Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.737
а баш да видиме дали е македонче, ај пиши ја/ги неговата/неговите/нивните ип адреси тука
и види таму од кај е

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
595
1. Кејлогер - програма или вирус (свеједно) кој снима се што правиш и тоа го испраќа на напаѓачот (текст, слика, видео... се зависи од кејлогерот и поставувањата).
Кај мене постојано при стартување на комјутерот , Антивирусниот програм (Касперски) ми јавува дека детектирал ваков програм . Меѓутоа никако да го избрише ...
Да менувам антивирус , или кажете друго чаре :nesvest:

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Дали има накој кој знае што можи да е со интернетов многу бавно полни на youtube, на speedtest.net ми кажува дека спушта со 0,58Mb/s , а на торент ми спушта со 500-590Kb/s ?????

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали има накој кој знае што можи да е со интернетов многу бавно полни на youtube, на speedtest.net ми кажува дека спушта со 0,58Mb/s , а на торент ми спушта со 500-590Kb/s ?????
0.58 MB/s = 500-590KB/s

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.087
Поени од реакции
6.035
Кај мене постојано при стартување на комјутерот , Антивирусниот програм (Касперски) ми јавува дека детектирал ваков програм . Меѓутоа никако да го избрише ...
Да менувам антивирус , или кажете друго чаре :nesvest:
Brisi go Kaspersky i stavi go ovoj:
http://www.softpedia.com/get/Security/Security-Related/COMODO-Internet-Security.shtml

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ок фала многу ги измешав брзините хаха, а во што можи да е проблемот што многу мавно ми полни кога сакам да гледам некое видео пример на youtube?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.737
0.58 MB/s = 500-590KB/s
не... корун што те касна? :D
на speedtest покажува mbps не mb/s

иначе nigo да погодам, на one си?
имаат проблеми у задње време, се пребацуваат од он нет во one telecommunications

и така е, страни едвај отвара а торенти шибаат

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
не... корун што те касна? :D
на speedtest покажува mbps не mb/s

иначе nigo да погодам, на one си?
имаат проблеми у задње време, се пребацуваат од он нет во one telecommunications

и така е, страни едвај отвара а торенти шибаат
Дечкото во постот пиша MB/s, од кај да знам со каков спид тест пробува :)
Според тоа он што го напиша, се му е точно :):):)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.737
Дечкото во постот пиша MB/s, од кај да знам со каков спид тест пробува :)
Според тоа он што го напиша, се му е точно :):):)
ти си про он е нуб, пошо си про треба да знаеш дека е нуб и да му одговориш правилно :DDDDDDD

овој муабет паѓа на дота, psyside се вади "глеј, не го убив пошо е нуб" и му го викам истото

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Da Anon na One sum i se e isto kako sto kazuvas sega im se javiv tamu i mi vika da gledam deka imas problem i me prasa dali sum na ruter t.e. dali imam dopolnitelen ruter povrzan na modem i poso jas imam taka mi vika isklucigo ruterot i probaj samo so modemot kako ke e dali ke e vo red, da sum go testiral 3-4 casa... So mislite vie mozi da mi e do ruterot do pred 3 dena si bese se super inace imam cisco-Linksys ruter koj go kupiv pred necel mesec ? Korun izvini za greskata vo pisanoto i fala na odogovot..:)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Епа вака да прашам.
На другарка и го хакнаја фејсбукот од пред некое време и таа си отвори нов,но сега почна од овај хакнатиов да пишат на секого и ме праша дали можит некако да се избришит.Јас мислам дека во Пријави/блокирај ја оваа личност да го селектирам Fake profile и ке се избришит фб профилов т.е. појке души да го сторат тоа не само јас.Па сега да прашам дали можит со ова финта или џабе маката:)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.737
Da Anon na One sum i se e isto kako sto kazuvas sega im se javiv tamu i mi vika da gledam deka imas problem i me prasa dali sum na ruter t.e. dali imam dopolnitelen ruter povrzan na modem i poso jas imam taka mi vika isklucigo ruterot i probaj samo so modemot kako ke e dali ke e vo red, da sum go testiral 3-4 casa... So mislite vie mozi da mi e do ruterot do pred 3 dena si bese se super inace imam cisco-Linksys ruter koj go kupiv pred necel mesec ? Korun izvini za greskata vo pisanoto i fala na odogovot..:)
па пробај без рутерот али не верувам да е до рутерот...
иначе веќе им се стабилизра на 2ца другари шо ги знам од one

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Знае ли некој од вас дали интернет провајдерот на кој сум (односно луѓето што работат таму) можат да ја следат активноста на нивните корисници на интернет,кои страни ги посетуваат и сл.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.737
Знае ли некој од вас дали интернет провајдерот на кој сум (односно луѓето што работат таму) можат да ја следат активноста на нивните корисници на интернет,кои страни ги посетуваат и сл.
се разбира дека можат :)

T

Tetro

Гостин
Да, можат.

Kajgana Shop

На врв Bottom