Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
да прашам овој месец напраив трансвер 31 гб и тоа само на 15 имав 30гб...се јавувам во т-хом се расправам таму пцујам...оти претходните месеци сум правел 11гб, 19гб, и така никогаш не сум надминал 25гб...не се доплаќа само се намалува брзината ама тапа е!
прашањето ми е што ми го троши трансверот а сигурен сум дека не сум симнал 30 гб...не викам дека е невозможно ама некој вирус, црф или слично да не има да го решам да не ми прави ист проблем од 1ви пак...или некој торент ми викаат да не сум заборавил отворен па да не аплоудувал???
Фала однапред

Може месецов си гледаш појше клипчиња/слики?

Дечки ај ако може да ми помогнете околу еден проблем... Значи дома иам кабловски интернет на Телекабел и иде преку модемот и рутер за wireless ( за лаптопот ), а мојот компјутер е поврзан со кабелче со рутерот...

Сеа иам уште еден компјутер и сакам да знам како да го конектирам... Значи и овој со кабел иде во рутерот, само сеа треба да се отвори ваљда нова конекција само незнам како.....

Дечки ај ако може да ми помогнете околу еден проблем... Значи дома иам кабловски интернет на Телекабел и иде преку модемот и рутер за wireless ( за лаптопот ), а мојот компјутер е поврзан со кабелче со рутерот...

Сеа иам уште еден компјутер и сакам да знам како да го конектирам... Значи и овој со кабел иде во рутерот, само сеа треба да се отвори ваљда нова конекција само незнам како.....

Тој компјутер поврзи го директно со модемот (преку USB, би требало тој кабел да ти е слободен)

Еве нацртав за појасно да биде :) Значи првиот компјутер си е поврзан се и има конекција... Вториот е поврзан само треба да се поврзе на оваа конекција само незнам како да го направам тоа...

Attachments

• Internet.JPG
    Internet.JPG
    27,8 KB · Прегледи: 5
Не се прави никаква конекција, само провери дали ти е вклучена мрежната картица на вториот компјутер, и ако имаш овозможено MAC Filtering на рутерот додај ја MAC адресата од вторава мрежна картица.

Еве нацртав за појасно да биде :) Значи првиот компјутер си е поврзан се и има конекција... Вториот е поврзан само треба да се поврзе на оваа конекција само незнам како да го направам тоа...

Абе со овој модем можеш да поврзеш истовремено 2 РС: Едниот преку USB другиот преку LAN кабел.

Сеа тебе ти е наместено, преку LAN кабел да иде во RUTER, што значи USB кабелот ти останува неискористен. Поврзи го другиот РС преку USB и решен проблем.

Незнаев каде да пишам... дали некој знае кој е сајтот на американската амбасада во скопје?... ако имаат... поздрав

decki aj ve molam pomos
na lap top dell 5100 inspirion nemozam da go aktiviram wirelessot snimiv driver no nikako nemoze , i tamu kaj sto se konekciite nema wireless konekcija pomos pls !

decki aj ve molam pomos
na lap top dell 5100 inspirion nemozam da go aktiviram wirelessot snimiv driver no nikako nemoze , i tamu kaj sto se konekciite nema wireless konekcija pomos pls !

Па сигурно во близина немаш ваерлес и затоа нема :)

decki aj ve molam pomos

Повеќето лаптопи имаат копче за вклучување/исклучување на wireless-от.

здраво, користам интернет од кејблтел и сега сакам да го користам и на обичниот компјутер и на лаптопот. што се ми е потребно за да го направам тоа? претпоставувам ми треба рутер? а, каков? и ако имате некој предлог да дадете, по можност да е поефтин? друго нешто ќе ми треба ли? и како потоа се поврзуваат?

имам еден проблем. имам 3Мax+ пакет со томсон 780 рутер и делам интернет со кабел. во последно време проблемот е кога спуштам нешто преку торент не отвара страници.не ја отвора ниту страницата на рутертот.вируси не се пошто истото ми го прави и на линукс

имам еден проблем. имам 3Мax+ пакет со томсон 780 рутер и делам интернет со кабел. во последно време проблемот е кога спуштам нешто преку торент не отвара страници.не ја отвора ниту страницата на рутертот.вируси не се пошто истото ми го прави и на линукс

Да не користиш виста случајно?

Јас го имав истиот проблем, ама го симнав најновиот uTorrent и сега се си е супер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom