Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
да прашам овој месец напраив трансвер 31 гб и тоа само на 15 имав 30гб...се јавувам во т-хом се расправам таму пцујам...оти претходните месеци сум правел 11гб, 19гб, и така никогаш не сум надминал 25гб...не се доплаќа само се намалува брзината ама тапа е!
прашањето ми е што ми го троши трансверот а сигурен сум дека не сум симнал 30 гб...не викам дека е невозможно ама некој вирус, црф или слично да не има да го решам да не ми прави ист проблем од 1ви пак...или некој торент ми викаат да не сум заборавил отворен па да не аплоудувал???
Фала однапред
Може месецов си гледаш појше клипчиња/слики?

Член од
14 јули 2007
Мислења
21
Поени од реакции
7
Дечки ај ако може да ми помогнете околу еден проблем... Значи дома иам кабловски интернет на Телекабел и иде преку модемот и рутер за wireless ( за лаптопот ), а мојот компјутер е поврзан со кабелче со рутерот...

Сеа иам уште еден компјутер и сакам да знам како да го конектирам... Значи и овој со кабел иде во рутерот, само сеа треба да се отвори ваљда нова конекција само незнам како.....

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дечки ај ако може да ми помогнете околу еден проблем... Значи дома иам кабловски интернет на Телекабел и иде преку модемот и рутер за wireless ( за лаптопот ), а мојот компјутер е поврзан со кабелче со рутерот...

Сеа иам уште еден компјутер и сакам да знам како да го конектирам... Значи и овој со кабел иде во рутерот, само сеа треба да се отвори ваљда нова конекција само незнам како.....
Тој компјутер поврзи го директно со модемот (преку USB, би требало тој кабел да ти е слободен)

Член од
14 јули 2007
Мислења
21
Поени од реакции
7
Еве нацртав за појасно да биде :) Значи првиот компјутер си е поврзан се и има конекција... Вториот е поврзан само треба да се поврзе на оваа конекција само незнам како да го направам тоа...

Attachments

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Не се прави никаква конекција, само провери дали ти е вклучена мрежната картица на вториот компјутер, и ако имаш овозможено MAC Filtering на рутерот додај ја MAC адресата од вторава мрежна картица.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еве нацртав за појасно да биде :) Значи првиот компјутер си е поврзан се и има конекција... Вториот е поврзан само треба да се поврзе на оваа конекција само незнам како да го направам тоа...
Абе со овој модем можеш да поврзеш истовремено 2 РС: Едниот преку USB другиот преку LAN кабел.

Сеа тебе ти е наместено, преку LAN кабел да иде во RUTER, што значи USB кабелот ти останува неискористен. Поврзи го другиот РС преку USB и решен проблем.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Незнаев каде да пишам... дали некој знае кој е сајтот на американската амбасада во скопје?... ако имаат... поздрав

Член од
24 декември 2007
Мислења
384
Поени од реакции
17
decki aj ve molam pomos
na lap top dell 5100 inspirion nemozam da go aktiviram wirelessot snimiv driver no nikako nemoze , i tamu kaj sto se konekciite nema wireless konekcija pomos pls !

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
decki aj ve molam pomos
na lap top dell 5100 inspirion nemozam da go aktiviram wirelessot snimiv driver no nikako nemoze , i tamu kaj sto se konekciite nema wireless konekcija pomos pls !
Па сигурно во близина немаш ваерлес и затоа нема :)

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
decki aj ve molam pomos
Повеќето лаптопи имаат копче за вклучување/исклучување на wireless-от.

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
здраво, користам интернет од кејблтел и сега сакам да го користам и на обичниот компјутер и на лаптопот. што се ми е потребно за да го направам тоа? претпоставувам ми треба рутер? а, каков? и ако имате некој предлог да дадете, по можност да е поефтин? друго нешто ќе ми треба ли? и како потоа се поврзуваат?

Член од
27 февруари 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
имам еден проблем. имам 3Мax+ пакет со томсон 780 рутер и делам интернет со кабел. во последно време проблемот е кога спуштам нешто преку торент не отвара страници.не ја отвора ниту страницата на рутертот.вируси не се пошто истото ми го прави и на линукс

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
имам еден проблем. имам 3Мax+ пакет со томсон 780 рутер и делам интернет со кабел. во последно време проблемот е кога спуштам нешто преку торент не отвара страници.не ја отвора ниту страницата на рутертот.вируси не се пошто истото ми го прави и на линукс
Да не користиш виста случајно?

Јас го имав истиот проблем, ама го симнав најновиот uTorrent и сега се си е супер.

Kajgana Shop

На врв Bottom