Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Е, како?
Кај што да одам, врска си немам јас :) Објасни ми по аматерски :Р
Отвори го Мозилата и оди горе Tools,па Options, Advanced и најдоле има Always check to see if Firefox is the............ стисни таму Check Now и Yes.

Алексич

I'm LeGenD!
Член од
13 јули 2008
Мислења
567
Поени од реакции
23
hotmail problem:
your account has been temporarily blocked

Why are you seeing this?
Someone may have used your account to send out a lot of junk messages or done something else that violates the Windows Live Terms of Service.
What do you need to do?
We'll send a verification code to your mobile phone. All you need is a phone that can receive text messages. After you enter the code, you can sign in.

sto treba sega da pravam?

Член од
6 јули 2010
Мислења
52
Поени од реакции
0
da ne znae nekoj kako da aktiviram internet na samsung e250 so broj od ONE? pisete pls napraviv prilagoduvanja, pustiv poraka za aktivacija, i telefonot poddrzuva net ama sepak mi pisuva server not responding :((((((((((

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
da ne znae nekoj kako da aktiviram internet na samsung e250 so broj od ONE? pisete pls napraviv prilagoduvanja, pustiv poraka za aktivacija, i telefonot poddrzuva net ama sepak mi pisuva server not responding :((((((((((
One

Подесувања за Internet (за нови корисници):
APN datacard
Login <празно>
Password <празно>

Подесувања за Internet (за постоечки ONE postpaid корисници):
APN internet
Login <празно>
Password <празно>

Подесувања за Internet (за постоечки One припејд корисници):
APN 3ginternet
Login <празно>
Password <празно>

Телефон за информации: 181

Уклучи интернет на бројот, подеси го телефонот како погоре што е опишано, изгаси го и после треба да е ок.

Член од
6 јули 2010
Мислења
52
Поени од реакции
0
napraviv se pak ne saka da se vkluci ovajpat kazuva network unavailable :( nisto,ke moram sepak do one utre..fala sepak pozz

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Неколку пати до сега ми се губи иконата за конекција..и после тоа треба да правам нова конекција.. Што би можело да биде

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Edno drugarce ima eden problem:

imam problem so kom..mozillata sama se uklucuva i toa po 100 pati naednas i koga ke probam da otvoram nekoja strana me vraka vednas na pocetnata..prvo mislev deka e do mozillata pa probav i so opera i so google chrome no go dava istiot problem...ako moze nekoj da kaze sto bi mozelo da bide problemot i da kaze nekoe resenie ?

Se izvunuvam poradi latinicata.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Edno drugarce ima eden problem:

imam problem so kom..mozillata sama se uklucuva i toa po 100 pati naednas i koga ke probam da otvoram nekoja strana me vraka vednas na pocetnata..prvo mislev deka e do mozillata pa probav i so opera i so google chrome no go dava istiot problem...ako moze nekoj da kaze sto bi mozelo da bide problemot i da kaze nekoe resenie ?

Se izvunuvam poradi latinicata.
Зачисти од вируси и тројанци и такви срања.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Неколку пати до сега ми се губи иконата за конекција..и после тоа треба да правам нова конекција.. Што би можело да биде
Мислиш на ова иконче у ќошот (заокружено со црвено)?
hth1r5.jpg

оди во start>control panel> network connections зависи која ти е активна конекција (кај мене е активна wireless, но може и лан или дајалап), десен клик врз неа и штиклирај
show icon in notification area when connected

следно (за секој случај, ако сакаш стално да ти е видлива), оди со десен клик на таскбарот, properties, табот taskbar>customize под current items најди си ја конекцијата која треба да е активна и за неа одбери always show...пробај, види како ќе иде (ако се работи за тоа иконче).

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Мислиш на ова иконче у ќошот (заокружено со црвено)?
Прегледај го приврзокот 35525

оди во start>control panel> network connections зависи која ти е активна конекција (кај мене е активна wireless, но може и лан или дајалап), десен клик врз неа и штиклирај
show icon in notification area when connected

следно (за секој случај, ако сакаш стално да ти е видлива), оди со десен клик на таскбарот, properties, табот taskbar>customize под current items најди си ја конекцијата која треба да е активна и за неа одбери always show...пробај, види како ќе иде (ако се работи за тоа иконче).
Не , мислев на иконата од десктопот исто така и во старт ми се губи connect to иконата до сега 2-3 пати така и морав да му правам restore за да можам да се конектирам

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Не , мислев на иконата од десктопот исто така и во старт ми се губи connect to иконата до сега 2-3 пати така и морав да му правам restore за да можам да се конектирам
Вируси
решение антивирус или форматирање.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Хаха, а ја се забегав пишувајќи за таскбарот :)
Ако таа икона (то е у ствари shortcut) се губи, би требало да се изгуби и некој друг shortcut или икона...или само оваа се губи? Ако се изгуби (не би требало) нова ќе направиш со десен клик на активната конекција у контрол панел-нетворк конекшнс. И онака од ништо се губи или правиш нешто пред тоа (clean desktop на пример дали ти е штиклирано автоматски да го чисти десктопот)

V

Viktor g

Гостин
од кај да почнам значи користам максадсл и имам два компјутера и си земав рутер http://www.pcpartes.cl/catalog/images/866.jpg сега е ко овој и проблемот е што на поновиот компјутер имам нет а на другиот нема интернет и сега нз до што е работа некоја идеа? каблите се добро поврзани

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
види на постариот дали ти се добро подесени IP адресите

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Сакам да земам бежичен рутер па се мислев за овој. Добар е или можам нешто подобро да најдам???

Kajgana Shop

На врв Bottom