Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Edni komsii se povrzani preku ruter i mrezata i raboti kako sto treba. Sega se odlucile da zemat internet ama nemozat nikako da se konektiraat. Ako znae nekoj so e problemot ve molam neka pise zosto ke mi ja puknat glavata.
Fala odnapred!

Edni komsii se povrzani preku ruter i mrezata i raboti kako sto treba. Sega se odlucile da zemat internet ama nemozat nikako da se konektiraat. Ako znae nekoj so e problemot ve molam neka pise zosto ke mi ja puknat glavata.
Fala odnapred!

Што интернет земале (важна информација ептен) и што рутер имаат (важна информација)?
Научете кога барате помош најмногу детали да дадете.
Ко на лекар замислете се. Ме боли точно тука, кога ќе го направам ова, во толку саат, при вакво време...

Imam eden kompjuter,sega zemav laptop i sakam da gi povrzam,inace na telekabel sum,porano kompjuterot mi bese povrzan so drug PC ali sega go staviv kabelot vo laptopot i ne saka,ako moze neka kaze nekoj sto treba da napravam?
Odnapred Fala!

Најверојатно конекцијата ти е асоцирана со MAC адресата на стариот PC.
На стариот PC, отвараш Command Prompt, пишуваш ipconfig -all. Ти прикажува редица информации од кои и MAC адресата на мрежниот уред, нешто во стилот ##-##-##-##-## (каде # e цифра или A-F).
Оваа адреса, без цртичките треба да ја внесеш во лаптопот кај My Computer->Properties->Hardware->Device Manager->твојата мрежна картичка->Properties->Advanced->Network Adress(или Locally administrated MAC adress).
Зачувај и шибај. Ај пиши понатака што си направил.

Најверојатно конекцијата ти е асоцирана со MAC адресата на стариот PC.
На стариот PC, отвараш Command Prompt, пишуваш ipconfig -all. Ти прикажува редица информации од кои и MAC адресата на мрежниот уред, нешто во стилот ##-##-##-##-## (каде # e цифра или A-F).
Оваа адреса, без цртичките треба да ја внесеш во лаптопот кај My Computer->Properties->Hardware->Device Manager->твојата мрежна картичка->Properties->Advanced->Network Adress(или Locally administrated MAC adress).
Зачувај и шибај. Ај пиши понатака што си направил.
Пробав али пак не сака,иначе јас имам ставено една ИП адреса што ми ја кажа еден другар и тогаш работеше се како што треба(кога ми беа 2та компјутери поврзани)али сега кога сакам да се поврзам со лаптопот не сака,мене ми следуваат +2 ИП адреси од Телекабел,ги прашав да ми ги кажат,и они рекоа дека ако се приклучи некој друг аутоматски ке ги најде,али неќе,кузне што е работава

Пробав али пак не сака,иначе јас имам ставено една ИП адреса што ми ја кажа еден другар и тогаш работеше се како што треба(кога ми беа 2та компјутери поврзани)али сега кога сакам да се поврзам со лаптопот не сака,мене ми следуваат +2 ИП адреси од Телекабел,ги прашав да ми ги кажат,и они рекоа дека ако се приклучи некој друг аутоматски ке ги најде,али неќе,кузне што е работава

I jas go imav toj problem neodamna i doznav deka problemot e do telekabel odnosno do nivniot sistem sto gi izdava IP adresite .Isto nemozev da dobijam poveke IP adresi i mi bese zaklucena samo na edna MAC adresa.Go resiv taka sto se javiv na tehnicka i deckoto so bese tamu napravi reset na modemot i nekoi setinzi i se si bese Ok posle toa!

Ako si igral so SMAC mozno e nekogas da se javi ovoj bug na FIRMWARE`ot od Motorolata!

I jas go imav toj problem neodamna i doznav deka problemot e do telekabel odnosno do nivniot sistem sto gi izdava IP adresite .Isto nemozev da dobijam poveke IP adresi i mi bese zaklucena samo na edna MAC adresa.Go resiv taka sto se javiv na tehnicka i deckoto so bese tamu napravi reset na modemot i nekoi setinzi i se si bese Ok posle toa!

Ako si igral so SMAC mozno e nekogas da se javi ovoj bug na FIRMWARE`ot od Motorolata!
Еј ај ке видам ќе се јавам.Фала друже!

иначе кога веќе спомна дека си на Телекабел ставен,како ти иде брзината?,јас се ставив пред еден месец и брзинава ми иде само до 1 мега бит даунлоад(а треба до 4)а уплоад до 700 (а треба да е до 512),дојдоа од техничка подршка и рекоа дека до кај нив е проблемот,кога правеле упдејт на софтверот ограничиле да иде до 1м бит.Рекоа дека ќе го средат али ништо.

Еј ај ке видам ќе се јавам.Фала друже!

иначе кога веќе спомна дека си на Телекабел ставен,како ти иде брзината?,јас се ставив пред еден месец и брзинава ми иде само до 1 мега бит даунлоад(а треба до 4)а уплоад до 700 (а треба да е до 512),дојдоа од техничка подршка и рекоа дека до кај нив е проблемот,кога правеле упдејт на софтверот ограничиле да иде до 1м бит.Рекоа дека ќе го средат али ништо.

Brzinata na kabelskiot na lokalno nivo e na 4mbit ama na Internet nivo e katastrofa,prigusen soobrakjaj,mnogu korisnici ako simnuvas na primer od lokalen soobrakjaj ,da receme na adsl stranata http://www.mt.com.mk/download/adsl/MaxADSL HIT Upatstvo.zip
i brzinata ti ide kako so treba ili simnuvas na stranski server http://download.nullsoft.com/winamp/client/winamp55_pro_all.exe so katastrofalna brzina toa znaci deka linkot prema nadvoresniot svet e katastrofalen ili tehnicki iskoristen .Znam deka Derekabel imaat povekje od 6000 korisnici ama dali ke sredat nesto okolu toa cisto sumnjam zatoa i gi otkazav bev niven korisnik edna godina .Ke cekame podobri denovi zatoa sto Telekomot im prodava linkovi na nasive kabelski ama izgleda deka ne e na arno segasnava situacija,mora da ima konkurencija !

Vo sekoj slucaj da vidime sto ke napravat Bugarive povekje interkonekcii podobri i poeftini uslugu.Pozdrav:helou:

Ke cekame podobri denovi zatoa sto Telekomot im prodava linkovi na nasive kabelski ama izgleda deka ne e na arno segasnava situacija,mora da ima konkurencija !

Vo sekoj slucaj da vidime sto ke napravat Bugarive povekje interkonekcii podobri i poeftini uslugu.Pozdrav:helou:

Бугарите си носат интернет од Бугарија, а Телекабел зима од Неотел, кои пак зимаат од Меганет. Кај ги упика ти Телеком сеа?

Бугарите си носат интернет од Бугарија, а Телекабел зима од Неотел, кои пак зимаат од Меганет. Кај ги упика ти Телеком сеа?

Ме разочара дечко мислев дека имаш акал ама толку ти сече,

organisation: ORG-MA178-RIPE
org-name: MEGANET
org-type: LIR
address: MEGANET
Zoran Iliev
VANCO PRKE 88
2000 STIP
Macedonia, the Former Yugoslav Republic of
phone: +38932391609
fax-no: +38932386609
e-mail: zoran@robi.com.mk

Меганет е на Телекабел така се регистрирани ,другпат ако не знаеш прашај си ?:3:

Ме разочара дечко мислев дека имаш акал ама толку ти сече,
Меганет е на Телекабел така се регистрирани ,другпат ако не знаеш прашај си ?:3:

Да уствари ова доаѓа од човекот кој рече дека Телекомот им продава линкови на сите кабелски оператори................

Што интернет земале (важна информација ептен) и што рутер имаат (важна информација)?
Научете кога барате помош најмногу детали да дадете.
Ко на лекар замислете се. Ме боли точно тука, кога ќе го направам ова, во толку саат, при вакво време...

Internet zemale od on net - WADSL, a ruterot e gembird

Ми треба некоја страна кај што ќе можам да преведам текст од англиски на македонски или пак на српско-хрватски.

незнам дали е ова право место за прашањево ама незнаев кај да го пишам.

Ми треба некоја страна кај што ќе можам да преведам текст од англиски на македонски или пак на српско-хрватски.

незнам дали е ова право место за прашањево ама незнаев кај да го пишам.

http://www.tranexp.com:2000/Translate/result.shtml idi na ovoj sajt ako ne e optereten serverot izberi opcija od angliski na srpski!

Поздрав!

SAKAM DA PROBIJAM PASSWORD NA YAHOO MAIL, DALI KE BIDETE TOLKU DOBRI I FINI:pos2: DA MI POMOGNETE. AKO NEKOJ ZNAE BILO STO VO VRSKA SO OVA KE GO ZAMOLAM DA PISE VO NAJKRATOK VREMENSKI PERIOD:kez:

Дали може некој да ми каже некоја добра страна за симнување на караоке песни од овие што се поновиве?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom