Љубовта е емоција која не можеме да ја наметнеме никому-таа сама доага.На почит можеме да се навикнеме,таа се учи.Сепак мислам дека со вистинската љубов,доага и почитувањето кон тоа што се љуби.
И двете се важни во една врска или брак.Но дали некоја личност те сака тоа зависи лично од неа,а почитувањето е нешто што го стекнуваш со тек на време и зависи само од тебе.
Ако навистина го сакаш партнерот, ќе знаеш и да го почитуваш во секој поглед, и кога греши и кога е во право! Мислам дека тие две работи одат заедно. Ако не го сакам некого не го почитувам, ако не почитувам некого значи не го сакам доволно!
Барем јас така мислам:smir:
иако на на прв поглед се две различни работи кога се работи за врска мора да ги има двете, се разбира не значи доколку почитувате некоја 3 личност дека ја сакате, но во врска ако се сакате мора да има почитување, а ако нема, не е ни врска ни саканје. детс мај опинион
Pa normalno e kade sto postoi ljubov da postoi i pocit.Ja barem taka mislam zatoa sto koga sakas nekogo go sakas onakov kakov sto e i go pocituvas kako takov.no sepak za se treba vreme pa taka i za pocitta bidejki taa se gradi poleka so tekot na vremeto i normalno treba da se zasluzi.Zatoa prvo pocituvaj i sakaj ako sakas da bides pocituvan i sakan...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.