубило од антиката до сега. Лажеше.

Македонија на средновековниот Грбовник од Немањиќи

Душанов Законик "Законик Маћедонскаго Цара Душана"

И ЦРНОГОРЦИТЕ ГО КОРИСТЕЛЕ ИМЕТО МАКЕДОНИЈА ПОРАНО

Štampar Božidar Vuković Podgoričanin na svojijem knjigama piše 1520. i 1537: ''Ot otačastva moega ot zemlje Dioklitiskije, eže jest v predjeleh makedonskih ot grada naricajemago Podgorica'' (Lj. Stanojević, Stari srpski zapisi i natpisi, br. 494, 161).
I u trećoj svojoj knjizi 1538. Božidar Vuković ponavlja istu sintagmu. Vuk St. Karadžić je ovu formulaciju Božidara Vukovića objasnio tako što ''su se Maćedonija srpski zvale sve zemlje našega naroda, kao što se i u narodnoj pjesmi... Đurađ Smederevac zove kralj od Maćedonije''...

Kaluđeri crnogorskoga manastira Morače 1615. pišu da je njihov manastir ''v oblasti hercegovskoj v zapadnih strana i predjelah maćedonskih'' (dr Jevto M. Milović, Zbornik dokumenata iz istorije Crne Gore (1685-1728), Istorijski institut NR Crne gore, Cetinje, 1956)

Takođe, pismo vladike-gospodara Danila Petrovića ruskom caru Petru Velikom od 28. januara 1712. završava se ovako: ''Iz Crne Gore u Makedoniji'' ili prikladniji prijevod ,, Iz Crne Gore regije (pokrajine) u Makedoniji'', a na italijanskom: ''Scritto de montenegro dela regione di Macedonija'' (isto).

''BISKUP IZ MAKEDONJE ... SA CETINJA''

Samo tako se može pojmiti stav iz, inače galimatijasne, Povijesti o skenderbegu Crnojeviću na svetom krštenju nazvanom Đurađ, Martina Skadarskoga, odnosno njezinoga prijevoda sa latinskog i prepis vladike Vasilija da je ''Ivan Kastriot Crnojević iz roda kraljeva makedonskih'' (dr B. Šekularac, Cetinjski ljetopis, isto).

Nakon povratka iz Crne Gore, ruski pukovnik Mihailo Miloradović (rodom iz Hercegovine) 1712. potpisuje se u svojijem pismima kao ''polkovnik i kavaler makedonski''.

U Beču je 15.12. 1714. izdat pasoš vladici-gospodaru crnogorskom Danilu Petroviću na kojem piše da je Danilo ''biskup iz Makedonje... sa Cetinja''.

U pismu crnogorskijeh glavara od 8.9.1742. ruskoj carici također se pominje sintagma ''v predjelu makedonskom'' (Marko Dragović, Materijal za istoriju Crne Gore vremena mitropolita Danila, Save i Vasilije Petrovića u Spomeniku XXV, 2).

U odgovoru od 10. 5. 1744. ruska carica, također, otpozdravlja sa istom sintagmom (isto, 7). I u pismu mitropolita Save i crnogorskijeh glavara od 25. 5. 1752. ruskoj carici pominje se: ''...v svih stranah makedonskih'' (isto, 9).

Crnogordki vladika-gospodar Danilo Petrović, onodobni Crnogorci i ostali koje smo gore naveli, u službenijem dopisima smještaju Crnu Goru u Maćedoniju, a sebe imentuju kao Makedonjane samo po crkovnoj jurisdikciji, jer je Crkva crnogorska nekada bila pod kanonsku nadležnost Makedonske crkve, odnosno Ohridske arhiepiskopije.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Колеги, може некој во кратки црти да ми ја пренесе вчерашната емисија. Баш ме занима на кој трип е сега Љубчо. :tv:
Едноставно, нели.... Тешки дроги баче, тој тип мора да е на тешки дроги - со трепкањето и се....
Што збореше. Тоа што многу бугараши го зборат тука на форум - Македонците постојат од 1903 со Крсте Мисирков, Грците имаат право на цела античка историја, Србите, Бугарите, Хрватите се COOOOOOL пошто се Словени, на Балканот дошле Готите, па за 5-6 години им текнало да станат да си одат во Италија, после дошле Боргите па уништиле се, и на крај во пустелијата стигнале Словените, цела бугарска пропаганда без да каже дека е Бугар....

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Љубчо лажеше (или тоа му беше маска за слепите ....-офци) десет години..па голема работа дали лажел во некоја си петпарачка емисија....:helou:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Е Битушанец Битушанец :smir: ме вреѓаше пред некој ден а сега глеј. Никад ама Никад не сме негирале за посебноста на македонскиот народ и покрај сличностите кој ги имаме.

Едноставно, нели.... Тешки дроги баче, тој тип мора да е на тешки дроги - со трепкањето и се....
Што збореше. Тоа што многу бугараши го зборат тука на форум - Македонците постојат од 1903 со Крсте Мисирков, Грците имаат право на цела античка историја, Србите, Бугарите, Хрватите се COOOOOOL пошто се Словени, на Балканот дошле Готите, па за 5-6 години им текнало да станат да си одат во Италија, после дошле Боргите па уништиле се, и на крај во пустелијата стигнале Словените, цела бугарска пропаганда без да каже дека е Бугар....
Најголем македонски изрод.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814

Поентата на Љубчо беше дека траките, илирите и елините преживеале, а само античките Македонци изчезнале од лицето на земјата. Дека власите биле остатоци на старите народи од Македонија, а историјата вели дека првите власи во Македонија доаѓаат во 1750 г. од Епир, а најмногу во 1780 г. по зулумите на Али Паша Јанински во Епир. :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom