Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
АЈ малце помош кај мене,откако кладов виндоус 7 ми излегвеше рутер ресидентал гетвеј ама појма немав со е то се додека еден ден не ојдов енејбал на него,одам во мозила и ми отворат страни све се зачудив а немав ни моја конекција напрено за интернет,се беше убо се додека денеска ми го снема рутерот,ај некој ако можит да ми кажит со програма нешто што и да е како да го повратам за да имамм пак нет.
E aj procitaj go sam pak prasanjevo??? Ili ja sum glup ili ne razbiram ili ti ne znais so pravis i so sakas???

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
АЈ малце помош кај мене,откако кладов виндоус 7 ми излегвеше рутер ресидентал гетвеј ама појма немав со е то се додека еден ден не ојдов енејбал на него,одам во мозила и ми отворат страни све се зачудив а немав ни моја конекција напрено за интернет,се беше убо се додека денеска ми го снема рутерот,ај некој ако можит да ми кажит со програма нешто што и да е како да го повратам за да имамм пак нет.
Ништо не те разбрав, ама ај да пробам...

Имаш Wireless (USB)?
Да не си фатил по грешка интернет кој нема заштита па си сурфал....

Во секој случај, пробај постави го прашањево пак, ама сега да може и нормални луѓе да го сватат.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
ej sorry mse brzav zato pisev taka a inace imam kablovski net i nemam wireles usb ,ke odevme nable na ruterot i zemavme net ama sega nemat enable i prasbam kako da zemam pak net.ama izlegvit ruter kaj mene i kaj eden drugar malo so imat win 7

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Не сум сигурен дека сум за тука, ако не сум кажете каде!

Од пред некое време почнав да користам Гугл Хром. И сеа коа сакаш да копираш слика и пример да ја пастираш во постот, не бива. Пастира ми го само тексто, а сликата ми остава празен простор ?:toe:

До мене ли е нешто, или до ова срањето Хромско е !!!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не сум сигурен дека сум за тука, ако не сум кажете каде!

Од пред некое време почнав да користам Гугл Хром. И сеа коа сакаш да копираш слика и пример да ја пастираш во постот, не бива. Пастира ми го само тексто, а сликата ми остава празен простор ?:toe:

До мене ли е нешто, или до ова срањето Хромско е !!!
Google Chrome zaebava so kajganava (barem vo pisuvanjeto postovi)

Ti moze ke pratis slika tuka, ama dodeka go pisuvas postot nema da ti ja dade.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ej sorry mse brzav zato pisev taka a inace imam kablovski net i nemam wireles usb ,ke odevme nable na ruterot i zemavme net ama sega nemat enable i prasbam kako da zemam pak net.ama izlegvit ruter kaj mene i kaj eden drugar malo so imat win 7
Lele, lele, lele... :lele: :)

Bitno... imas sea internet?
Ako nemas, vikni nekoj komsija i zamoli go najdobro sto mozes da pise eden post tuka vo tvoe ime, i da razbereme sto e i kako e.

Член од
5 август 2006
Мислења
164
Поени од реакции
10
Instalirav NetLimiter, megutoa koga odam da proveram kolku tocno sum potrosil mi kazuva pomalku od toa sto e vistinski, primer jas imam potroseno 7 MB, a vo netlimiter pisuva 5 MB, pa da ne treba nesto da se podesi dopolnitelno?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Instalirav NetLimiter, megutoa koga odam da proveram kolku tocno sum potrosil mi kazuva pomalku od toa sto e vistinski, primer jas imam potroseno 7 MB, a vo netlimiter pisuva 5 MB, pa da ne treba nesto da se podesi dopolnitelno?
http://www.netlimiter.com/featurelist.php

Имаш тука за фитрите и правила на подесување. Имаше и некаков bug, лажеше во некои бројки во зависност од системот; мислам дека е отклонет во Netlimiter2.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Ми треба мала помош. Имам wrt router поставено кај комшии, го делевме интернетот досега со мрежен кабел, е сега имам и лаптоп на кој сакам да користам wireless интернет.

WRT рутерот не ми е инсталиран, туку го користев досега како switch, сега ќе треба да го инсталирам ваљда.. не знам што понатаму, па да ми помогнете ако може.

И дали ќе може да функционира со една антена?

Едит: Овде ја најдов постапката. Меѓутоа го немам цедето за го инсталирам рутерот, ако може некој линк да ми дадете. И барам одговор за дали ќе функционира wireless интернетот и на кое растојание со една антена?

Член од
21 септември 2008
Мислења
267
Поени од реакции
84
Едит: Овде ја најдов постапката. Меѓутоа го немам цедето за го инсталирам рутерот, ако може некој линк да ми дадете. И барам одговор за дали ќе функционира wireless интернетот и на кое растојание со една антена?
Не ти треба цедето.
Од линков гледам WEP енкрипција, смени во WPA2 или ако ништо друго барем WPA.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ми треба мала помош. Имам wrt router поставено кај комшии, го делевме интернетот досега со мрежен кабел, е сега имам и лаптоп на кој сакам да користам wireless интернет.

WRT рутерот не ми е инсталиран, туку го користев досега како switch, сега ќе треба да го инсталирам ваљда.. не знам што понатаму, па да ми помогнете ако може.

И дали ќе може да функционира со една антена?

Како мислиш, "да инсталираш" рутер?
Не се инсталира рутер.

На твојот линк има подесувања за Wireless мрежа. Намести ги како сакаш, и види лаптопот дали ќе го наоѓа рутерот.

Wireless ќе фаќа околу 20-30 метри со пречки (затворен простор) и накај 100-200 метри на отворено (ама ептен отворено).

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Како мислиш, "да инсталираш" рутер?
Не се инсталира рутер.

На твојот линк има подесувања за Wireless мрежа. Намести ги како сакаш, и види лаптопот дали ќе го наоѓа рутерот.

Wireless ќе фаќа околу 20-30 метри со пречки (затворен простор) и накај 100-200 метри на отворено (ама ептен отворено).
Таман е муабетот, на околу 25 метри растојание е и не фаќа сигнал, ептен малку, и паѓа нон стоп, а на 15-20 нема гајле. Ваљда ко ќе стаам уште една антена ќе биде подобар сигналот.

Фала.

Kajgana Shop

На врв Bottom