Докажете дека Господ (не) постои

R

reactive89

Гостин
trickster, во Библијата е пишано, цитирам: БЛАЖЕНИ СЕ ТИЕ ШТО ЌЕ ПОВЕРУВААТ ВО МЕНЕ, БЕЗ ДА МЕ ВИДАТ, ЗАШТО ЗА ДА ПОВЕРУВААТ ВО МЕНЕ НЕ Е ПОТРЕБНО ДА МЕ ВИДАТ, СО ТОА ШТО ГО ЧУВСТВУВААТ ВО СРЦЕТО, ЗНААТ ДЕКА ТОА СУМ ЈАС!!!

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Верните не веруваат во фикции, туку во конкретни битија.
Секое мислење кое се коси со верското, незначи по автматизам дека е од лукавиот.
„...ние не веруваме во она кое го гледаме, туку во она во кое се надеваме.. вели Апостолот Павле. Така, за да верувам во Бога, неморам и да Го видам, оти „...блажени се тие кои не виделе а поверувале...„ му вели Господ на Апостотлот. т.н. неверен Тома.
„Книгата„ е напишана од пророци, значи, од смртни луѓе, вдахновени од Светиот Дух, а не од сами себе.

П.С. Колкумина досега виделе: електрон, кварк, протон, неутрон, неутрино, цела галаксија, енергија..па веруваат дека постојат?
Па ако размислуваш така , кој видел воздух ? А го дишиме и веруваме дека постои ? Или ова е лош пример ?

Бог - конкретна личност , не е фикција ... Ај вака , дај ми според тебе дефиниција за што го прави нештото конкретно ...

Mnogu ednostavno i prosto, ne ni go zamilsuvam kako izgleda. Priznavam, veruvam i ubeden sum deka " toj " e nad se i ima sozdadeno se, so beskrajna sila i mok, a za izgledot " negov " voopsto ne ni se zamaram. Zosto bi se zamaral?!
Па да , можеш да кажеш и така .. Го земам ко здраво за готово ..Твој избор , не ти се мешам тука .. али има периоди кога детето се запраша самото себе си како изгледа неговиот татко и каде е ...

Нема „слика„ за Бога.
Не го замислувам, оти би западнал во фантазирање и би отфантазирал ПОГРЕШНА слика за Него.
Да, Бог е личност. „Личност„ значи „релација со другите„. Личност не е индивудуалност/изолираност од другите.. Така , Бог Отец е во ЛИЧНОСНА релација со Богот Син и со Богот Свет Дух и тие, иако се тројца, делуваат 100% складно како еден, како една личност, како еден Бог.
Богот Отец никој не го видел па така немаме Негова „слика„,
Христос Богочовекот веќе е „насликан„ па знаеме како изгледал.
Светиот Дух е „променлив„ дух па еднаш е виден како оган, еднаш како облак, еднаш како ветер, еднаш како гулаб...
И ова не ти личи на некоја прикаска ? Мене ми личи ...

trickster, во Библијата е пишано, цитирам: БЛАЖЕНИ СЕ ТИЕ ШТО ЌЕ ПОВЕРУВААТ ВО МЕНЕ, БЕЗ ДА МЕ ВИДАТ, ЗАШТО ЗА ДА ПОВЕРУВААТ ВО МЕНЕ НЕ Е ПОТРЕБНО ДА МЕ ВИДАТ, СО ТОА ШТО ГО ЧУВСТВУВААТ ВО СРЦЕТО, ЗНААТ ДЕКА ТОА СУМ ЈАС!!!
Ова не го докажува неговото постоење .. Исус кажал многу работи , али како филозоф , неговото учење е добро за човекот , али учи на морален живот , за да видеш како изгледа нешто нели треба да го погледнеш од повеќе страни ?

Од досега напишаното и од овие 2-3 месеци на форумот , доаѓаме до кој заклучок ?

НЕ Е ДОКАЖАНО ПРИСУСТВОТО И ПОСТОЕЊЕТО НА БОГ

Многу прашања и остануваат да бидат одговорени , а за нив нема одговор .. Од повеќето кои се изјасниа како верници , верата им се состои од спасување на својот сопствен газ : Ако не си верник , ќе гориш во пеколот . Па после стравот немал удел во религијата и таа била сопствен избор без наметнување ...
Други верници веруваат заради чуството на љубов , што е и добра работа , ако веќе пропагираат нека пропагираат љубов ...
Трети , религијата си ја зеле зраво за готово , и не ги копкаат ниедни прашања , да не решам слепо веруваат во тоа што веруваат ...

Од друга страна , атеистите реплицираат поради разни причини , можете да ги прочитате од постовите . И тие стојат зад свои верувања . Едни веруваат дека еволуцијата не создала , други дека Е.Т не создал , трети не го гледат Бог како што е , туку веруваат во некоја виша сила , а го негираат постоењето на Бог ..итн,итн..

е сега да ги видиме фактите за еволуцијата и религијата :

Како прво ,еволуцијата има докази . Тое ви се еден милион скелети од разни периоди , стари милиони , милиони години . Значи светот не постои само приближно 6 000 години , според Христијанството , туку е постар , многу постар ..
Како второ , еволуцијата се уште не може да докаже како настанал човекот , не може со точност да тврди да настанокот на човекот од мајмун . Инаку не сме настанати од класичните мајмуни , туку од полумајмуни , сега одамна истребена раса , за оние што поставуваа прашања : Зашо денешните мајмуни не еволвираат ...

Значи , еволуцијата со сигурност не може да трвди дека сме дело на природата и случајноста ..што ја прави само теорија ...

Религијата од друга страна , има напишано како настанува човекот и која е неговата цел на Земјата ( малку е смешна нели ? ) , сето тоа го има во Света книга пишувана ( и допишувана ) со векови , и секако го има Исус како основач на таа религија .
Ова се е убаво , али ... Библијата и фали нешто за да биде признаена како вистински доказ за настанокот на човекот и со тоа на неговиот креатор .. Тоа нешто се вика : ФАКТ или ДОКАЗ .без ова ништо не правиме , а факт е дека Библијата нема докази за своите тврдења.

Така да и Библијата, како и еволуцијата ,е само теорија за нашиот настанок ..

И што заклучуваме до тука ?

Дека сеуште немаме одговор за нашиот настанок и целта за нашето постоење , нели ? Со тоа не можеме со сигурност да тврдиме дека едната теорија е точна , а другата не е . За да биде точна треба да е докаже . И не е арно своите верувања да ги тврдиме со сигурност дека се ВИСТИНСКИ и ТОЧНИ , а нечии други да омаложуваме и да велеме дека се невистини или се дело на Ѓаволот( Лукавиот ) .

Има време додека се докаже нешто , за тоа прво треба одговори на многу, многу прашања ...

Ако грешам во нешто погоре наведоно , слободно исправете ме , или одговорете убаво ( посебно ти симеонче :helou: ) .

И сега ќе кажете во што да верувам , кој ќе ми се најде кога ми е најтешко , кој ќе ми помегне кога немам избор ... Мојот одговор и став е : Верувај со самиот себе и тогаш ништо не е невозможно . Никогаш не губи самодоверба , само така можеш да постигнеш се .Тоа е мојот став и мојата вера , ако може да се нарече така .Па на крај краева , нели сме ние и најсупериорнатараса на планетава ?

R

reactive89

Гостин
Ок вака, тука сме за дискусија не за омаловажување, нек ми прости ако некој е омаловажен од мене, на тоа сосема не ни помислив, туку само дебатирав и го немав тоа на ум...
друго, сакаш факти?! дозволи Бог вистински нек ти влезе всрце, и вистински да поверуваш во него, ќе видиш оти животот ќе ти се смени (а не ти самиот себе да се смениш) - проверено, лично и персонално од мене, затоа и тврдам дека Бог постои и дека е тука за мене, он и кажа во Библијата, Кој поверува во мене со цело срце, ќе биде спасен и животот ќе му се промени, и преку него тој ќе ме слави МЕНЕ!!! Од него ќе произлезе светлината на Бога за овој свет!

Друго, гледам дека си поставил став: ЈАС СУМ ГОСПОДАР НАД МОЈОТ ЖИВОТ... во ред
ај вака, одговори ми: ти, постана од твоите, твоите од нивните родители, тие пак од своите родители, и тн... доаѓаме на тоа што вие го велите човеколики мајмун (ај и тоа да го земеме впредвид), тие настанале од мајка им татко им, и се така... доаѓаме на почеток, и тука се поставува прашање, од каде потекнуваат човеколиките мајмуни, мора некој да ги создал, така?! Кој ги создал...?! неможе тоа туку така само оп туп ете ги... мора некој да ги создаде... добро едно прашање... идеме дајле... вода, копно, сонце, месечина... имаат мајка татко?! - НЕ!!! добро друго, земја...мајка, татко?! - НИКАКО!!! прашање: од каде па земјата се создала?! Мора да има нешто/некој кој ја создаде... добро идеме дајле, вселена... оп, кочи... зарем ќе повтараме како кај земјата, планетата?! - не, одговорот е даден, прашање: КОЈ?! ОД КАДЕ?! ИЗНИКНА?! или се создаде од некој?!

Поздрав :smir:

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Ок вака, тука сме за дискусија не за омаловажување, нек ми прости ако некој е омаловажен од мене, на тоа сосема не ни помислив, туку само дебатирав и го немав тоа на ум...
друго, сакаш факти?! дозволи Бог вистински нек ти влезе всрце, и вистински да поверуваш во него, ќе видиш оти животот ќе ти се смени (а не ти самиот себе да се смениш) - проверено, лично и персонално од мене, затоа и тврдам дека Бог постои и дека е тука за мене, он и кажа во Библијата, Кој поверува во мене со цело срце, ќе биде спасен и животот ќе му се промени, и преку него тој ќе ме слави МЕНЕ!!! Од него ќе произлезе светлината на Бога за овој свет!

Друго, гледам дека си поставил став: ЈАС СУМ ГОСПОДАР НАД МОЈОТ ЖИВОТ... во ред
ај вака, одговори ми: ти, постана од твоите, твоите од нивните родители, тие пак од своите родители, и тн... доаѓаме на тоа што вие го велите човеколики мајмун (ај и тоа да го земеме впредвид), тие настанале од мајка им татко им, и се така... доаѓаме на почеток, и тука се поставува прашање, од каде потекнуваат човеколиките мајмуни, мора некој да ги создал, така?! Кој ги создал...?! неможе тоа туку така само оп туп ете ги... мора некој да ги создаде... добро едно прашање... идеме дајле... вода, копно, сонце, месечина... имаат мајка татко?! - НЕ!!! добро друго, земја...мајка, татко?! - НИКАКО!!! прашање: од каде па земјата се создала?! Мора да има нешто/некој кој ја создаде... добро идеме дајле, вселена... оп, кочи... зарем ќе повтараме како кај земјата, планетата?! - не, одговорот е даден, прашање: КОЈ?! ОД КАДЕ?! ИЗНИКНА?! или се создаде од некој?!

Поздрав :smir:
Епа мојот одговор го имаш во постот погоре , СЕУШТЕ НЕМАМЕ ОДГОВОР . Немаме , тоа е факт ! Ако веќе одиме со Бог и неговото создавање за Универзумот , со која цел пак го создал каков што е ?
Зашо имаме безживотни планети , зашо имаме вулкани , зашо имаме цунами , зашо имаме разни раси , зашо имаме разни религии, зашо имаме милиони водови на живи суштества ...итн...

Имаш одговор на овие прашања ?

Мислам дека немаш .

Одговор не е Бог не создал и се околу нас . Не е толку едноставно . Барем за мене не е толку лесно да го земам тоа здраво за готово ..

А тоа со фактот дека Бог ти влегол во срце , не е факт или доказ ..
Велиш дека ти го променил животот .. И мојот живот се промени пред година и пол , али тоа не е до Него или да е доказ за него .. Љубовта е силна емоција , најсилна позитивна емоција , али она е само тоа , емоција , физичка и хемиска реакција во нашето тело .. Емоцијата не е доказ за постоење на Бог ..А Библија само прави да веруваш во нешто и на накој начин го користи тоа , ги користи емоциите кај човекот , љубовта е Бог , гневот е Ѓаволот ..

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Па да , можеш да кажеш и така .. Го земам ко здраво за готово ..Твој избор , не ти се мешам тука .. али има периоди кога детето се запраша самото себе си како изгледа неговиот татко и каде е ...
Koj e deteto i koj e tatkoto?

НЕ Е ДОКАЖАНО ПРИСУСТВОТО И ПОСТОЕЊЕТО НА БОГ
Pa fala bogu, koj toa go negira? Dokaz, onaka nesto ko matematicki dokaz, sigurno deka nema, koj znae dali vo idnina ke ima, no sepak postojatamnogu drugi stvari koi naveduvaat na toa deka pologicno e da se prifati postoenjeto na Gospod ( nesto sto ima sozdadeno se i sto e so beskonecna mok ), barem spored mojata logika , no sepak i tie ne mozat da se tretiraat kako 100% dokazi, tuku pak se zavisi od sekoj poedinec, dali i kako gi prifaka dosegasnite naucni otkritija.

трети не го гледат Бог како што е , туку веруваат во некоја виша сила , а го негираат постоењето на Бог ..итн,итн..
]
E ova grupa na luge najmalku mozam da ja sfatam, veruvaat vo visa sila a ne veruvaat vo Gospod. Pa sto po gavolite pretstavuva Gospod za niv, Gjorgji Kolozv vo beli pizami?

Како прво ,еволуцијата има докази.
Evolucijata ima se samo dokazi ne.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Koj e deteto i koj e tatkoto?

Pa fala bogu, koj toa go negira? Dokaz, onaka nesto ko matematicki dokaz, sigurno deka nema, koj znae dali vo idnina ke ima, no sepak postojatamnogu drugi stvari koi naveduvaat na toa deka pologicno e da se prifati postoenjeto na Gospod ( nesto sto ima sozdadeno se i sto e so beskonecna mok ), barem spored mojata logika , no sepak i tie ne mozat da se tretiraat kako 100% dokazi, tuku pak se zavisi od sekoj poedinec, dali i kako gi prifaka dosegasnite naucni otkritija.

]
E ova grupa na luge najmalku mozam da ja sfatam, veruvaat vo visa sila a ne veruvaat vo Gospod. Pa sto po gavolite pretstavuva Gospod za niv, Gjorgji Kolozv vo beli pizami?

Evolucijata ima se samo dokazi ne.

Хмм... зашо нема докази еволуцијата , па имаме скелети од преодни форми за разни животни со текот на годините .. Според тебе , на пример , што преставуваат скелетите на неандреталците , кромањонците и компанија ?

А тоа со детето е само хипотетички , во овој случај ги земав како релација на татко - дете и Бог- човек , за компарација ..

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Хмм... зашо нема докази еволуцијата , па имаме скелети од преодни форми за разни животни со текот на годините .. Според тебе , на пример , што преставуваат скелетите на неандреталците , кромањонците и компанија ?

А тоа со детето е само хипотетички , во овој случај ги земав како релација на татко - дете и Бог- човек , за компарација ..
Brat ne zezaj, i samiot znaes deka samata darvinova teorija ne moze voopsto da se klasificira kako zdrava naucna teorija, potkrepena so jaki naucni dokazi, od prosta pricina sto vo toa vreme seuste bese mnogu nerazviena i mnogu nepoznato kako voopsto funkcionira ziviot svet, a i tehnologijata koja ke ovozmozese podobro izucuvanje na taa materija bese mnogu nerazviena, sto ne e slucaj vo denesno vreme, i bas poradi toa sekoj den imame se poveke naucnici i naucni otkritija koi ja otfrlaat evolucijata.

R

reactive89

Гостин
Епа мојот одговор го имаш во постот погоре , СЕУШТЕ НЕМАМЕ ОДГОВОР . Немаме , тоа е факт ! Ако веќе одиме со Бог и неговото создавање за Универзумот , со која цел пак го создал каков што е ?
Зашо имаме безживотни планети , зашо имаме вулкани , зашо имаме цунами , зашо имаме разни раси , зашо имаме разни религии, зашо имаме милиони водови на живи суштества ...итн...

Имаш одговор на овие прашања ?

Мислам дека немаш .

Одговор не е Бог не создал и се околу нас . Не е толку едноставно . Барем за мене не е толку лесно да го земам тоа здраво за готово ..

А тоа со фактот дека Бог ти влегол во срце , не е факт или доказ ..
Велиш дека ти го променил животот .. И мојот живот се промени пред година и пол , али тоа не е до Него или да е доказ за него .. Љубовта е силна емоција , најсилна позитивна емоција , али она е само тоа , емоција , физичка и хемиска реакција во нашето тело .. Емоцијата не е доказ за постоење на Бог ..А Библија само прави да веруваш во нешто и на накој начин го користи тоа , ги користи емоциите кај човекот , љубовта е Бог , гневот е Ѓаволот ..
Ако беше се едно исто немаше да е интересно, а зашто создал, се со цел да ти даде тебе живот... вулкани, ерупции, цунами, прочитај екологија... ако прочиташ убаво ќе дојдеш до заклучок дека тоа е направено од човека, а не од Бога :smir:
зашто разни религии, епа исто ко оваа дебата... сите не има тука... во почетниот свет си била една вера, тогаш Мухамед сакал да е некој...и си воспостави своја религија која се тера по него... потоа, кинезите својата верзија на религија... зашто... во Библијата е опишано и кажано... ЌЕ СЕ ПОЈАВАТ МНОГУ ПРОРОЦИ, НО ЕДНИТЕ ЌЕ СЕ ЛАЖНИ И ЌЕ ВЕ ВОДАТ ПО ДРУГИ ПАТИШТА, А ДРУГИТЕ ЌЕ ЈА ЗБОРАТ ВИСТИНАТА!!! - па сеа ти најди НЗС... хехехе
твојот живот се променил на каков начин?! и под кои услови и што те натерало тоа така да е? Мојот се промени ради Бога, и тоа стана трпеливо, сакано, мирно, не љубоморно, не е злонамерно и уште многу многу многу други работи, кои Исус ги кажа во Библијата под услов одкако ќе го примите него во вашето срце за ваш Спасител... :smir:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

Има, има, само некој не сака да ги види...
Наједноставниот...развојот на фетусот од зачнување па до пред пород, проаѓа низ сите фази од еволуцијата, и не само кај човекот, сите врсти проаѓаат низ таа метаморфоза.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Brat ne zezaj, i samiot znaes deka samata darvinova teorija ne moze voopsto da se klasificira kako zdrava naucna teorija, potkrepena so jaki naucni dokazi, od prosta pricina sto vo toa vreme seuste bese mnogu nerazviena i mnogu nepoznato kako voopsto funkcionira ziviot svet, a i tehnologijata koja ke ovozmozese podobro izucuvanje na taa materija bese mnogu nerazviena, sto ne e slucaj vo denesno vreme, i bas poradi toa sekoj den imame se poveke naucnici i naucni otkritija koi ja otfrlaat evolucijata.
Дарвин ...
Човекот само сакал да ги напише своите забележки и истражувања , а не да покрене буна против религијата , иако знаел дека со овие претпоставки ќе удри на велико против религијата .

Реков , не знаеме од каде доаѓаме и како сме настанале ...Кој знае можеби и со време ќе се докаже дека потекнуваме до Марс , па и религија и еволуција да паднат во вода ..

Ако размислуваш логички , мислам дека религијата губи .. премногу важни прашања се без одговор .. тоа фрла црна дамка , која е голема , на религијата , било која религија ...

Само никако , не можам да ги негирам фосилите и сите докази кои укажуваат дека нешто почнало од едноставни и станало посложено ..
Па земи вака , ние луѓето , сите потекнуваме од прост сперматоцит и јајце - клетка , и од тоа стануваме комплексно суштество , најкомплексно , во однос на интелигенција ..

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Ако беше се едно исто немаше да е интересно, а зашто создал, се со цел да ти даде тебе живот... вулкани, ерупции, цунами, прочитај екологија... ако прочиташ убаво ќе дојдеш до заклучок дека тоа е направено од човека, а не од Бога :smir:
зашто разни религии, епа исто ко оваа дебата... сите не има тука... во почетниот свет си била една вера, тогаш Мухамед сакал да е некој...и си воспостави своја религија која се тера по него... потоа, кинезите својата верзија на религија... зашто... во Библијата е опишано и кажано... ЌЕ СЕ ПОЈАВАТ МНОГУ ПРОРОЦИ, НО ЕДНИТЕ ЌЕ СЕ ЛАЖНИ И ЌЕ ВЕ ВОДАТ ПО ДРУГИ ПАТИШТА, А ДРУГИТЕ ЌЕ ЈА ЗБОРАТ ВИСТИНАТА!!! - па сеа ти најди НЗС... хехехе
твојот живот се променил на каков начин?! и под кои услови и што те натерало тоа така да е? Мојот се промени ради Бога, и тоа стана трпеливо, сакано, мирно, не љубоморно, не е злонамерно и уште многу многу многу други работи, кои Исус ги кажа во Библијата под услов одкако ќе го примите него во вашето срце за ваш Спасител... :smir:
Ау дете , ај те молам ти прочитај екологија ... Вулканите , земјотресите и сите природни појави постоеја и пред човекот да делува на природата .. не тропај глупости , се бламираш сам себе :smir:

А велиш интересно ..па интересно е да се гледа како загинаа над 100.000 луѓе во Бурма , додека во пиеш утринското кафе , така животот не ти е досаден .. па ќе ти кажам , прво мисли па пишувај ...

исламот не е првата религија ...

И не гледаш објективно , тебе љубовта кон твојот Бог те прави така , емоции играат , а со тоа нема дискусија ...размисли што ти зборам ..

И не можеш да ми тврдиш дека не осеќаш љубомора , завист , омраза , нервоза спрема некој ..

А за НЗС ... но комент ...

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
nikola.b како прво, Библијата си е напишана од луѓе кои беа вдахнати од Светиот Дух, тоа и го пишува во Библијата...
Од оваа теза поаѓам и јас.

како второ... ако не си знаел, светов станува помодерен, се создаваат нови зборови, се забораваат други стари зборови... како би ти било тебе да оставиш така како што е, и да почнеш да читаш, а да не сфатиш што читаш?! Затоа тие луѓе што се бават со превод на Библијата, воведуваат нови свежи зборови, со кои ќе може полесно да му се доволи што Бог сака да му каже на читателот...
Јас немам ништо против воведувањето на нови и свежи зборови. Но од тука почнува проблемот.
1. Колку што сум јас запознат не смее да се менува зборот на Бога.
2. Ништо не ги спречува луѓето да направат промени кои се наклонети кон нивното мислење. Доволен е само еден.

Библијата како Библија, зборам за правата Библија, односно оригинал верзијата до сега никој не ја преиначил
Нема оригинал верзија. Преиначувана е во зависност од откритијата на постари и поверодостојни манускрипти (зборам за Новиот Завет).

Дал ти ќе речеш како што е напишано во библијата "И Бог рече нека биде светлина и би светлина" или ќе речеш "И Бог рече нека биде светлина, и бидна светлина", тоа ти е едно исто, само преведено во појасен стил...
Во еден манускрипт пишува "И Бог рече нека биде светлина и би светлина". Во другиот се е исто само тој стих го нема.

Во еден манускрипт има збор „постење“. Во друг нема.

итн.
итн.

R

reactive89

Гостин
Ау дете , ај те молам ти прочитај екологија ... Вулканите , земјотресите и сите природни појави постоеја и пред човекот да делува на природата .. не тропај глупости , се бламираш сам себе :smir:

исламот не е првата религија ...

И не гледаш објективно , тебе љубовта кон твојот Бог те прави така , емоции играат , а со тоа нема дискусија ...размисли што ти зборам ..

И не можеш да ми тврдиш дека не осеќаш љубомора , завист , омраза , нервоза спрема некој ..

А за НЗС ... но комент ...
кхм... христијанството е првата религија во светов како што ја знам... а после потекнаа сите други...

Ерупциите и сите тие работи, значи мора да постои од некаде акција за да има рекација... Акција, животни, човек - пред човек сто посто имало нешто... ти неможеш да напраиш маусов да мрдне ако ти не го чепнеш... нема логика така...

Во врска со болдираното, тие што добро ме познаваат како личност, бар знаат колку сум chill дете... да не викам оти не се нервирам за работи, за мене, за некои луѓе, но и да се нервирам за 5 до 10 мин оладувам... тие што ме познаваат подобро знаат оти сум смирено детенце, и оти немам ама баш ич љубомора или омраза во мене...:smir:

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Ова е толку погрешно и резултат на комплетна неинформираност.
Скоро исто толку погрешно како ставовите:
хомосексуалност = монструозност
хиндуизам, будизам = демонизам

Kajgana Shop

На врв Bottom