Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Кај мене излегвит во Network-Workgroup еден рyтер dir-300,како да му земам нет!!!...?..!

Вака сакаш бе,ај шо ми е гајле за тоа ако знеш одговарај не толку кажви мн.!

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Кај мене излегвит во Network-Workgroup еден рyтер dir-300,како да му земам нет!!!...?..!

Вака сакаш бе,ај шо ми е гајле за тоа ако знеш одговарај не толку кажви мн.!
Оклучи го тој рутер и треба да има едно Disable па направи го Enable и решен проблем.:smir:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Кој му враг?:nesum:
Провери да не си утнал e-mail или password. Види дали Caps Lock ти е уклучено, внимавај на големи и мали букви.

Ако не, оди на Forgot your password? и ќе ти стигне на меил.

Ако ништо од ова не бива, ќе да си хакнат :)
Провери тука дали ти е хакнат акаунтот.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Провери да не си утнал e-mail или password. Види дали Caps Lock ти е уклучено, внимавај на големи и мали букви.

Ако не, оди на Forgot your password? и ќе ти стигне на меил.

Ако ништо од ова не бива, ќе да си хакнат :)
Провери тука дали ти е хакнат акаунтот.
Фала многу,сменив пасворд и еве океј е сега.:)

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Bidejki ne se razbiram mnogu vo mrezi, bi sakal tuka da prasam dali moze nekako da se povrzat 2 kompjutera mrezno odnosno konekcija ruter so ruter preku wireless.. :uvo::kesa::kesa:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Bidejki ne se razbiram mnogu vo mrezi, bi sakal tuka da prasam dali moze nekako da se povrzat 2 kompjutera mrezno odnosno konekcija ruter so ruter preku wireless.. :uvo::kesa::kesa:
Уф, ова болдираното ти беше ептен добро :nesvest:
Што всушсност сакаш ? Да поврзиш во мрежа два компјутера (и притоа да имаш интернет со помош на рутер)?

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Уф, ова болдираното ти беше ептен добро :nesvest:
Што всушсност сакаш ? Да поврзиш во мрежа два компјутера (и притоа да имаш интернет со помош на рутер)?
Ne ne.. znaci sakam da se povrzam mrezno so drugar, i 2cata imame wireless ruteri pa dali e mozno toa nekako.. :kesa::kesa:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ne ne.. znaci sakam da se povrzam mrezno so drugar, i 2cata imame wireless ruteri pa dali e mozno toa nekako.. :kesa::kesa:

Koлку сте далеку, и за да се поврзите двајцата ако се поблиску ви треба еден рутер и двајцата ќе тргате од тој рутер :)

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Koлку сте далеку, и за да се поврзите двајцата ако се поблиску ви треба еден рутер и двајцата ќе тргате од тој рутер :)
Abe fintata e sto i 2-cata imame net :) znaci me interesirase dali moze nekako so ruterite da se konektirame samo za mreza da iame..

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Abe fintata e sto i 2-cata imame net :) znaci me interesirase dali moze nekako so ruterite da se konektirame samo za mreza da iame..

Комплицирано е многу, така да значи едниот нека се приклучи на рутерот на другиот и готово . Наједноставно без да местиш ништо.

Член од
4 мај 2008
Мислења
20
Поени од реакции
0
Zdravo
Imam eden switch SMC-EZ6508TX sakam da povrzam 3 kompjuteri na internet i vo mreza e sega problemot e za da koristat internet mora da imaat avtomatski IP adresi ama taka ne se gledaat vo mreza, ako mu namestam IP adresi se gledaat vo mreza ama nemam internet.Imam kablovski interet so modem Motorola SB5101E. Dali mozi da se napravi neso so switch-ov ili da si baram nesto drugo????

Kajgana Shop

На врв Bottom