Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.743
- Поени од реакции
- 18.492
Добри се нема муабет али се преценети (прескапи)Проблемот е што сакам лаптоп а не десктоп компјутер. А што мислите за овие Alienware добри се или?
Добри се нема муабет али се преценети (прескапи)Проблемот е што сакам лаптоп а не десктоп компјутер. А што мислите за овие Alienware добри се или?
Добри се нема муабет али се преценети (прескапи)
НИКАКОВ Е:smir:... немора да значи во видеово има грешка т.е. цената му е 1300eur. има послаба верзија од истиот со i5 + 4Gb ram + 5870 + 500Gb HDD 999eur. a ovoj e so i7 + 8Gb ram + 5870 + 640Gb HDD за 1299 eur. Mobile верзијата на 5870 е некаде во ранг со 5770 (desktop).
Простете ме ако грешам но некогаш условите толку дозволуваат, лаптопот знае да биде идеално решение (на пример за студентите кои одат да студираат во некој друг град, кои немаат услови да носат desktop pc километри од дома).
@ Clown ... доколку немаш некоја слична потреба како горенаведената (т.е. да го користиш компјутерот далеку од дома) купи си desktop pc конфигурација.
BTW цените на горенаведениот лаптоп се за во Германија. За овде кај нас купувањето на лаптоп е проблем, цените се нереални, а сервисот кој го нудат за лаптопите е донекаде ограничен.
... немора да значи во видеово има грешка т.е. цената му е 1300eur. има послаба верзија од истиот со i5 + 4Gb ram + 5870 + 500Gb HDD 999eur. a ovoj e so i7 + 8Gb ram + 5870 + 640Gb HDD за 1299 eur. Mobile верзијата на 5870 е некаде во ранг со 5770 (desktop).
Простете ме ако грешам но некогаш условите толку дозволуваат, лаптопот знае да биде идеално решение (на пример за студентите кои одат да студираат во некој друг град, кои немаат услови да носат desktop pc километри од дома).
@ Clown ... доколку немаш некоја слична потреба како горенаведената (т.е. да го користиш компјутерот далеку од дома) купи си desktop pc конфигурација.
BTW цените на горенаведениот лаптоп се за во Германија. За овде кај нас купувањето на лаптоп е проблем, цените се нереални, а сервисот кој го нудат за лаптопите е донекаде ограничен.
CorrectАбе све тоа убаво, леп хардвер на папир. Ама ај ти кажи ми кога некоја игра ке ги заврти процесорот и графичката убаво, каде ќе иде сета таа ослободена топлина од нив? Си чул за thermal throttling? Гуглај!
Лаптоп НЕ е за игри и за други интензивни задачи.
Од АМЦ не се зема готоваконфигурација ни под разно,затоа што сите плочи им се Foxconn=умерено срање,погледни им ја веб-страната!(за тие пари поарно земи си Gigabyte,MSI или Asus)Некој да ми направи една јака гејмерска конфигурација, со која ќе може да се играат сите нови игри а и некои што допрва ќе излегуваат. Давам до 40000 денари за вакво нешто, и да, Intel конфигурација никако AMD бидејќи имав прилично лошо искуство со нив во претходните два компјутери.
Еве пример вакво нешто од AMC добро е?
цена: Ова ќе игра се гарантирам,а и каде каде поевтино е од 39.900+поквалитетно е
- Intel Core i3-530 Clarkdale 2.93GHz LGA 1156Socket Box
- MB MSI H55M-ED55 LGA 1156 Intel H55 HDMI[/B]
- 4 GB DDR3 RAM
- 500 GB sata 2 16mb HDD
- SAPPHIRE Radeon HD 5670 (Redwood) 512MB 128-bit DDR5 PCI Express 2.0 x16
- DVDRW