Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Или некој ти чепкал дома, или ова ти стои од пред 100 год. а не си го приметил, или интернет провајдерот си има мрежа па и ти си поврзан....

1.Да ми чепкал некој дома нема теоретски шанси. 2. Да стои одамна не е одамна.Имам нет 6 месеца а првпат го забележав пред 2 недели ај си викам ништо не е. После едно време го немаше. И прееска го пуштам комов гледам нетов бавен и одам нетворк конкшнс и пак истото:
Local area Connection 2 on ZARE-3F91728D81...
а за третово незнам.
ама тоа :Local area Connection 2 on ZARE-3F91728D81
не стои секогаш....
А сега е ОК еве принт скрин:
ама за тоа ZARE.......појма немам што беше предтоа:nesum::salut:

1z4fww7.jpg

зашо кога ќе симнам некој торент некое време немам интернет

пуштам филм да се даунлодира, ќе се симне...кликам мозила не ми отвара ниедна страница, додека симнува неможе да сурфаш по страници ...порано не беше така...

пуштам филм да се даунлодира, ќе се симне...кликам мозила не ми отвара ниедна страница, додека симнува неможе да сурфаш по страници ...порано не беше така...
Можеби го оставаш да прави аплоуд, а со тоа неможеш да отвараш страници.

Да не користиш случајно VISTA?

Иначе изглеа ти е слаб нетот па цела снага ти ја зима торентот. Или па ти е наместен торен клиентот цел интернет за него да го цеди :)

Да не користиш случајно VISTA?

Иначе изглеа ти е слаб нетот па цела снага ти ја зима торентот. Или па ти е наместен торен клиентот цел интернет за него да го цеди :)

Да, виста користам

а нетот не е слаб

318946897.png

Да, виста користам

а нетот не е слаб

318946897.png

Симни си, најди си, инстлирај си друга верзија на Vista Ultimate, значи глеј да не е истата што ја имаш инстлирано. И обавезно (пробај и сега) стави си SP1 за виста.

Јас го имав истиов проблем, беше лоша инсталацијата. Си симнав од торент Vista Ultimate од фебруари или така нешто, оваа година. После си стаив и SP1, сеа еве лета :)

Decki ima problem ! so net sesieOK i odednas pajga KONEKCIJATA ,3~5 sekundi! i pak se vrajka....a nee do internetoT..probav so DRUG PS iso LAP top NA MOJOT LAN kabel OK E
a na mojot Desktop PS se slucuva vo 10 min 3 pati da padni ! sega zemav DRUGA MREZNA pada probam uste so toA a PS sie OK ! sesi raboti ?? HELPP

Decki ima problem ! so net sesieOK i odednas pajga KONEKCIJATA ,3~5 sekundi! i pak se vrajka....a nee do internetoT..probav so DRUG PS iso LAP top NA MOJOT LAN kabel OK E
a na mojot Desktop PS se slucuva vo 10 min 3 pati da padni ! sega zemav DRUGA MREZNA pada probam uste so toA a PS sie OK ! sesi raboti ?? HELPP

ist problem imav i jas si kupiv mrezna edna kojznae kakva nese rabotese pet minuti pa se iskluci oa sama pak se konektira. mu pravev format i tie drugi red rabioti i na kraj si rekov deka nema sansa da e nesto drugo osven neispravna mrezna, si zedov druga mrezna i sea si e ok

Да не знае некој каде во МК се продаваат вакви антени?

Колку ти требаат? Ќе ти ги дадам без пари. Не се зезам, озбилен сум. :) Не се баш како овие на сликата, го немаат она задебеленото на крајот, инаку од WRT54G/GL рутер се. Ако ги бараш фабричките можам да ти завршам работа.

Колку ти требаат? Ќе ти ги дадам без пари. Не се зезам, озбилен сум. :) Не се баш како овие на сликата, го немаат она задебеленото на крајот, инаку од WRT54G/GL рутер се. Ако ги бараш фабричките можам да ти завршам работа.
Ги имам фабричките... сакав посилни а овие од 7 dBi омнидирекционални ќе ми завршат голема работа. Сепак, фала на понудата :smir:

zdravo

zdravo na site..
dali moze nekoj da mi kaze kade moze da najdam nekakov vodic..(guide) za Ubuntu Linux..?
fala odnapred..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom