Дали господ го создал човекот, или човекот го создал господ?

• Креатор на темата Креатор на темата OFcp&&&
  • Време на започнување Време на започнување

Дали господ го создал човекот, или човекот го создал господ?

• Вкупно гласачи
    236
Ja_СаКаМ, овде не праиме муабет за религијата, туку за тоа дали постои Господ кој го создал човекот.
Лично јас не верувам дека во тоа филмчето што си го гледал режисерот изнел цврсти докази базирани на научни истражувања дека Господ не постои. Знаеш зошто не верувам? Затоа што доколку имало такви докази, ти сега ќе ни ги наведеше тука, но бидејќи само гракаш "глеј го филмот глеј го филмот", тоа значи дека филмот е лук и вода, ветар во магла.

Јас досега наведов околу 35 научни аргументи дека Господ го создал човекот, а вие (атеистите) не наведовте НИТУ ЕДЕН ЕДИНСТВЕН доказ дека Бог не постои, освен 2та цитати од филмчето на вљубениов - кои секако не спаѓаат во никаков аргумент.
Значи, ако не се лажам, резултатот до сега е
теисти : атеисти = 35:0 :)

Не ви ја знам дебатата , но според анкетата 62-ца веруваат дека човекот го создал Господ , а 41 веруваат обратно .

Лично , јас верувам дека сме настанале од еволуција , некако по вероватно ми е , отколку дека некој не создал за 6 дена , мислам ако веќе ја отфрламе еволуцијата која траела милиони години , смешно е да веруваме дека “некој„ го создал сето ова за 6 дена !!

п.с Се прашував од што не создал Бог , нас , животните , камењата и се друго , инаку знаеме дека и Вселената е бесконечна , дали и таа е дело на Бог ??

Јас досега наведов околу 35 научни аргументи дека Господ го создал човекот, а вие (атеистите) не наведовте НИТУ ЕДЕН ЕДИНСТВЕН доказ дека Бог не постои, освен 2та цитати од филмчето на вљубениов - кои секако не спаѓаат во никаков аргумент.
Значи, ако не се лажам, резултатот до сега е
теисти : атеисти = 35:0 :)

Еве ти уште неколку докази во твоја корист
1+1=2
2+2=4
5+3=8
-----
------
види какво совршенство, тоа бог рекол дека е така:kesa:
а може и да биде
1+1=10
10+10=100
101+11=1000

Баш на оваа тема имав вчера една дебата...без разлика дали е едното или другото на човекот му треба едно нешто поголемо од себе во кое ќе верува, на кое ќе му се моли и ќе се заблагодарува..крајна надеж...па дали се викало Господ или Митре или...

:vozbud:Си го лажирал натпреварот, преголем е резултатот за да ти се поверува, следува 3:0 службен резултат за атеисти:pos2:

Баш на оваа тема имав вчера една дебата...без разлика дали е едното или другото на човекот му треба едно нешто поголемо од себе во кое ќе верува, на кое ќе му се моли и ќе се заблагодарува..крајна надеж...па дали се викало Господ или Митре или...

Не се согласувам во целост со ова .

На некои луѓе не им треба нешто во кое ќе веруваат , ќе се молат или заблагодаруваат . Во нив спаѓам и јас. Единствено нешто во кое верувам е во самиот себе , така добивам сила и надеж , така имам мотив за работите кои ги правам . Да се молам , па немам потреба за тоа , не ја гледам целта на молитвата , а сум благодарен само на моите родители кои ме донеле на овој свет и ми овозможиле правилен развиток во љубов и топлина.

ама делумно се согласуваш хихих(не ми замеравај исто ко да сум хај вечерва:tapp: )

:wink: :wink:

Да , делумно. како што пишав , верувам само во себе , тоа е делумното , вербата , на некои има треба верба во други луѓе , на други во Бог , на трети воопсто не им треба верба.

Хехе , ако може и јас да пробам од “лекот„ :vozbud: :vozbud: !!

Bas so drugarka mi denes vodev muabet na ovaa tema.Jas mislam deka gospod go sozdal svetot.Mislam toj pridonel vo sozdravanjweto na svetot,a naucno e dokazano deka covekot od majmun se razvil za da bide ona sto e denes.Mislam ovaa e na Carl Darvin teorijata so koja jas se slozuvam.Ama bidejki ne e naucno dokazano od sto e svetot sozdaden mislam deka e kazano deka vo vselenata imalo nekoja si prasina.. pa so nejzino vrtenje ...se sozdala zemjata mislam taka nesto bese ama koj ja napravil vselenata?Toa ne e dokazano i zatoa mislam deka toa e Gosot a za covekot kazav kako nastanal ne e toj sozdaden od Gospot.

Едно заклучив :

Религијата го нуди Создателот , а нема докази за тоа како не создал .

А науката ( еволуцијата ) ги нуди доказите , но го нема причинителот.

Спојте ги и што добивате :vozbud: :smir:

Религијата мислам дека никогаш нема да докаже дека ние сме дело на некоја виша сила , на интелигентно суштество , на семоќниот . Тоа не го гледам во ниеден случај , освен ако не се симне Дедо Боже од горе и ни се покажи .
Науката пак , и треба долго , долго време за да го докаже настанокот на луѓето и Вселената , та пред 200 години газевме по го*на на улиците , пред 70 го измисливме телевизорот , пред 50 се кацивме на Месечината . За тие докази кои и се потребни на науката , се потребни години , теориите за еволуцијата се само теории , имаат докази , но немаат како да ги поврзат.

Кој знае можда ни религијата ни науката не се во право , можда сме и дело на некои Е.Т. , као што имаше една теорија .

Bas so drugarka mi denes vodev muabet na ovaa tema.Jas mislam deka gospod go sozdal svetot.Mislam toj pridonel vo sozdravanjweto na svetot,a naucno e dokazano deka covekot od majmun se razvil za da bide ona sto e denes.Mislam ovaa e na Carl Darvin teorijata so koja jas se slozuvam.Ama bidejki ne e naucno dokazano od sto e svetot sozdaden mislam deka e kazano deka vo vselenata imalo nekoja si prasina.. pa so nejzino vrtenje ...se sozdala zemjata mislam taka nesto bese ama koj ja napravil vselenata?Toa ne e dokazano i zatoa mislam deka toa e Gosot a za covekot kazav kako nastanal ne e toj sozdaden od Gospot.

Малку ме збуни ..:toe:

Не те разбрав , веруваш во еволуцијата дека го создала човекот , а дека Господ го создал светот ??

Ако добро разбрав ...:jaj:

Taka de ama ne me svakjas so sakam da kazam

Sakav da kazam deka mora od nesto da pocni da se sozdava inace kako?

Taka de ama ne me svakjas so sakam da kazam

Ме збуни пошто велиш Господ ја создаде Вселената , а човекот настана преку еволуцијата од (заеднички предок со ) мајмуните .
Гледаш каде ме збуни :smir:

А тоа дека нешто мора да почне од некаде е Големото неоговорено прашање : Што е прво , кокошката или јајцето !!

Леле колку не сфаќам ништо сега хихихихи...абре не ме буните...а што пишувам па и јас хммм
да за Господ гласам...валјда

Не ви ја знам дебатата , но според анкетата 62-ца веруваат дека човекот го создал Господ , а 41 веруваат обратно .

Лично , јас верувам дека сме настанале од еволуција , некако по вероватно ми е , отколку дека некој не создал за 6 дена , мислам ако веќе ја отфрламе еволуцијата која траела милиони години , смешно е да веруваме дека “некој„ го создал сето ова за 6 дена !!

п.с Се прашував од што не создал Бог , нас , животните , камењата и се друго , инаку знаеме дека и Вселената е бесконечна , дали и таа е дело на Бог ??

Прочитај го мојот претходен пост на оваа тема :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom