Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
24 септември 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
vo skolo ni e blokirana FB stranata i youtube i takvi zabavni stranicki, pa ima li nekoi finti za otvaranje i odblokiranje na taa glupost? pomos ve molam :)

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Нудит кејблтел услуги во нас.Аеродром, наспроти Веро да бидам попрецизен?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Прошлиот пат пред едно 3-4 месеца кога немав нет на компјутерот испадна дека стрејт кабелот што оди од рутерот до ПЦто не чини и го сменив и се` си беше ок.

Сега сменив 5 кабли исто така но немам нет со ниту еден. Сега моментално сум конектирана преку стик, вајрлес конекција од мојот рутер. Можно е мрежната да е цркната?

T

Tetro

Гостин
Можно е мрежната да е цркната?
пробај реинсталирај драјверите за мрежната. Ако не пали тоа, смени ја мрежната.

--- надополнето ---

Можно е мрежната да е цркната?
пробај реинсталирај драјверите за мрежната. Ако не пали тоа, смени ја мрежната.

Член од
26 септември 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
знае некој како да влезам во менито на кабелскиот модем од телекабел? модемот е црн и е моторола.

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
знае некој како да влезам во менито на кабелскиот модем од телекабел? модемот е црн и е моторола.
Пробај 192.168.100.1
---------
Сеа едно прашање... Како да сетирам Кејблтел преку лан да го поврзам моторола модемов со компјутер? Пробав да ја внесам конфигурацијава (IPv4) и пак не работит... Ми требит преку лан за да можам да сетирам рутер. Ако имат некој било каква идеа поинаку да го средам рутеров нека пишит шо побрзо :)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Пробај 192.168.100.1
---------
Сеа едно прашање... Како да сетирам Кејблтел преку лан да го поврзам моторола модемов со компјутер? Пробав да ја внесам конфигурацијава (IPv4) и пак не работит... Ми требит преку лан за да можам да сетирам рутер. Ако имат некој било каква идеа поинаку да го средам рутеров нека пишит шо побрзо :)
LAN и USB портата имаат различни MAC адреси, мислам дека ќе мораш да им ја пријавиш промената, за да ја одобрат новата MAC адреса ... потоа ќе можеш. Јави се во поддршка ќе ти ја кажат точната процедура.

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
LAN и USB портата имаат различни MAC адреси, мислам дека ќе мораш да им ја пријавиш промената, за да ја одобрат новата MAC адреса ... потоа ќе можеш. Јави се во поддршка ќе ти ја кажат точната процедура.
Го средив пред неколку сати проблемов... То беше решениево... Сепак фала на реплај

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Пишам на мсн, и некој кога ми дава ЛИНК од јутјуб или било што, кога кликам на него ми се отвара во Internet Explorer, и ми коче. Како може да направам кога ке кликнам на линкот да ми го отвара во Мозилата ? ? ?

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Пишам на мсн, и некој кога ми дава ЛИНК од јутјуб или било што, кога кликам на него ми се отвара во Internet Explorer, и ми коче. Како може да направам кога ке кликнам на линкот да ми го отвара во Мозилата ? ? ?

Намести го Mozilla-та како основен пребарувач(default browser)

Kajgana Shop

На врв Bottom