Што ви е поважно - љубовта или почитта од партнерот ?

Член од
17 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
7
Би требало и двете работи да бидат искомбинирани во иста спирала (ако имаш љубов - имаш и почит). Ама кога убаво ќе се размисли, тие две работи се различни. Најидеално е кога ќе ги осетите и двете доблести од саканиот / саканата. Ваше мислење за ова ?

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Што ќе ми е почит, ако немам љубов?
Што ќе ми е љубов, ако не ме почитува?:)

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
Мислам дека и двете идат нели како што кажа во спирала , ако те сака, ќе те почитува, но СЕПАК мислам дека барем за мене ми е побитно да ме почитува... Што ако ме сака ако нема никаква почит према мене како личност, но може и обратно што ако ме почитува ако не осеќа никаква љубов према мене.. уфф тешка тема, стварно треба убаво размислување. Сепак си останувам на тоа дека повеќе сакам да ме почитува !!

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Мислам дека и двете идат нели како што кажа во спирала , ако те сака, ќе те почитува, но СЕПАК мислам дека барем за мене ми е побитно да ме почитува... Што ако ме сака ако нема никаква почит према мене како личност, но може и обратно што ако ме почитува ако не осеќа никаква љубов према мене.. уфф тешка тема, стварно треба убаво размислување. Сепак си останувам на тоа дека повеќе сакам да ме почитува !!

Тоа оди како моделот на ДНК:pipi:

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
Важно да ме сака. Ако не ме почитува, ќе ја научам да ме почитува. Не можам да ја научам да ме сака. :)

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Не може да те сака а да не те почитува нели?
Не може едно без друго.
И двете се битни.:helou:

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Не може да те сака а да не те почитува нели?
Не може едно без друго.
Верувај дека може, и тоа некој многу да сака а да не знае како да го почитува партнерот. Но не секогаш овие врски завршуваат со пропаст Скул, кога некој сакаш и те сака, може да го научиш или самоит себе да е научиш на почитување. Само треба многу напор и љубов!:pipi:

eternum

-- 21 incoming ? --
Член од
27 јуни 2007
Мислења
1.030
Поени од реакции
1.167
Хм хммм .....

Ја сакам затоа што ја почитувам, ја почитувам затоа што ја сакам.

Не можам да повлечам граница :)

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Љубовта и почитта се две различни работи.
Од љубовта се раѓа почит. Не може да љубиш некого, ама вистински да го љубиш, а да не го почитуваш.
За разлика од тоа, од почитта не се раѓа љубов. Може да се роди пријателство, сакање, милина, но не и љубов.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Екшли, може.:)

Ама нормално, врската нема шанси да успее.
Да, за тоа зборам треба взаемно почитување и љубов истовремено ако сакаат партнерите таа врска да опстане. Убаво кажа и pearl од љубов произлегува почит ама од почит не секогаш произлегува љубов.
Ама ако двајца се сакаат тогаш и се почитуваат, ама само ако се сакаат, ако врската не е стабилна тогаш нема почитување.

С

Сатори

Гостин
~*~

Би требало и двете работи да бидат искомбинирани во иста спирала (ако имаш љубов - имаш и почит). Ама кога убаво ќе се размисли, тие две работи се различни. Најидеално е кога ќе ги осетите и двете доблести од саканиот / саканата. Ваше мислење за ова ?
Идеалната комбинација се е разбира е да ги има и двете, но ...
Многу луѓе во мојот живот ги почитувам, но не можам да речам дека ги љубам, додека сите кои што ги љубам ги почитувам.
Едноставно е!
:cut:

Се разбира зборуваме за нормални личности, социопатите се исклучени.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Секој може да ме почитува, а да не ме љуби.
Никој не може да ме љуби, а да не ме почитува.

Така да, битни се и почитта љубовта, но ако има љубов- со неа доаѓа и се` останато.

Член од
17 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
7
Повеќето размислуваме дека од љубовта произлегува и почитта. Да, така е дечки и девојки. Без љубов, а со поќит, врската е како една блуткава торта, ја голташ без вкус без уживање.А пак без почит, а само со љубов, врската е како една 'тужно' блага торта. Првиот залак е прекрасен, но потоа ви се гади од шеќерот.
Хехе, како ви се чини споредбата ? Поздрав до сите кои коментиравте!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Љубовта, затоа што ако има љубов, почитта автоматски доаѓа заедно со неа. Можеш секого да почитуваш, а да не сакаш, но не можеш секого да сакаш. Почитта е прво и основно правило во врската, покрај чувствата нормално. Ако некој ме сака, ни на крај памет ни би му било да ме повредува, навредува, покажува непочитување и слично.

Kajgana Shop

На врв Bottom