Late Night Show со Миленко Неделковски

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Темава ја префрламе во Политика и Вести, поради тоа што намената за во Филм и Тв веќе ја нема, се зборува само за политика.
:helou:

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Темава ја префрламе во Политика и Вести, поради тоа што намената за во Филм и Тв веќе ја нема, се зборува само за политика.
:helou:
Оправдан потег. Од ШОУ емисијта нема ни ш, се сведе на ППП. :toe:

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Емисијата од полтронскиот водител беше осмислена да се дискредитира Грчев и да се поентира против СДС а не да се води стручна дебата околу изградбата на црквата.
Од “петлето“ Горчев не слушнав ниеден издржан аргумент или факт за оправданоста а Грчев мудро си ги одбрани своите ставови, дури си понуди многу валидни агргументи зошто не треба да се гради на тоа место.
Наместо сликите кои што ги презентираше Горчев во договор со водителот можеле да се потрудат да најдат некои од фактите кои што ги пишав на соодветната тема.
Грешки:
Црквата ја сместија кај денешен ГТЦ, ја срушиле комунистите после земјотресот, не е проблем дека ќе се наоѓа над улица и канализација, нема да задуши просторот...:uvo:
Наместо стручна дебата со факти и аргументи добивме фијаско од политички маркетинг со изнакажани еден куп непотребни глупости. Поминаа изборите доста со таков “маркетинг“.
Дуелот иако беше “наместен“ и нерамноправен 2 на 1, во случајов Грчев успешно си поентираше и си ги покри сите грешки кои што ги има направено како прв архитект на градот а после и како градоначалник на општина центар.

ПС. Седната емисија со Љубчо? :vozbud:
Ќе биде интересна за гледање сеир, како Милојко ќе се препотува со нафатиран политичар од рангот на Љубчо. Можно е да ја видиме и патиката како лета. :pos2:
Супер кажано:pipi:И јас со нетрпение ја очекувам емисијата ЉуБчо да го спушти малку повеќе на земја Миленко иако не го сакам ама ич зш е продадена душа ама барем знае нормално да зборува за разлика од Ѓорчев вчера. Тој е срам за политичар а не хард кор политичар како што си го нарече Миленко онака лижогзачки. Најмногу не ми се допаѓаше односот што го имаше водителот кон професорот кој искрено ми ја полнеше душава кога го слушав како го прави магаре Ѓорчев кога му ги побиваше лагите. И еден политичар да не знае дека градоначалниците пред децентрализацијата немале право да издаваат дозволи за градење беше СРАМОТА. И јас би се курчела да имам потрошено пола живот на некоја професија и да ја предавам таа истата и некој како Ѓорчев да пробува да ми соли памет дека врска немам за тоа што се бавам. Браво за професорот барем се што збореше беше аргументирано:smir:

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Супер кажано:pipi:И јас со нетрпение ја очекувам емисијата ЉуБчо да го спушти малку повеќе на земја Миленко иако не го сакам ама ич зш е продадена душа ама барем знае нормално да зборува за разлика од Ѓорчев вчера. Тој е срам за политичар а не хард кор политичар како што си го нарече Миленко онака лижогзачки. Најмногу не ми се допаѓаше односот што го имаше водителот кон професорот кој искрено ми ја полнеше душава кога го слушав како го прави магаре Ѓорчев кога му ги побиваше лагите. И еден политичар да не знае дека градоначалниците пред децентрализацијата немале право да издаваат дозволи за градење беше СРАМОТА. И јас би се курчела да имам потрошено пола живот на некоја професија и да ја предавам таа истата и некој како Ѓорчев да пробува да ми соли памет дека врска немам за тоа што се бавам. Браво за професорот барем се што збореше беше аргументирано:smir:

Ти девојче треба под итно да одеш да се лечиш некаде,тоа што го пишуваш за тоа дека кретенот од професор го направил попара на Ѓорчев тоа ти се вика мижи асам да ти баам ц ц ц,ајде кажи ми зошто професорот не одговори за трговскиот комплекс кој е изграден пред ЕВН кога Ѓорчев го праша дали и кога се градеше тој комплекс имаше канализација под него или сега има канализација само поради тоа што треба да се гради црква,вие сте стварно слепи и слушате само тоа што ви годи,а за црквата кога станува збор има да се гради сакало тоа да ви се допаѓа или не. ПОЗДРАВ И ДА ЖИВЕЕ ПРАВОСЛАВНА МАКЕДОНИЈА.Поминаа годините на атеизмот.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Дилетантите како Ѓорчев само го рушат рејтингот на ДПМНЕ,токму од вакви дилетанти дојдовме на дереџе да се прават безвезни и кич споменици низ Скопје,токму од вакви некадарни трчилажи кој се плеткаат во самата партија многумина го ставаат членството во мирување.Па добро бе мајката,толку ли нема во ДПМНЕ еден посалам архитект или урбанист,дури ни тоа не мора да биде,доволно е еден разумен и малку понепристрасен човек да му парира на Кокан Грчев во било каква емисија и без помош на Миленко.Се запнало како Максим по дивизија:-а Тифани,а Рамстор,ааааа.....ааа.аа....,срамно би рекол ќе беше подобро доколку воопшто не се појавеше во емисијава.Да сум на Грујово место ќе го пратам “сургун“,оти со вакви како него јавноста ќе добие впечаток дека сите во ДПМНЕ се “половични“ и појма немаат од животот.Во оваа прилика пак ќе напоменам зошто не ја спомна барем еднаш идеалната локација за црква која ќе гравитира со влезот кон плоштад,и која Камче со сватот Трифун ја купија за бадијала од Буџаку,па го споебаа цело Скопје и Македонија со изградба на деловен центар таму каде што не му е место,а не да ми мрчи мадиња со некакви безвезни “телешки“ упади од типот а ова,а она,аааа...аа.ааа...
-Инаку еве ја уште еднаш додека не е доцна идеалната локација за црква на плоштадот:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
и малку понепристрасен човек да му парира на Кокан Грчев во било каква емисија
Не ми е јасно како овој воопшто го удостоил горчев за муабет на таа тема!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе самото се плетка,како недоветно.Ај за Кокан сите знаеме оти е комуњар,и си ја брка задачата онаква како што му е дадена,ама ова младово зетче,да не не стаса да се појави пред камера,нашло да му противречи без никакви аргументи на Грчев,кој и да бараше таков соговорник со фенерче,немаше да го најде.Можеби и Миленко онака како што знае да го “закопа“ рејтингот на ДПМНЕ го одбрал,оти не верувам дека случајно се нашло таму.Во секој случај гледавме само уште една епизода на ВМРО-вско деградирање со некадарни избрани “квази политичари“.:toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.302
Чек дис аут :)
Можеби не очекувал таков "излив" на аргументи од "соговорникот". Во секој случај нормална здрава дискусија каде гледачите (како оние за, така и оние против) ќе најдат нешто разумно-немаше. Овој потег повеќе и наштети на таа замисла отколку што и помогна.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
mnogumina pisavte i recisi se kazavte sto trebase da se kaze,iskreno ve pozdravuvam site koi dadovte realno fakti i sogleduvanja na emisijata vo celost i se razbira sogleduvanje za vrednosta na gostite.
jas pak pisav moe sogleduvanje za emisijata na ovoj forum no na temata 16,5 mil za crkva na plostadot,pa ovde samo ke dopolnam na kratko
mnogumina se izjasnivte deka vlatko e katastrofa,i jas se slozuvam so site vas.
faktite i argumentite na grcev gi primiv kako realni i celata negova diskusija mi e izdrzana,sekoja cest za grcev (ova nesakam da se vrzuva so politicka opredelba)

e sega jas samo sakam da dodadam deka ovaa emisija imase i edna mnogu bitna poenta ,od ovaa emisija se gleda zosto ovie od dpmne ne sakaat da se soocat javno na tv pred celata makedonska javnost AMA BAS SO NIKOGO.
veke imam pisuvano deka nacinot na koj sto vladee dpmne e katastrofalen
ke otide premierot kaj janko,kaj milenko i na niv slicni i ke si zbori ona sto samo on i negoviot KADAR go razbiraat.najstrasno od se po emisijava e toa sto site 450 000 gragani sto glasaa za ovakvi politicari ,ke mu pleskaat race i ke zboruvaat deka vlatko go napravil lom na grcev.strasno e toa sto bas vakov kadar rakovodi so nasata drzava.
ne e tolku strasno da e samo ovaa emisija,da e samo ovoj nekadaren politicar,tuku STRASNO E STO RECISI SITE SE ISTI VO DPMNE
pa videte ja samo baba dulic sto ni gi kroi site zakoni vo drzavava,pa videte ja pratenickata sto ja si ja krstiv po moe SEVIPAGA VOVODA aneta stefanovska,pglednete malku na sobraniski kanal koga ima snimka od sednici na razno razni komisii (bidejki sega spored noviot delovnik nema dolgi raspravi vo parlament,tuku tie raspravi se vodat na ovie komisii a nie kako gragani gi gledame snimkite od ovie komisii )pa spored mene koga gi gledam ovie komisii si velam abe lugevo od sdsm sto se clenovi na tie komisii treba da dobijat nobelova nagrada za izdrzlivost,abe lugevo od sdsm se utepuvaat objasnuvajki im na ovie od dpmne,ama oni ela da svatat,samo ke povtorat SEVIPAGAVOVODA (ova e pisano spoeno zosto i taka spoeno na nekoj selski dijalekt go kazuvaat)
i za kraj javno prasuvam ako VIE i jas sme dosle do zaklucok deka vlatko i negovite sopartijci se katastrofalni KADRI edno im zboris a oni samo povtoruvaat aaa..a ova....aaa.a ona....kako toa grujo koj e najpameten i mu veruvaat 450 000 gragani nema kapacitet da ja sogleda ovaa bruka sto se vika dpmne

za milenko iskreno go zalev sinojka posto znam deka covekot ne e glup a glup se pravese (normalno za pari ),ama i za pari e mnogu da se blamiras na vakov nacin.

K

KomitaMKD

Гостин
Ти девојче треба под итно да одеш да се лечиш некаде,тоа што го пишуваш за тоа дека кретенот од професор го направил попара на Ѓорчев тоа ти се вика мижи асам да ти баам ц ц ц,ајде кажи ми зошто професорот не одговори за трговскиот комплекс кој е изграден пред ЕВН кога Ѓорчев го праша дали и кога се градеше тој комплекс имаше канализација под него или сега има канализација само поради тоа што треба да се гради црква,вие сте стварно слепи и слушате само тоа што ви годи,а за црквата кога станува збор има да се гради сакало тоа да ви се допаѓа или не. ПОЗДРАВ И ДА ЖИВЕЕ ПРАВОСЛАВНА МАКЕДОНИЈА.Поминаа годините на атеизмот.
Работата е што поставуваат свет објект над канализација.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Za koj Kokan grcev zborite be vcera u emisijata bese Miroslav Grchev.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Дилетантите како Ѓорчев само го рушат рејтингот на ДПМНЕ,токму од вакви дилетанти дојдовме на дереџе да се прават безвезни и кич споменици низ Скопје,токму од вакви некадарни трчилажи кој се плеткаат во самата партија многумина го ставаат членството во мирување.Па добро бе мајката,толку ли нема во ДПМНЕ еден посалам архитект или урбанист,дури ни тоа не мора да биде,доволно е еден разумен и малку понепристрасен човек да му парира на Кокан Грчев во било каква емисија и без помош на Миленко.Се запнало како Максим по дивизија:-а Тифани,а Рамстор,ааааа.....ааа.аа....,срамно би рекол ќе беше подобро доколку воопшто не се појавеше во емисијава.Да сум на Грујово место ќе го пратам “сургун“,оти со вакви како него јавноста ќе добие впечаток дека сите во ДПМНЕ се “половични“ и појма немаат од животот.Во оваа прилика пак ќе напоменам зошто не ја спомна барем еднаш идеалната локација за црква која ќе гравитира со влезот кон плоштад,и која Камче со сватот Трифун ја купија за бадијала од Буџаку,па го споебаа цело Скопје и Македонија со изградба на деловен центар таму каде што не му е место,а не да ми мрчи мадиња со некакви безвезни “телешки“ упади од типот а ова,а она,аааа...аа.ааа...
-Инаку еве ја уште еднаш додека не е доцна идеалната локација за црква на плоштадот:
Локацијата е одлична на прв поглед, само има една мана. Таму веќе се гради зграда (поим немам чија е), и затоа кејот е затворен со тараби.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Локацијата е одлична на прв поглед, само има една мана. Таму веќе се гради зграда (поим немам чија е), и затоа кејот е затворен со тараби.
Уште пред да се започне со нејзина изградба ова беше мој предлог за идеална локација на црква на Скопскиот плоштад.Арно ама јас не сум Ока Камчев,зет на Трифун,кум со Мијалков кој е пак брачед со Грујо.Инаку локацијата ја купија Камчеви во непосредна спогодба со Буџаку (кого во меѓувреме го стресе мал инфаркт за казна) за пишливи 25 евра од квадрат.Доколку сакаше владата лесно можеше да ја поништи таа купопродажба во општ интерес на државата,и во интерес на Православните 480 000 гласачи,а не да ми гради црква над канализација во “гас-место“ како локација, иако АВС имаше и предлог да се смени локацијата со онаа на Камчеви за која и Господ ќе ги казни сите инволвирани.Всушност ни Ванчо Каргов (појма немал чија е) фирмата на братму со Мијалкови која остана единствениот монополизиран шпедитер во Македонија.Абе нешто слабо имате појма во последно време,а?Или само мене така ми се чини?:toe:

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Уште пред да се започне со нејзина изградба ова беше мој предлог за идеална локација на црква на Скопскиот плоштад.Арно ама јас не сум Ока Камчев,зет на Трифун,кум со Мијалков кој е пак брачед со Грујо.Инаку локацијата ја купија Камчеви во непосредна спогодба со Буџаку (кого во меѓувреме го стресе мал инфаркт за казна) за пишливи 25 евра од квадрат.Доколку сакаше владата лесно можеше да ја поништи таа купопродажба во општ интерес на државата,и во интерес на Православните 480 000 гласачи,а не да ми гради црква над канализација во “гас-место“ како локација, иако АВС имаше и предлог да се смени локацијата со онаа на Камчеви за која и Господ ќе ги казни сите инволвирани.Всушност ни Ванчо Каргов (појма немал чија е) фирмата на братму со Мијалкови која остана единствениот монополизиран шпедитер во Македонија.Абе нешто слабо имате појма во последно време,а?Или само мене така ми се чини?:toe:
Јас само кажав дека не знам кој го гради тоа. Не коментирам, ниту влегувам во разговори за матни бизнис зделки (какви што се 99.5% кај нас). Таму веќе се гради и поентата ми беше дека местото е добро за црква, но дека веќе таму нема место.

Не ми ставај зборови во уста. Ниту го бранам Мијалков, Каргов или кој уште не, ниту имам интерес и причина да го правам тоа. Од СК сум и знам што се се изгради во центарот, иако навистина не знам чии се тие згради. Работам во центар во зграда која е направена на криво, и поради која на еден дел има само 15цм тротоар (зградата со чув-де-чув). Да се сакаше да се направи нешто со таа ткн. урбана мафија можеа да го направат тоа - и СДСМ и ВМРО.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Јас само кажав дека не знам кој го гради тоа. Не коментирам, ниту влегувам во разговори за матни бизнис зделки (какви што се 99.5% кај нас). Таму веќе се гради и поентата ми беше дека местото е добро за црква, но дека веќе таму нема место.

Не ми ставај зборови во уста. Ниту го бранам Мијалков, Каргов или кој уште не, ниту имам интерес и причина да го правам тоа. Од СК сум и знам што се се изгради во центарот, иако навистина не знам чии се тие згради. Работам во центар во зграда која е направена на криво, и поради која на еден дел има само 15цм тротоар (зградата со чув-де-чув). Да се сакаше да се направи нешто со таа ткн. урбана мафија можеа да го направат тоа - и СДСМ и ВМРО.
Извини брат,малку поинаку те разбрав во твојот предходен пост.А тоа што таму се гради деловен објект и не е никаков проблем за една власт која треба да биде во функција на народот,а не само во функција на зетови,брачеди или кумови.Булдужерите и динамитот многу брзо ќе ја зачистат локацијата,за која ќе се преиспитаат очигледно матните трансакцијски зделки на Буџаку со Трифун и Камчеви.Па јас бе ќе ја купев спомнатата локација по 50 евра квадрат од државава (значи дупло одколку Камчеви) и ќе им ја дадев како доброволен прилог на МПЦ да изградат црква токму на тоа место.За себе ќе задржев само 4 квадрати место најскапо во Македонија,ако не и на Балканот па и во Европа.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom