Александар Македонски

• Креатор на темата Креатор на темата DANTE
  • Време на започнување Време на започнување
Каде е погребан Александар Македонски? Овие податоци ги пронајдов по разни форуми и вебсајти.

Прва Теорија е: Александар е погребан некаде во Источна Македонија. Александар бил погребан под земја и никој незнаел точно каде. Можеби, некој знае, но знаејќи дека може да дојде до големи проблеми, не ја открива оваа теорија. Раскажувањето на оваа теорија би можело да ја промени историјата.

Втора теорија: Гробот на Александар Македонски е некаде во Александрија. Се наоѓал во некоја просторија во која не можело да се влезе. Денес многу малце луѓе ја знаат оваа просторија, а и при интервјуто со Најпознатиот египетски истражувач Таху, било разговарано за оваа просторија. Но, Таху несакал да ја открие таа мистериозна просторија. До ден денес, никој незнае зашто?!

Трета теорија: Оваа теорија можеби е и најинтересната, но и најмистериозната. Според оваа теорија, гробот на Александар се наоѓал некаде на некое мистериозно место на Беласица. Според Кузман, овој гроб се наоѓа во северниот дел на Беласица, во некоја пештера. Бил обвиен со мед за да не се распадне при неговата преселба. Каде е точно?!

Четврта теорија: Оваа теорија останува само теорија, без докази. Се вели дека е погребан во Вавилон. Но, никој незнае дали е ова вистина или само приказна

Каде е погребан Александар Македонски? Овие податоци ги пронајдов по разни форуми и вебсајти.

Прва Теорија е: Александар е погребан некаде во Источна Македонија. Александар бил погребан под земја и никој незнаел точно каде. Можеби, некој знае, но знаејќи дека може да дојде до големи проблеми, не ја открива оваа теорија. Раскажувањето на оваа теорија би можело да ја промени историјата.

Втора теорија: Гробот на Александар Македонски е некаде во Александрија. Се наоѓал во некоја просторија во која не можело да се влезе. Денес многу малце луѓе ја знаат оваа просторија, а и при интервјуто со Најпознатиот египетски истражувач Таху, било разговарано за оваа просторија. Но, Таху несакал да ја открие таа мистериозна просторија. До ден денес, никој незнае зашто?!

Трета теорија: Оваа теорија можеби е и најинтересната, но и најмистериозната. Според оваа теорија, гробот на Александар се наоѓал некаде на некое мистериозно место на Беласица. Според Кузман, овој гроб се наоѓа во северниот дел на Беласица, во некоја пештера. Бил обвиен со мед за да не се распадне при неговата преселба. Каде е точно?!

Четврта теорија: Оваа теорија останува само теорија, без докази. Се вели дека е погребан во Вавилон. Но, никој незнае дали е ова вистина или само приказна
Има нешто за овај на чичко гугл?

Се прашивам дали е Александар погребан во Македонија?!? Го слушав еден историчар што ми зборуваше дека Александар бил закопан во некое место во Источна Македонија... ама не го сватив ептен добро пошо многу податоци во еден момент:uvo: не иде. Ај ако има некој нешто во врска со ова нека ми каже пошто стварно ме интересира и сакам да зборам на оваа тема и да знам за нашата историја. Бај д веј знам дека гробницата била под земја и човекот што ми раскажуваше ми рече дека ова била забранета историја бидејќи ако се откриело нешто ново можело да ја смени историјата на цел свет и ми кажа наводно дека гробницата била преместена... толку од мене да видам сеа нешто од вас? :helou:

Јас брат имам слушнато верзија дека е на Беласица гробот али дека има порта наводно која ќе се отвори 1000 години од ослепувањето на Самоиловите војници,имало 1000 годишна клетва. Исто така околу ослепувањето и Александар се збори дека е све поврзано, дека наводно војниците на Самоил сакале да спречат Василиј да стигне до гробот на Александар и дека немало воопшто битка кај Беласица туку дека биле ослепени од тоа што го виделе тамо а тоа било злато,и кога уствари стигнал Василиј он ги нашол такви војниците на Самоил ... друго околу Беласица е дека само таа планина има облик на пирамида ,а бидејќи бил прогласен за Фараон а бил погребан како што се верува дома т.е во Македонија претпоставка е дека е тамо.. И уште нешто за таа планина дека пред незнам сеа 20-сетина години бугари сакале да копаат тамо и почнале али ги снемало имало и по весници и триста чуда за веста али се заташкала со време, колку е точно све она знак прашалник али се добри моабети за разговор..П.с На шише од добра вода има пара со ликот на Ацко и се претпоставува дека е од тоа време а е најдена блиску Кратово а Кратово чиво е а и добра вода?;):)

Гледав на една емисија дека некој македонски археолог знаел каде е гробницата и дека со некои археолози од Индија ќе вршеле ископувања .

Што сум слушал значи чаршиски муабети да ги наречам. Александар Македонски бил закопан на планината Беласица. Според многумина се знае точната локација на гробот. До гробот водел некој си тунел долг околу 2-3 километри. Тунелот се наогал во близина на едно Струмичко село, Баница,Тунелот бил добро чуван и тешко дека некој ке дојдел до него. Значи сепак тоа не се сериозни податоци туку чаршиски муабети, но како што гледам и на форумов многумина сметаат дека гробот се наога на Беласица, па можно е и да има одредена вистина во тоа, па како што викат старите каде има чад има и оган. Но сепак се кажува и дека гробот не смее да се пронајде бидејки ке ја смене целокупната светска историја.
И едно нешто што мислам дека има малку врска со ова Беласица е планина каде има најмногу закопано злато во Македонија. И секој мислам речиси секој кој пробал да копа на Беласица нашол злато. Но исто така и Беласица е планина богата со Ураниум па можеби и токму Ураниумот да е причина за да не се копа на Беласица за да се пронајде гробот на Александар. Бидејки знам дека пред некое време можеби и денес постоела голема дупка на Беласица каде се наогало големо количество на Ураниум и дека во тој период имаше многу луѓе кој боедуваа со рак во Струмица па дупката беше затрпана... Па мое мислење е дека таму се наога гробот на Александар но тие виши сили се всушност Ураниумот...

Ви ја препорачувам `Тајната на Бакарната книга` од Александар Донски. Ја нарачав и ја прочитав.

Интересна е и има некои факти. Е сега дали е САЈНС ФИКШН не знам..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom