21.12.2012 (read only)

Статус
Затворена за нови мислења.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Па имаат право да се исмејуваат , ова е чиста глупост .. Колкава и да е траекторијата нема шанси 4 милиони години да нема поминато и рушено барем добар дел од помалите планети како плутон , нептун ... =] ...
 
Член од
1 март 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
знаете ако се земе во предвид знаењето на маите околу математиката и нивните сфаќања би требало да се запрашаме што е она што би се случило 2012 АРМАГЕДОН или прочистување на светот од негативностите од злото според моите досегашни да кажам "истражувања" би требало да има период на поминување на фотонскиот појас низ земјата што би значело прочистување на нас луѓето значи не е толку страшно затоа што истово ова го откриле маите и тоа се случило па па се продолжило со нормален живот така да не се замарајте со крајот на светот и со 21 дек. 2012
затоа што може да видите дека има уште многу други календари и други народи кој што имаат различни видувања.
 
Член од
19 февруари 2008
Мислења
103
Поени од реакции
1
četirite javači na apokalipsata i jas slušnav za niv, a dali slučajno ne vi teknalo deka vojna glad bolesti i smrt veće se slucuvaat na zemjata.setete se na site prirodni katastrofi(zemjotresi,cunami), na gladot vo afrika, na bolesti(sars, ptičji grip) i smrtta predizvikana od niv pa mozda ce poveruvate.a vo REVELATION se spomnuva deka početokot na krajot, ke se obelezi so 7 godini stradanje niz cel svet( 4 javači na apokalipsata) i po toa stradanje sto veke e započnato ke e konecnata bitka ARMAGEDON.
ako stvarno e vistinski datumot 21.12.2012, znaci deka vremeto istekuva veke od 21.12.2005 a dali nekoj znae sto se sluci togas-ako doznae neka pisi na forumov bas me interesira.
ni ostanuva samo da čekame i da se nadevame na najdobroto

p.s. the clock is ticking, the truth will be revealed
 

Britney'85

I'm sad...love me!!!
Член од
19 декември 2007
Мислења
135
Поени од реакции
2
Имам прочитано во книга (не се сеќавам на насловот) дека 21.12.2012 според календарот на Маите е денот кога ке се случи Апокалипсата.
А во книгата -Преданијата од Нострадамус- пишуваше дека третиот антихрист кој воедно и ке се роди на денот кога дел од звездите видливи од земјата ке направат звезда со чуден облик(подоцна научниците откриле дека станува збор за пентаграм)Таа статија не била целосна како другите и завршувала со броевите 031057 (на римски не знам како се пишува тоа)
Потоа е докажано дека тие броеви не се залудни и дека тоа претставува денот кога е роден Osama Bin Laden 03/10/57
Верувале или не ... така прочитав така ви кажувам.
 

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71

Вреди да се погледне
 

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
dali ste svesni za so zboruvate??? 2012 godina kako i sekoja druga. setete se so se pravese deka 2000 il 2001 godina ke bide presudna za nas jas pametam kako mal kako se pretskazuvase deka tokmu na po4etokot na noviot milenium ke nastane apokalipsa i deka gospod ke sleze od neboto abe zivi gluposti se toa. taka i sega 2012 ke bide godina kako i site drugi godini pijte si kafe spokojno ubavo e vremeto :))
 

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.662
Поени од реакции
5.348
Абе мора да се прави од нешто фама..Од што ќе заработуваат медиумите што прикажуваат стриктно такви работи?Мора да се пушти во јавност, да им се пери мозокот на луѓето за повеќе да купуваат весници, книги, списанија, да гледаат телевизија, да слушаат радио односно медиуми кои обработуваат таква тематика..Треба да се свати дека денеска на земјата владеат парите..Многу луѓе сестра си би ја продале за да излезат на насловна во весници, додека пак весниците пишуваат се, од влакно ќе направат ортома само за да бидат продавани и да се шиткаат како алва,ништо повеќе!2012 е само обична година, како 1998 на пример, затоа не се замарајте многу, боли главата
 
Член од
15 јуни 2007
Мислења
50
Поени од реакции
2
abe ako ne e 2012 ke bide 2020 :) taka bese i za 2000 togas vo 90tite godini se izmisluvaa razni apokalipticni nastani za 2000 godina toj i toj mesec i den ke se sluci na pr golem zemjotres i site nie ke odime vo p.m.e istoto sega e i za 2012 posle nea ke bide druga
 
R

RAYTHEON23

Гостин
ZA SLIKITE IMA EDNA KNIGA OD ERICK VON DENNIKEN VO KOJA GI PRASUVA PLEMINJATA VO AMAZON ZA STSTUA(GOLEMA COVEKOLIKA NO SO 3 PRSTI)I TIE ODGOVORILE TOA E NASIOT BOG DOJDE SO OGNENA TOPKA(VSEL.BROD)OD NEBOTO I NE SPASI OD CUMATA..NAJVEROJATNO I MAITE DOBIVALE POMOS OD NADVOR PA GI NACRTALE TIE FORMI DRUGO OBJASNUVANJE.......:vozbud:INTERESNA E TEMAVA JAS VELAM ZDRAVJE DO 2012 A AKO SI CESTITAME TOGAS OK AKO NE............
 

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
Можда негде сте читнале а можда и не
сакам да ви упатам неколку податоци кои мене ме замислија.Нибиру или Планетата-Х како што ја забележиле во НАСА поминувала во нашиот планетарен систем.Зборот Нибиру датира уште во времето на Сумерците на нивните пишувања кои датираат уште пред 5.000 илјади години.Зборот Нибиру значи планета на поминување,бај д веј Сумрерците живееле негде во јужниот дел на денешен Ирак.



Неколку автори веруваат дека набљудувањата на античките астрономи овозможиле доказ за постоењето дека Нибиру е планета или кафеаво џуџе во нашиот соларен систем.Но нивните верувања се отфрлени од научната комуна.Според космологијата на Сумерците Нибиру представувала 12тата членка на нашиот соларен систем од планети(10те планети,Сонцето и Месечината).Нејзиниот катастрофален судир со Тиамат,планета која постоела помеѓу Марс и Јупитер,би ја формирал нашата планета,ланецот од астероиди и Месечината.
Се предпоставува дека судирот настанал при судир на еден од сателити на Нибиру со Тиамат,оставајќи пола планета.До неодамна се верувало дека е невозможно толку големи тели да се судрат поради нивните магнетни сили,но на овој концепт му е даден нов живот со представувањето на Орфеус теоријата ( Orpheus Theory ) каде што има симулација од судир помеѓу помеѓу две тела како што се нашата Земја и објект половина помал од нашата Земја.
Нибиру представувала дом на напредна вонземна раса или Анунаки од Сумерски мит кој тврди дека тие се симнале на Земјата од небото и дека дошле во потрага по злато за некој нивни потреби кој им требале за во нивната атмосфера.Тие кога дошле на земјата генетски ја промениле нашиот вид,оригинално сме работеле како робови во нивните рудници за злато но подоцно ги измешале нивните гени со тие на Homo erectus.
Значењето на Анунаки или "тие што дојдоа од рајот на земјата" на Сумерски дошле по еволуцијата на Земјата која била во тек милјарди години,тие сакале да направат работници кои ке можеле да комуницираат и учат од нив.После неколку неточни прототипови некоја Анунаки божица го создала совершениот прототип/човек Адам.Ова било настанато со користенје 80% од нормалниот спесимен со 20% од суперирорниот спесимент на Анунаките.Но ние не одамна дознавме дека ДНА-та има двојен хеликс.Исто така календарот на Маите завршува на 2012 21 Декември,како што читав по форуми како што на Земјата и треба 365 да направи еден круг на Нибиру и треба 3600 години и дека Американците веќе го следат движењето на планетата од јужниот пол ние би требало да ја видиме оваа планета при крајот на 2010 која би изгледала како второ сонце за нас.Многу ме заинтересира темава што ако ова е вистина како би вие реагирале би ја кажале вистината и би го втурнале целиот свет во хаос и паника или би ќутеле и би се припремале за нешто што доаѓа.Наскоро ке дознаеме дали е вистина сигурно во следниве 2-3 години... ќе ви оставам неколку слики податоци што успеав да ги најдам по форуми.Што сака нека дојде македонци сме не се плашиме!


http://the12thplanetjoint.tribe.net/thread/25fb3f82-b050-48b2-b7f9-9c1cb5c87ee4
http://detailshere.com/niburu.htm ( Oвде имате и неколку слики )
 

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
ko 2012 sum lsushal 500 gluposti neli vo 2000 trebase da zaversi svetot pa 1996 posle ne 1997 kazaa posle kaz nekoi drui dati e ine znam sto jebia zaebancii a istotaka na internet od Discovery channel slusav emisija za 2036 eka ke se slucelo nesto olemo u picku mater se sekakvi zaebancii nikoj ne znae sto ke se sluci smao eden znae i toa e Gospod ako ne veruvate u bog togas vo nekoja univerzumska sila znaci ne moze da se dokaze so preciznost sto ke se sluci.
 
S

StormRage

Гостин
абе јбг... не мојш да знајш... секој ден можит да е последен. а Господ дека ќе слезит и то не мојш да знајш пошо Господ е насекаде околу нас
 
Член од
18 март 2008
Мислења
14
Поени од реакции
0
gospod ne ... tuku sinot bozji , Isus , koj ce vladee iljada godini vo mir na zemjata ... no prasanjeto koe se nametnuva e , kade i koga ce se sluci armagedon ? i koj ce gi predvodi silite na zloto? nato paktot , mozebi , predvoden od najgolemite zlostornici , amerikancite ? :toe:
 

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
789
gospod ne ... tuku sinot bozji , Isus , koj ce vladee iljada godini vo mir na zemjata ... no prasanjeto koe se nametnuva e , kade i koga ce se sluci armagedon ? i koj ce gi predvodi silite na zloto? nato paktot , mozebi , predvoden od najgolemite zlostornici , amerikancite ? :toe:
да не забегувам од топиков ама сепак мислам дека ова муабетоввеќе цепа накај религија:toe:
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom