Докажете дека Господ (не) постои

R

reactive89

Гостин
Не не не не, не разликуваш освежување на Библијата со нови и соодветни зборови, од целосно менување на контекстот на параграфот...

Ако не, ај ќе ја остаиме да е таква каква што е од тогаш кога ја напишаа Апостолите... валјда ќе разбереме зашто пишува во неа, а што велиш?! хехехехе

Иначе, ако има нешто копирано, и издадено во повеќе копии, мора да го има и оригиналното...
Пример, артист си, праиш музика... издаваш цд ново, тоа ти е оригиналот, и ти не го копираш во повеќе копии за да ти се продаде повеќе и слуша низ светов?! размисли...

R

reactive89

Гостин
Utre miki1 ќе ти објасни подетално
Зборам без тие религии од дрвата од незнам ти што друго што ги измислија предците, зашто тие веднаш пропаднаа...:smir:

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Извини морам да почнам со:

кхм... христијанството е првата религија во светов како што ја знам... а после потекнаа сите други...

Ерупциите и сите тие работи, значи мора да постои од некаде акција за да има рекација... Акција, животни, човек....
:pos2: :pos2: :pos2:

Иначе, ако има нешто копирано, и издадено во повеќе копии, мора да го има и оригиналното...
Провери и самиот оригиналот Библија не постои. Првата верзија никој ја нема.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
кхм... христијанството е првата религија во светов како што ја знам... а после потекнаа сите други...

Ерупциите и сите тие работи, значи мора да постои од некаде акција за да има рекација... Акција, животни, човек - пред човек сто посто имало нешто... ти неможеш да напраиш маусов да мрдне ако ти не го чепнеш... нема логика така...

Во врска со болдираното, тие што добро ме познаваат како личност, бар знаат колку сум chill дете... да не викам оти не се нервирам за работи, за мене, за некои луѓе, но и да се нервирам за 5 до 10 мин оладувам... тие што ме познаваат подобро знаат оти сум смирено детенце, и оти немам ама баш ич љубомора или омраза во мене...:smir:
Тоа е тоа што го зборам од одамна .. дека потребно е знаење ...

Не Христијанството не е првата религија во светот , не почнува се од него и не , не е вистинската ...

Ти со Агора/ НЕБО666 роднини да не сте ... да , ерупцијата е реакција на предходна акција , а која е таа акција , ќе оставам сам да откиеш , поинтересно е , кога ќе откиеш пиши ..

R

reactive89

Гостин
Извини морам да почнам со:

Провери и самиот оригиналот Библија не постои. Првата верзија никој ја нема.
Сакаш да опстои хартија од пред 2000 години... хахахахахахахахаха која логика...

R

reactive89

Гостин
Тоа е тоа што го зборам од одамна .. дека потребно е знаење ...

Не Христијанството не е првата религија во светот , не почнува се од него и не , не е вистинската ...

Ти со Агора/ НЕБО666 роднини да не сте ... да , ерупцијата е реакција на предходна акција , а која е таа акција , ќе оставам сам да откиеш , поинтересно е , кога ќе откиеш пиши ..

Не сме роднини... не се ни познаваме како што знам... незнам... знам оти христијанството не е првата зашто има и уште некои кои предците ги создадоа... али тргни ги тие настрана оти се веќе пропаднати што ти останува? :)

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Зборам без тие религии од дрвата од незнам ти што друго што ги измислија предците, зашто тие веднаш пропаднаа...:smir:
Тие религи со дрвата се викаат ТОТЕНИЗАМ , ако не нив мислеше ...

Имаш , полиетизам и моноетизам и уште неколку ( анимализам инт .. ) , али овие две ти се некако и најважни ..

Пропданаа али се задржаа подолго време , некои уште и постојат , Христијансвтото постои само 2 милениума , ништо чудно да го снајде судбината како на предходните религии ..

R

reactive89

Гостин
Тие религи со дрвата се викаат ТОТЕНИЗАМ , ако не нив мислеше ...

Имаш , полиетизам и моноетизам и уште неколку ( анимализам инт .. ) , али овие две ти се некако и најважни ..

Пропданаа али се задржаа подолго време , некои уште и постојат , Христијансвтото постои само 2 милениума , ништо чудно да го снајде судбината како на предходните религии ..
Чисто се сомневам :smir:

инаку на нив мислев... више од 4 години немам историја во школо и забораив се... :nesum:хахаха

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Не сме роднини... не се ни познаваме како што знам... незнам... знам оти христијанството не е првата зашто има и уште некои кои предците ги создадоа... али тргни ги тие настрана оти се веќе пропаднати што ти останува? :)
Ислам , хиндуизам , будизам ...бирај имаш колку сакаш ...

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Чисто се сомневам :smir:

инаку на нив мислев... више од 4 години немам историја во школо и забораив се... :nesum:хахаха
Ок , ако гледаш во иднина ...

Епа не постирај глупости , сам себе се навредуваш ( ова ти го зборам погоре за екологијата и природните појави )

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Во еден манускрипт пишува "И Бог рече нека биде светлина и би светлина". Во другиот се е исто само тој стих го нема.

Во еден манускрипт има збор „постење“. Во друг нема.

итн.
итн.
Збориш напамет. Дај конкретен пример.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
reactive89 , ај напрај ми услуга .. Гледам татко ти се занимава со преведување на Библијата .. ај прашај го што вели Библијата за староста на планетата и универзумот ( колку години ) и што пишува за диносаурусите и неандреталците во неа ..

R

reactive89

Гостин
reactive89 , ај напрај ми услуга .. Гледам татко ти се занимава со преведување на Библијата .. ај прашај го што вели Библијата за староста на планетата и универзумот ( колку години ) и што пишува за диносаурусите и неандреталците во неа ..
Ноу проблем, мај меенн... ќе го имаш одговорот...

Ај сеа добра ви ноќ на сите....

п.с. убава дебата :) :helou:

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.298
Da pokazam deka gospod postoi odnosno ne postoi....?
Hm... pa mislam deka nikoj od nas ne mozi da go dokazi nitu ednoto niyu drugoto. Ednostavno ili veruvame ili ne veruvame izborot e nas. Jas ne veruvam i toa e to dzabe ke prinesuvam nekoi podatoci koi mozebi se nevistinite a sekogas ke postoi nesto sto gi pobiva i nesto sto gi podrzuva i taka se sozdava edna neutralnost edna nula i pak sme na nisto. Znaci na nas ostanuva izborot dali ke veruvame ili ne

malku off topik ama.... my opinion :salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom