Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Ace Element,
го пробав твојот совет, прво ми се појави едно друго прозорче со опција Close, а после тоа пак ми се појави старото прозорче како од сликите. Па го рестартирав пак, и овој пат не е појавено пак. Се надевам ќе остане така :)

Фала ти многу за помошта.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Знае некој да ми објасни како да хостирам вбултеин форум? Во случајов хостот е мкд.нет. Значи, ги качив сите фајлови, направив MySql датабаза и сега што е следно ?:raz:

eLemenTiX

//b00riS//
Член од
12 мај 2008
Мислења
313
Поени од реакции
8
Знае некој да ми објасни како да хостирам вбултеин форум? Во случајов хостот е мкд.нет. Значи, ги качив сите фајлови, направив MySql датабаза и сега што е следно ?:raz:
Провери овде, можеби ќе ти помогне.
Не сум хостирал вбулетин форум, така пребарав на гугл.:helou:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Провери овде, можеби ќе ти помогне.
Не сум хостирал вбулетин форум, така пребарав на гугл.:helou:
Пребарав и јас, но ништо :). На мкд.нет не било дозволено хостирање вбулетин, се консултирав јас со админите. Сепак фала што се потруди :smir:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
спуштам торент, све супер си тераше... и од пред 2,3 сати е застанат на 99,9% и не мрда... шо е финтава :jaj:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
спуштам торент, све супер си тераше... и од пред 2,3 сати е застанат на 99,9% и не мрда... шо е финтава :jaj:
Размисли логички:

Ти кога ќе го симнеш торентот, одма го исклучуваш така?
Епа истото го праат сите, значи сите што го симнале се исклучиле и нема кој да ти го предаде (seed) крајот. И сеа си fucked up, може ќе имаш среќа некој што го има цел фајл да се закачи (не верувам).

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Размисли логички:

Ти кога ќе го симнеш торентот, одма го исклучуваш така?

Епа истото го праат сите, значи сите што го симнале се исклучиле и нема кој да ти го предаде (seed) крајот. И сеа си fucked up, може ќе имаш среќа некој што го има цел фајл да се закачи (не верувам).
Вака искрено... ова е првиот торент фајл кој го спуштам во животов :kesa::nesum:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Ќе го повторам истото од претходно - ако сеуште има сидери, стопирај го торентот и пушти го после минута-две. Works every time.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
baram pomosh
imam preku ruter povrzano 2 kompijutera , edniot preku wirelless a drugiot so kabel.
na desktopot mi se javuva
eror 623 cannot load dialog
the system could not find the fonebook entry for this conection.

ke moze nekoj da mi kaze do sho e problemot.
fala odnapred

Член од
23 ноември 2008
Мислења
23
Поени од реакции
0

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
baram pomosh
imam preku ruter povrzano 2 kompijutera , edniot preku wirelless a drugiot so kabel.
na desktopot mi se javuva
eror 623 cannot load dialog
the system could not find the fonebook entry for this conection.

ke moze nekoj da mi kaze do sho e problemot.
fala odnapred
Да не си користел Dial Up конекција претходно, или некако да си се поврзувал на интернет преку мобилен? Ако имаш правено нешто од ова, избриши ги сите нивни траги, конекции, програми.... ќе се среди.

Оди вака: Control Panel / Internet Options / Connections и намести тука во Dial Settings да биде never dial a connection. (или па избриши ги сите конекции што го имаш тука, освен ако имаш некоја преку која моментално идеш на интернет) Претходно би требало да ти е dial when a connection is not available.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
Да не си користел Dial Up конекција претходно, или некако да си се поврзувал на интернет преку мобилен? Ако имаш правено нешто од ова, избриши ги сите нивни траги, конекции, програми.... ќе се среди.

Оди вака: Control Panel / Internet Options / Connections и намести тука во Dial Settings да биде never dial a connection. (или па избриши ги сите конекции што го имаш тука, освен ако имаш некоја преку која моментално идеш на интернет) Претходно би требало да ти е dial when a connection is not available.
nema shansi , nemam internet , no i ne mi pisuva sea eror 623.
page load error -- mi izlaga sega . neznam so da pravam

Kajgana Shop

На врв Bottom