Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Goki_san

Dzabolebar of the month
Член од
16 февруари 2007
Мислења
191
Поени од реакции
1
Ај ако може некој нека постира нешто материјал за антивируси...на пример некој од актуелниве антивируси да биде опишан.....Исто така ако може и нешто материјал за Network Security.... Поздрав и фала однапред.....

Извинете ако прашањево не е за тука !!!:nesum:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ај ако може некој нека постира нешто материјал за антивируси...на пример некој од актуелниве антивируси да биде опишан.....Исто така ако може и нешто материјал за Network Security.... Поздрав и фала однапред.....

Извинете ако прашањево не е за тука !!!:nesum:

Овде
имаш страна во која е направена анализа на неколку антивируси, со видео за некои од нив, објаснувања, типови на заштита и слично.
А за ова network security што конкретно ти треба ?

olitea

I Am The Enemy
Член од
24 април 2007
Мислења
829
Поени од реакции
19
ако може некој да ми помогне околу еден проблем ке ми заврши голема работа
еве за шо се работи
имам рутер и сакам комјутерот да го поврзам безжично
рутерот ми е сетиран имам адсл интернет од т-хоум и компјутерот ми е поврзан со него со кабел и си функционира без проблем но бидејки ми се далеку еден од друг а не сакам да ми се гледаат кабли сакам да ги поврзам безжично.
е сега имам wireles картица само надворешна оние како усб стик што се но не знам како да ја сетирам за да се наоѓаат со рутерот
е за тоа ми треба помош
а инаку имам мобилен што подржува wlan и се поврзува без проблем што значи дека функционира

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ако може некој да ми помогне околу еден проблем ке ми заврши голема работа
еве за шо се работи
имам рутер и сакам комјутерот да го поврзам безжично
рутерот ми е сетиран имам адсл интернет од т-хоум и компјутерот ми е поврзан со него со кабел и си функционира без проблем но бидејки ми се далеку еден од друг а не сакам да ми се гледаат кабли сакам да ги поврзам безжично.
е сега имам wireles картица само надворешна оние како усб стик што се но не знам како да ја сетирам за да се наоѓаат со рутерот
е за тоа ми треба помош
а инаку имам мобилен што подржува wlan и се поврзува без проблем што значи дека функционира
Не треба ништо да местиш. Само инсталирај го WiFi USB-то, оди на Search Wireless Network, ќе го најде рутерот, пишуваш пасс (ако имаш) и се конектираш. Незнам зашто не си можел до сега.

olitea

I Am The Enemy
Член од
24 април 2007
Мислења
829
Поени од реакции
19
абе во ред го ставам и се инсталира ама нон стоп стои прецкртано со црвен х а кога одиш во конекции пишува дисконектед а кога ке му дадес да бара мрежи не наоѓа

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
абе во ред го ставам и се инсталира ама нон стоп стои прецкртано со црвен х а кога одиш во конекции пишува дисконектед а кога ке му дадес да бара мрежи не наоѓа
Ќе да имаш џкарт USB.

Пробај отиди ептен до рутерот, и види дали ќе го најде.

olitea

I Am The Enemy
Член од
24 април 2007
Мислења
829
Поени од реакции
19
Ќе да имаш џкарт USB.

Пробај отиди ептен до рутерот, и види дали ќе го најде.
до толку да сум малер ново ми е усбето
а сигурно не треба никакво сетирање како кај мрежните картички?
ај ке пробам на друг компјутер кај брат ми

фала ти за советите

-Trance-HCI

Трансер до срж...
Член од
18 ноември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
16
Како мене ми се чини бадијала си форматирал не е ниту до комп. ниту до софтверот, едноставно не бил добар квалитетот на конекцијата ( слаб сигнал , пречки во преносот, надминат лимит и смалена брзина на пренос и друго не заборавај го фактот дека не зависи се од твојот комп. и од брзината на твојата конекција , секогаш помисли и на брзината и ширината на серверот од каде ја преземаш содржината има сервери кои споро одговараат или се недостапни или ограничени во зависност од нивната брзина и ширина и оптеретувањето па и одговорот и покрај твоја добра брзина на конекција е спор или го нема)
За да провериш каква ти е конекцијата или одговорот на некој сервер може да ти помогне командата Ping , за синтаксата и начинот на користење малку Google .
Пиши која беше картичката , и кажи кои драјвери ги инсталира.
Поздрав.

Со компјутеров било се во ред.. ми ја сменија интернет опремата, и сеа е супер... фала сепак... го инсталирав и wireless-от, немало driver-и на CD-то, ги download-ирав од нет... а иначе аце-елемент што спомна, ми се има појавено еднаш-два пати таа грешка, ама од коа го форматирав не се има појавено.... фала фала.. :D

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Јас си имам направено банер на Фотошоп и сакам да го ставам на блог како банер.
На кој сајт треба да идам да го хостирам направениот банер? На imageshack.us не ми се прави онака како што треба.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас си имам направено банер на Фотошоп и сакам да го ставам на блог како банер.
На кој сајт треба да идам да го хостирам направениот банер? На imageshack.us не ми се прави онака како што треба.
Оди на google пиши upload image и ќе ти најде 108371298371 страни

Член од
16 ноември 2005
Мислења
46
Поени од реакции
1
imam problem snemuvam net koga ke sakam da se konektiram mi pisuva TCP/IP CP 738 care neso za ovoa fala i pozz

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
da da a kaj tie vo telekom nikoj ne se javuva
Види, за error 738 и тие немаат објаснување освен да го исклучиш модемот и пак да пробаш после 5-10 минути. Ај ако можеш стави еден скриншот овде

Kajgana Shop

На врв Bottom