Колку е потребно човек да биде итар?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Навистина, колку е тоа потребно во животот?
Дали треба да бидете итри, проникливи, да знаете како да се снајдете во ситуација?
И дали оние што не се толку снаодливи, мутави, како што обично ги нарекуваат таквите луѓе?
Вие какви сте?
Дали сте итри, знаете како да ја постигнете вашата цел или...?

да треба да си итар и снаодлив,бидејки денес е такво време ако не можиш да се снајдеш надвор од дома ке те прегазат,буквално..

Колку што е можно повеќе, толку е подобро. Мислам дека за да бидеш итар треба во дадената ситуација трезвено и сконцентрирано да рамислиш што да направиш, а не да избрзуваш.

се сложувам со постов над мене , Траба итрина а и способност да надитриш некој :):):):)

Јас сум мутава, дефинитивно. Не дека не стигнувам до секоја замислена цел, но секогаш тоа е по подолгиот и најпоштен пат.
Иначе мислам дека треба да е што повеќе итар секој човек, но, и тоа да биде со граници. Секој преитар и преснаодлив човек мислам дека сигурно ќе наштети на другите, додека се труди да си го исполни својот сон.

Секогаш итрината која ги преминува границите, станува лоша особина.
Се сложувам, треба итрина, ама отсекогаш та особина ми била некако, шо знам како да речам..ептен безобразна.
И итрината според мене би значело: „Целта ги оправдува средствата“, а јас ич ја нејкам та Maкијавелова мисла.

Секогаш итрината која ги преминува границите, станува лоша особина.
Се сложувам, треба итрина, ама отсекогаш та особина ми била некако, шо знам како да речам..ептен безобразна.
И итрината според мене би значело: „Целта ги оправдува средствата“, а јас ич ја нејкам та Maкијавелова мисла.

Даа треба итрина ама не претернаа дава доста фикс идеи....

Не е фер сите да се итри ....треба да има и овци за стрижење:)

За да се постигне успех во животот потребна е работа, труд, среќа, волја, талент и снаодливост. Итроста до некаде ја поистоветувам со снаодливоста и сметам дека треба да се поседува до некоја мера иако е далеку од пресудна. Сепак доколку некој не е многу итар не значи дека е мутав автоматски. Себеси се смета за итар и мислам дека успевам да се снајдам во различни ситуации.

треба да се биде итар и снаодлив!јас себеси не се рачунам за многу итар,но кога гледам какви има,па не сум ни толку лош!досега нема работа што не сум ја завршил што значи дека сум снаодлив!
па не!не се мутави оние кои не се снаодливи,само се неснаодливи!:toe: има разни луѓе!некои се повеќе,некои помалку снаодливи!

Ako sakas da bides itar mora da si prirodno nadaren..Ne moze tuku-taka da bides itar! Imam eden bratuced koj e prirodno nadaren...Toj sto i da pravi-ZNAE-....Za se go biva:Skolo,Sport,Muzika,Umetnost....Se!!!

Ako sakas da bides itar mora da si prirodno nadaren..Ne moze tuku-taka da bides itar! Imam eden bratuced koj e prirodno nadaren...Toj sto i da pravi-ZNAE-....Za se go biva:Skolo,Sport,Muzika,Umetnost....Se!!!

И ти то го поистоветуваш со итрина???

toa ne e itrina!!!
Smetam deka e potrebno mnogu da si itar...vo ovoj svet, vo koj sto sekoj graba se sto ke stigne, potrebno e da znaes da se odbranis i da go zacuvas toa sto e tvoe, toa ne znaci i da go grabas toa sto ne e tvoe, i da bides koristoljubiv.

Добро е да си итар ама кога стварно ти е потребна итрина, а не за да се злоупотреби на некој да му се донесе зло.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom