Еден убиен двајца ранети полицајци

Статус
Затворена за нови мислења.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Koja tragicna komedija ova drzava e so najglup i naj naiven narod vo svetot, i da mu gi ebat majkite pred niv golem del od narodot nema da svatat.
Obicno ne se slozuvam so tebe, najmnogu zaradi BUCNIOT i nesofisticiran pristap....no ova ti e epten tocno ..........

Skopje i MKD se voena zona, vo takov prostor vozilo,covek,letalo, ne bi trebelo da pomine ni 50 ( 500,5000)metri , a da ne bide locirano....ne poveke od 500 metri za da bide vozilo presretnato, ne poveke od 5 minuti ( barem vo Skopje) za edna zona da bide hermeticki zatvorena. Ako toa ne e taka , nekoj e obicen amater i dzabe zema plata ili direktno raboti protiv nasite interesi....

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Ajt, malku pod laden tus.. Da ne prokuvas.Ti, imas glava da razmislis malku. Na kogo najpovece odgovara da ima megjuetnicki spor vo Makedonija? Na Gruevski,? Ne, apsilutno. Covekot ja ima vlasta. Na DPA? Pa i tie se del od vlsta. Na DUI? Sega, nikako. Oti imaat direktiva od Kosovo, da ne smeat popreko da poglednat Makedonec, a ne da ubivaat. Kosovarite? NIkako. Tie, mnogu ubavo znaat deka se pod monitoring na svetot. E, pa koj ostanuva. Odgovara samao na SDSM i na Srbi, brate, na Srbi. Samo na niv vo moment na Balkanot odgovara da se prefrli vina na Albancite, za da si gi popravat poziciite.
Генерално се согласувам со тебе,меѓутоа не би требало да се исклучат сите други работи.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Ajt, malku pod laden tus.. Da ne prokuvas.Ti, imas glava da razmislis malku. Na kogo najpovece odgovara da ima megjuetnicki spor vo Makedonija? Na Gruevski,? Ne, apsilutno. Covekot ja ima vlasta. Na DPA? Pa i tie se del od vlsta. Na DUI? Sega, nikako. Oti imaat direktiva od Kosovo, da ne smeat popreko da poglednat Makedonec, a ne da ubivaat. Kosovarite? NIkako. Tie, mnogu ubavo znaat deka se pod monitoring na svetot. E, pa koj ostanuva. Odgovara samao na SDSM i na Srbi, brate, na Srbi. Samo na niv vo moment na Balkanot odgovara da se prefrli vina na Albancite, za da si gi popravat poziciite.
Abe ajde preku kur dosta i od srbi i od sdsm i drugo sranje, odi gledaj si go asparuha na zid i molci.

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
И, да ја завршам тезата. Колата е оставена пред Арачиново. Значи, се знае. Мора да се Албанци. Уште еднаш. Мене ми страшно мириса на српска диверзија. Они Бога молат да се случи албанско-македонски спор, за да пред светот докажат дека Албанците се радикални и да не дозволат Косово да стане независно. И, не само овој, ке гледаме уште вакви местенки.

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Abe ajde preku kur dosta i od srbi i od sdsm i drugo sranje, odi gledaj si go asparuha na zid i molci.
Слушај, јас сум стар вмровец. Знаеш, колку луѓе сум запознал кои се претставувале големи вмровци и Македонци, а работеле против тоа исто ВМРО и Македонија? Полно. Ти, без да размислиш, ја отфрли мојата теза. Си ставил во глава само Албанци. Знаеш, дека тоа е директно против интересите на Македонија и дека тоа е пат за можна делба на Македонија, ако има уште еден крвав судар помеѓу Македонците и Албанците? Што си ставил тоа име и знак за голем Македонец, ако така мислиш. Стави си шајкача. Полесно ке ти биде.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
И, да ја завршам тезата. Колата е оставена пред Арачиново. Значи, се знае. Мора да се Албанци. Уште еднаш. Мене ми страшно мириса на српска диверзија. Они Бога молат да се случи албанско-македонски спор, за да пред светот докажат дека Албанците се радикални и да не дозволат Косово да стане независно. И, не само овој, ке гледаме уште вакви местенки.
Znam deka na site nie krivo sto makedonija e banana drzava i deka eve vi go vasio uspeh na sozivot i megjuetnicko ziveenje ama da gi stavame problemite na srbite e cista glupost i sram.
Znam deka vie krivo sto sozivotot vakov i zatoa site problemi gi stavate na drugi otkolku kaj tie sto e krivicata.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Слушај, јас сум стар вмровец. Знаеш, колку луѓе сум запознал кои се претставувале големи вмровци и Македонци, а работеле против тоа исто ВМРО и Македонија? Полно. Ти, без да размислиш, ја отфрли мојата теза. Си ставил во глава само Албанци. Знаеш, дека тоа е директно против интересите на Македонија и дека тоа е пат за можна делба на Македонија, ако има уште еден крвав судар помеѓу Македонците и Албанците? Што си ставил тоа име и знак за голем Македонец, ако така мислиш. Стави си шајкача. Полесно ке ти биде.
Jas i mojata familija koga bile za vmro ti uste si cical, uste koga se sozdavashe od dragan bogdanovski.
Ova vmro predvodeno e od nikola gruevski e edna golema komedija so nekoj si amerikanski i albanski ideali, znam ti si edni od tie lugje sto se derevte thaci vojvoda.
Vie ste rezil.

PS. Podobro sto pati da se razdeli odkolku da mu bidam sluga albanska.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
добро бе Христо...човек загина

сегде ли ке ке ги буташ бугаро-србокомунистите...колку ниско можеш да паднеш..ај гитла од темава..не плукај каде има крв

гнида бугарска

Х

Ханзо

Гостин
Ќе може да се вратиме на темата и браќата од Арачиново? Христо, дај одјавај некаде со ханот твој и не ја прави темава турлитава.

Внимавај, знаеш дека не е дозволено такво обраќање кон членовите.
Кога сме веќе кај обраќање кон членовите... http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=19141&page=12
чек дис аут, дај ова црнава дупка нека се собере малку

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098

Debel

Велијa
Член од
19 мај 2007
Мислења
58
Поени од реакции
1
Сигурно јас нема да пукам на тигрите, се знае кој го поседува оружјето во државава....

П.С.Јас ги обвинувам!
Се согласувам со тебе! Се знае кој го поседува оружјето кај нас и се знае кој пука, убива и краде! Многу ми оди на нерви кога ке слушнам дека наши државјани некаде во странство шверцувале дрога, оружје, убиле некој и слично,а на крајот кога ке ги кажат имињата слушаш некое име во стилот Исмеил Рушити или слично и одма ти станува јасно дека не станува збор за Македонец туку за Албанец... Тоа не се луѓе туку говеда! Ни го валкаат идентитетот со тоа што се претставуваат како Македонци и го користат нашиот јазик!

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Hristo, site li Bugari razmisluvaat kako tebe?

Jas znam deka vie Bugarite od "vmro" toa vaseto, si ja zamisluvate Makedonija kako federacija ili kako kantoni (po svajcarskiot primer) na razlicni narodi, Bugari, Albanci, Srbi itn. (toa e amanetot na Vanco Mihajlov i co.), no Hristo taa zamisla e ziv rezil, zatoa sto vodi direktno do poraz za onie koi ti gi smetas za Bugari.

Bugarija ima svoi problemi, koi ke stanat eden den kako makedonskite, toa se Turcite i Romite. Bugarija ima svoja Egejska Makedonija, toa e Dobrudza.

Neprijatelot ne go baraj vo onie koi zboruvaat sroden jazik na bugarskiot, neprijatelite na Bugarite bile od sekogas onie koi zboruvale ne sroden jazik na bugarskiot, od Balkanot do London. Za site bratoubstveni vojni pomegju bratskite narodi na Balkanot se odgovorni bas tie, pocnuvajki od Slivnica, do poslednite vojni na Balkanot, so postavuvanje na svoi vazali i slugi vo nasite zemji.

Celta e edna, da bideme vo neprijatelski odnosi, da se oslabuvame eden so drug, a nasiot zivoten prostor da se smaluva na smetka na onie koi ne pripagjaat na nasata jazicna grupa.

liana

ја знае вистината
Член од
10 август 2007
Мислења
687
Поени од реакции
46
ако се овие од планинска бура, брзо ќе се дознае по отпечатоците на автоматите, само не ми е јасно како се толку глупи и го оставиле оружјето во кола?! или воопшто не се плашат од нашата полиција?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom