Ako nekoj ima dokazi deka gospod postoi,neka gi kaze tuka....
Toa sto nekoj veruva deka toj postoi,neznaci deka navistina toj postoi....
Незнам како темава издржала толку долго на форумов , земете пример , дете , бебе , родено со комплетно слепило , ке можете еден ден да му докажете дека ѕвездите постојат , дека облаците постојат , ги гледа , не , ги чувствува , не , постојат?! Да , али никогаш нема да бидете способни истото нему да му го докажете .
Јас сум човек кој секогаш се потпира на науката , али свесен е некој дека истата застанува на самиот почеток , кога Стивен Хоукинг бил запрашан дали верува во Господ , рекол , не , јас сум атеист , кога бил запрашан како настанал нашиот универзум , он ја дал теоријата за Биг Бенгот , на крајот му било поставено прашањето : Што ја предизвикало таа реакција на Биг Бенг , тоа ширење на Универзумот ( кога почнало да настанува Се , со неверојтатна перфекција и точност ) , он одговорил , Зошто ме прашувате мене , прашајте го Бог . . . контрадикторно нели ? Исто како и темава .
Ја спомнуваат Еволуцијата , а таа е само едно минорно делче од нашето настанување , т.е. таа е крајниот стадиум .
Ја цитираат Библијата , книга , препопна со контрадикторности , ако некој таму бара доказа за постоењето на Бог , гадно се заебал , прво нека го постави прашањето кој истата ја напишал и зошто истиот од толку многу евангелија одбрал само 4 , зошто Џордано Бруно бил запален на клада и тн и тн .
Само ке го цитирам основачот на сцеинтологијата :'' Сакате да се збогатите , формирајте своја Религија '' , читајте меѓу редови , се е кажано .