па антената ваљда за тоа еИмам модем Thomson TG782i.Дали може да го користам како Wi-Fi приемник?
Ако имаш кракнат/активиран Windows, со апдејт само ќе си направи апдејт. Нема сам себе го убијалможно ли е да симам некако поддршка за WPA2, ми вели дека на лаптопот немам симнато апдејт на виндоусот кој ќе ми ја овозможи оваа поддршка, ама јас имам кракнат виндоус и ако направам апдејт сам себе би го убијал
ПОМОШ
Ок,а како да го активирам?па антената ваљда за тоа е
ај стисни http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/thomson-tg782i-simens-gigaset-sx763/45753.aspx можеби ке најдеш нешто http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/thomson-tg782i-simens-gigaset-sx763/45753.aspxОк,а како да го активирам?
Влегуваш во рутерот преку неговата ип адреса (секој производител може да има различна ип адреса и различен јузер нејм и пасворд) и најчесто тие податоци се наоѓаат преку гугл ако веќе немаш упатство со рутерот.
Потоа само местиш дека користиш адсл ппое интернет конекција, внесуваш корисничко име и пасворд и тоа од прилика се генералните подесување. :smir:
Тоа зависи од тоа каков рутер имаш, затоа и ти пишав погоре да го пишеш моделот на твојот рутер на гугл и така да ја дознаеш ип адресата за логирањеа која е таја ип адреса? меен еднаш ме водеа пеку нивната техничка подршка ама заборавив што треба да укуцам горе, беа бројки, побарав на нет најдов ова како ип адреса 192.168.1.1 и ова 192.168.0.1 и ништо ми вика проблем лоадинг паге.
start, run пиши cmd.exe стисни ентера која е таја ип адреса? меен еднаш ме водеа пеку нивната техничка подршка ама заборавив што треба да укуцам горе, беа бројки, побарав на нет најдов ова како ип адреса 192.168.1.1 и ова 192.168.0.1 и ништо ми вика проблем лоадинг паге.
Не ми текна дека може и така :nesvest::kesa:не сте нормални...
start, run пиши cmd.exe стисни ентер
тука пиши ipconfig /all и ќе ти излиста некои чуда
барај ја твојата конекција, најверојатно local area connection и тука барај default gateway или што нешо друго до кое ги има овие бројки 192.168
и тие се бројките шо ти требаат за влез во рутерот
Интересни сте за читање:pos2:Не ми текна дека може и така :nesvest::kesa:
Во секој случај можеби ке треба да прогугла малку ако не го знае дефолт пасвордот :smir: