Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Немора увек да значи.Од ECS ги гледаш грин и обичната?Ако одговорот е да, не мисли и зимај ја oбичната.

AMD HD Radeon 6790 1 GB GDDR5 - 8020 денари мебиус.Вреди за парите?

Бољи ти е да земеш Palit GTS450 1GB..6100 е во мебиус, вреди секој денар.

А колкава е разликата, ме интересира колку е јака 9800 GT, дали ќе можам да играм игра како GTA IV на оптимални сетинзи.. Да ги исклучиме другите компоненти, графичкава дали има таква сила?

А колкава е разликата, ме интересира колку е јака 9800 GT, дали ќе можам да играм игра како GTA IV на оптимални сетинзи.. Да ги исклучиме другите компоненти, графичкава дали има таква сила?

Ќе лета, барем кај мене леташе со 8800GT

Ќе лета, барем кај мене леташе со 8800GT

Епа јас колку што занам, ра сила се гледаат од втора бројка, првата е за која серија или така нешто. Во право сум? Ако да, тогаш 9800 и 8800 немаат некоја голема разлика :). Во секој случај, би требало 9800 да е јака :).

Епа јас колку што занам, ра сила се гледаат од втора бројка, првата е за која серија или така нешто. Во право сум? Ако да, тогаш 9800 и 8800 немаат некоја голема разлика :). Во секој случај, би требало 9800 да е јака :).

Ако се од ист производител, исти се.

Пример, ако двете се ASUS, иста јачина се.

Ок, фала ви, најверојатно ќе ја земам 9800 деновиве.. :)

Колку пари ти се дава и што конфигурација имаш?

Вака нова ја има во Сет, 5000 е, а ми ја даваат на старо, купена од сет пред малку време, уште е под гаранција, уште скоро година дена, таа е green, 4500. Мислам дека е многу 4500 за стара, па сега ќе видам, ако спушти ќе ја земам та веројатно. Ако не обичната 9800 од сет. Е сега за конфигурација ќе биде нешто вака:

Intel Core i7-950 3.06GHz, Quad-core 3.06Ghz
Gigabyte GA-EX58-UD3R - motherboard - ATX - iX58 - LGA1366 Socket
Рам, ќе видиме, 4 гб, најверојатно ќе ставам
Хард, не е битно, не сум размислил уште
Графичка (Сега се мислам)

П.С. кажи ми колку да дадам за старата green?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom