Слатка лага или горка вистина?

Член од
3 февруари 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
vistinata..kakva i da e..sekogas spored mene najbolje vistinata..kolku i da boli ..so tek na vreme ke pomine ...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Јас ја одбирам шарената лага... И така се` што знаеме околу нас е повеќе или помалку илузија, (океј лажам), но одбирам да биде весело. Болна вистина кога мора, на крај... за да биде холивудски. :tv:

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
:helou: Само вистина ,тој што те сака ке те свати , можеби не веднаш, но ке биде многу повреден ако дознае дека е излажан, бидејки на лагата се кратки нозете и се повеќе ќе навлегувате во стапица. Само вистина !:smir: :smir: :smir:

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
PA i ova e nesto kako dali sekogas treba da se kazuva vistinata, jas vikam NE i cvrsto stojam na mojot stav, se znae stetna laga koja e a koja e dobro namerna laga koja moze nekoj da razveseli i da oraspolozi, a zosto gruba vistina sekogas koga mozeme malku da ja izmestime i ete ti slakta laga koja i ne e bas nekoja opasna

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Што е според вас подобро..

Лага која носи насмевка и која на некој начин некој ќе развесели..
или пак, горчлива вистина која ќе донеси само огорчување и солзи?

Доколку морате да бирате, што би избрале?
Ако вистината донесе САМО огорчување и солзи, тогаш ја бирам лагата.

Ако вистината може да допринесе кон подобро, и покрај иницијалната болка што ќе ја нанесе, ја бирам вистината. Сите мораме да пораснеме, порано или подоцна.

Се работи за здраворазумска одлука, во зависност од ситуацијата.

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Горчлива вистина која ќе ми донесе солзи!По тоа ќе се испразнам,ќе плачам,вриштам и здивувам ама и тоа ќе помине.Ќе се издувам,и пак ќе бидам како нова.Се е до моментот,ама и тој момент поминува.Подобро да се соочам со вистината одколку да бидам среќна на нешто што не ни постои!Таа едноминутна среќа(лага) не ми значи ништо во споредба со тоа што по таа горчлива вистина ќе живеам мирно и спокојно и ќе бидам среќна на ваков или онаков начинofofof:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Сепак вистината...колку и да боли мислам дека е подобро тоа отколку мачкање очи некому...викаат времето лечи се,кај некој побрзо кај некој побавно тоа е...

Член од
5 јануари 2008
Мислења
91
Поени од реакции
3
Би ја избрала вистината па колку и да е сурова, со лагата се одложува само моментот кога вистината ќе ни ја покаже реалната слика на настаните.

Always tell the truth. That way, you don't have to remember what you said. Mark Twain

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Jas bi ja odbrala vistinata kolku i da e surova i tazna. A potoa za toa se tuka drugarite da te razveselat, raspolozat i da ti kazat deka Nije sve tako SIVO!!!:smir:

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184

Ја сакам вистината каква и да е, само затоа што на крај убавата лага е полоша и од најболната вистината...

дај ми среќа па фрли ме в море...

Со болната вистина си во несовршеноста на сите работи и состојби, од неубавите случки колку да се мали или големи сепак се дел од нашиот живот, и не може да се дејствува посилно од нејзината реална тежина.

Само не треба да се прими во внатрешноста на сопственото размислување.

E

`EsCaPe`

Гостин
Сум за тоа секогаш да се кажува вистината колку и да боли.. Ама сите сакаме да слушнеме некогаш нешто убаво, па макар и да знаеме дека е лага..
Мислам дека на сите ни се случило во одреден момент да кажеме мала лага, знаејќи дека со тоа ќе развеселиме и насмееме некого, доколку видиме дека насмевката им е потребна..
Е сеа, не знам што е подобро,тоа зависи од моментот, зависи од многу нешта..

GarDiaN

ФудБалЕрчЕ
Член од
16 февруари 2006
Мислења
465
Поени од реакции
19

Vistinata no ke ja kazam na nacin na koj so pomalce ke se povredi i ke ostanam pokraj taa osoba dodeka treba.

GarDiaN

ФудБалЕрчЕ
Член од
16 февруари 2006
Мислења
465
Поени од реакции
19
Каков е тој начин?
Вистина, завиткана во најлонче наречено лага?
Lugeto za sto bilo mozat da se natazat, pa po toa zboram i deka ako znaes deka nekoj ke povredis so vistinata ubavo e ako mozes da najdes pravi zborovi i pravo vreme toa da go kazes, za da ne reagira ko sto ne treba, ili premnogu ili normalno da reagira. Ne deka sakam toa da preferiram ama ubavo e da se obides. Edna e vistina ama vo coveckiot um mozat da se sozdadat 1000000, sekoj zbor upotreben vo kazuvanje na vistinata moze da ja izmeni na podobro ili poloso vistinata. Zatoa i zboram vo takvi slucai mala paznja.

Kajgana Shop

На врв Bottom