АХМЕТИ САКА БУКВА ОД ЗБОРОТ МАКЕДОНИЈА

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
зошто тогаш Македонските партии не коалицираат после избори и заедно да соберат најмалку 61 пратеник па така Албанците да останат во опозиција?
- Треба да се престане со мегусебни расрпавии оти знаете двајца се караат третиот користи во случајот Албанците користат.
На погрешен човек му го поставуваш прашањето....

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
ne treba da koalicirat vmro i sdsm posto na naredni izbori vmro ako ja drzi ovaa politika ke ima 91 pratenik

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
ne treba da koalicirat vmro i sdsm posto na naredni izbori vmro ako ja drzi ovaa politika ke ima 91 pratenik
Ali mora da koaliciraat so DPA , aj prasaj go Gruevski da vidis.

I pa ne mi e jasno zosto, ako vmro ja drzi ovaa poltika, zosto mora sekogas za stap da gi drzit ovie so luspa od jajce na glaata. Sto li ke e ovaa finta....

D

drle

Гостин
Според мое мислење цела оваа ситуација со Албанците е само привремена работа додека се стигне до Руските граници и Црно Море а потоа исто како и Осама Бин Ладен, Грција ке се смената приоритетите и ке испари и подршката за Албанците во регионот.Е после тоа ке видиме штоо ке зборуваат Албанците и дали ке имаат толкава сила како сега.А за тие договори Рамковни,Охридски и како сакате да ги наречете можам да речам само дека како што се договориле така можат и да се предоговорат со големи измени и враќање на нештата од почеток.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
decko dpa e strateski partner na vmro nikoj ne saka totalirizam vo drzavava a najmalku makedoncite nie sme najfleksibilen narod vo evropa tolerirame sekakvi nacionalnosti vo drzavava ama ne tolerirame kumunjari

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
и пак нема одговор на моето прашање - зошто македонските партии секогаш како втор коалиционен партнер земаат албанска партија за да направат 61 пратеник, дај нека коалицираат повеќе македонски партии и ќе нема потреба од албанска партија во власта.

Член од
14 јули 2007
Мислења
939
Поени од реакции
27
и пак нема одговор на моето прашање - зошто македонските партии секогаш како втор коалиционен партнер земаат албанска партија за да направат 61 пратеник, дај нека коалицираат повеќе македонски партии и ќе нема потреба од албанска партија во власта.
Ти објаснија сите погоре, од господ дадена наредба (мегународен фактор). Шкиптарите плаќаат чиновници белосветски и тие лобираат за нивните права (правење зулум).

Нека се соберат Трифун и компанија, нека кешираат добро надвор и ќе ти дадат carte blanche (unrestricted power - неограничена моќ).

Член од
15 декември 2007
Мислења
58
Поени од реакции
0
Ти објаснија сите погоре, од господ дадена наредба (мегународен фактор). Шкиптарите плаќаат чиновници белосветски и тие лобираат за нивните права (правење зулум).

Нека се соберат Трифун и компанија, нека кешираат добро надвор и ќе ти дадат carte blanche (unrestricted power - неограничена моќ).
trifun kesira za vlasite ne za vas :P ajde izvajte vie pari da ve vidam

Член од
15 декември 2007
Мислења
58
Поени од реакции
0
a sto ne mu go kazes ova na pusti Grujo,dobra ti e idejava

Член од
14 јули 2007
Мислења
939
Поени од реакции
27
trifun kesira za vlasite ne za vas :P ajde izvajte vie pari da ve vidam
Па манастирот кој го срушивте во Лешок, што мислиш од чиви пари се направи.

Македонците во историјата се познати градители, зографи, копаничари, креатори на светски дела и убави нешта, за разлика од арнаутите кои биле и си останале банди - лопови и ништо повеќе.

Ние сме ТРН ВО ОКО на светот, толку мали а токлу креација.

И нема потреба да разговараш со мене, имав некогаш другари шкиптари, повеќе не, сега само службено.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Grcija ke ve sramni za 24 sati.
Aha, da. Vazi.

Добро,ај појасни се самиот те молам!?
Јас те признавам како поединец,не ти барам територија,имаш права во оваа држава.Што ти е поентата.
Прашав,треба ли на Аљи да му се даде ексклузивно право да решава кој ќе преговара и на крај да пресуди дали Македонија ќе се вика вака или онака.
Кој не те почитува тебе? Посочи те молам?
Ti licno da, ama znaes i samiot si svesen deka ne se site isti. Ni albanci, ni makedonci. Nema pocit, jasno e ko bel den toa. Spored ustav, jas sum albanec, Albanec e samo navreda. Se dodeka nekoj me navreduva, go navreduvam i jas.

Па манастирот кој го срушивте во Лешок, што мислиш од чиви пари се направи.

Македонците во историјата се познати градители, зографи, копаничари, креатори на светски дела и убави нешта, за разлика од арнаутите кои биле и си останале банди - лопови и ништо повеќе.

Ние сме ТРН ВО ОКО на светот, толку мали а токлу креација.

И нема потреба да разговараш со мене, имав некогаш другари шкиптари, повеќе не, сега само службено.
Trn vo oko da, no sami sebesi, ako mene me prashuvash.

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Лидерот на ДУИ Али Ахмети го повтори барањето и Албанците да бидат вклучени во спорот со Грција за името Македонија, со закана дека во спротивно договореното нема да биде прифатливо за Албанците.
,, Ако решение се донесе без албанско учество , тие не се обврзани да го прифатат. Секое дејство што може да се одвива без учество на Албанците и против нивната волја ќе направи проблеми и ние не можеме да го поддржиме, па во таа насока бараме учество на Албанците во прашањето за името, со желба да не се создадат проблеми во иднина,,-вели Ахмети :lud:
Бараат ли Албанците 20% од името на државава?
И какви се проблеми би иницирало несоделувањето на албанците во преговорите за името ?

А.А ( несакам ни името да му го спомнам ) нека се врати од кај што дошол ако не му се допага нешто во нашата држава РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, слободно може да ја напушти.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
зошто тогаш Македонските партии не коалицираат после избори и заедно да соберат најмалку 61 пратеник па така Албанците да останат во опозиција?
- Треба да се престане со мегусебни расрпавии оти знаете двајца се караат третиот користи во случајот Албанците користат.
Мислам дека мора да има албанска партија во власта.
Ова е уште пред 2001.
Не знам точно зашто,ама така требало да биде.
И во ред е да има, доколку навистина се борат за развојот на државава и истата во која живеат(Република Македонија) ја сакаат и почитуваат.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па има еден евреин кој се вика Роберт Бадминтер и кој измисли Бадминтеров принцип за власта во Македонија која може да собере и 100 пратеници ама нема да може да биде газда во сопствената земја.И тоа е таа кочница која би ги објаснила сите нејаснотии.Инаку тој Бадминтеров принцип не наоѓа примена скоро никаде во светот освен во ова експериментално ГЕТО.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Робер Бадентер море прилепчанец, а не Бадминтер или Бадмингтон хехехехе.

Инаку, никој не рекол дека мора да има албанска партија во власт, но нека има, ама нека не бидат главните велможи, како досега (од 2000 навака), туку нека си имаат учество, квалитативно, со квалитет, а не со малоумништво.
Плус, малоумноста не е само македонски бренд, да се разбереме, а и албанците живеат на балканот, пијат иста вода, јебига, зџатоа и тие, како и мнозина други, се малоумни (се мисли на политичарите и нивните послушници).

Kajgana Shop

На врв Bottom