Најхраброто нешто што сте го направиле во името на љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.787
Поени од реакции
4.039
epa....za da ljubis treba da si hrabar...da bides podgotven za site niski udari sto gi zadava ljubovta za konecno da ja dozivees vistinskata sreka...
site pravime hrabri nesta....bezrazlika dai sme vo vrska so nekoj/a ili samo sme vljubeni vo nekogo/nekoja...
sto ste napravile vie?
dali zalite za toa?
ili se sramite od svojot poteg?
mozebi toa ve napravi posrekni?
eve jas...konecno sobrav hrabrost i go baciv...najubav baknez na svetot:wub:...seuste se prasuvam od kade taa hrabrost,ama toa e koga si vljuben...sega ne zalam za nisto...a dali sum posrekna...daaaaa...

Јас не сум така храбра како тебе, поштовање! Ама сум го истурила срцето пред еден пријател што многу ми значеше на времето. Му кажав се што чувствував и во ниеден момент не зажалив за тоа. Не крадеш, не лажеш, нели ? Зошто да се кријат убавите работи ? Неискажаната љубов е како тежок камен на срцето. Ако ја излееш од себе, па дури и да не ти се врати, те облагородува. Неверојатно, ама потоа се чувствуваш 'поголем', похрабар, подостоинствен. Не знам дали таков потег би направила повторно... Ама за тогаш вредеше.Поздрав. Прекрасна тема.

И кажав дека ја сакам на девојка која беше во врска година и 3 месеци во моментот на исказот. Два дена подоцна, собрав храброст кога бевме на кафе да ја фатам за рака, ризикувајќи да се налути и да ме испрати у три лепе.

~*~

epa....za da ljubis treba da si hrabar...da bides podgotven za site niski udari sto gi zadava ljubovta za konecno da ja dozivees vistinskata sreka...
site pravime hrabri nesta....bezrazlika dai sme vo vrska so nekoj/a ili samo sme vljubeni vo nekogo/nekoja...
sto ste napravile vie?
dali zalite za toa?
ili se sramite od svojot poteg?
mozebi toa ve napravi posrekni?
eve jas...konecno sobrav hrabrost i go baciv...najubav baknez na svetot:wub:...seuste se prasuvam od kade taa hrabrost,ama toa e koga si vljuben...sega ne zalam za nisto...a dali sum posrekna...daaaaa...

Му подарив скоро 6 години од мојот живот, раскинав врска од три години во негово име, имам 5 конци на левата рака поради неговите испади ...
Му го дадов детството ...

Му подарив скоро 6 години од мојот живот, раскинав врска од три години во негово име, имам 5 конци на левата рака поради неговите испади ...
Му го дадов детството ...
Збориме за најхраброто или најглупавото? :)

Ја се дерев на камениот мост (во пазарен ден) дека го сакам дотичниот. Многу одамна.
Да, храброста е глупост. Ама ич не ми е глупо заради тоа.

И признав дека ја сакам со цело срце... ;)

Ја се дерев на камениот мост (во пазарен ден) дека го сакам дотичниот. Многу одамна.
Да, храброста е глупост. Ама ич не ми е глупо заради тоа.
Јас на плоштад. Не баш одамна.
Ама испадна дека залудно сум го трошел гласот : )

Храброста е глупавост.
Ти велиш дека храброста е глупавост.
Јас велам дека најголемата храброст во љубовта е тоа да љубиш.
Дали тоа значи дека "да љубиш = да бидеш глуп"? Нема логика некако... :toe:

Логиката е во адреналинот што шика додека си ЗАљубен, па тој ти дава сила (храборст) да правиш разни “срања“ во име на љубовта, а тие пак му изгледаат чудно, односно глупо, на незаљубениот дел од светот.

Логиката е во адреналинот што шика додека си ЗАљубен, па тој ти дава сила (храборст) да правиш разни “срања“ во име на љубовта, а тие пак му изгледаат чудно, односно глупо, на незаљубениот дел од светот.
Тачно. Тие "срања" ја прават интересна љубовта. :wink:

откако на пијано сум го откачила,го викнав кај мене дома,па бевме во дискотека.таму му признав дека сум згрешила што сум го откачила(иако го укапирав тоа после 1 месец)и дека сакам да бидам со него..бевме заедно 2 недели и после ни се разделија патиштата
не зажалив,барем си симнав камен од срце

Викаш,нема логика?
Кога сакаш некој,зборуваме за вистинска љубов,многу често почнува да ти гасне разумот.
А кога гасне разумот си....глууууп!!!:helou:

моментално ова шо го прам...
од ко ке размислам не би го направила ова за никој др т.е врска на далечина.мислам дека вреди личноста.не мислам туку сум сигурна..
е сеа ако не превземиш ризик нема да знајш дека то е то...љубов...
ако се заебиш-јебига една животна лекција плус...и искуство од кое ке научиш нешо..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom