Како што вети ДУИ...

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
"Povtorno ke ima pukanje..."
Ova bea zborovite na Ali Ahmeti, koj ocigledno ne e zadovolen so ona sto go postigna vo konfliktot na pocetokot na noviot milenium.
Kako sto gledame, denes, 30 dekemvri, ova vetuvanje pocna da se ostvaruva. Vo Aracinovo se sluci prvoto ubistvo posle dolgo vreme.
Dali ova znaci pocetok na novi konflikti, vojni? Dali ke ima ponatamosni zrtvi, dali nie, kako makedonci, ke bideme zrtvi na uste pogolemo pritiskanje? Kolku ke trae ova?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Па незнам колку ти држи логикава...убиства на цивили и грабежи се случуваат секојдневно и во Центар, и во Карпош, и во другите градови. Требаше прво да кажеш за што станува збор пред да и дадеш политичка конотација. Еве ја веста според А1:

A1 напиша:
Убиство во Арачиново. Убиен е старецот Крсто Јаневски, во дуќанот кој е до неговата куќа. Некој пукал во Јаневски попладнево, додека продавал сточна храна.
Не се знае дали напаѓачот бил еден или повеќе и зошто го убиле Јаневски. Во куќата старецот живеел со својата сопруга, имал двајца синови, но тие не живееле во Арачиново.
Кога се случило убиството тој бил сам во дуќанот. Кој уште бил со него внатре, никој не знаеше да каже.
Неофицијално, на Јаневски многу луѓе од селото му должеле пари. Дали мотивот за убиството е нерешен долг или, пак, вооружен грабеж, не се знае.
Полицијата на местото каде лежеше безживотното тело на убиениот најде три чаури од огнено оружје.
На местото вршеа увид инспектори на крим-техника и собираа докази за расветлување на ова убиство.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Додека не се знаат причините секоја инсуинација е многу лоша

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Da, ne se znaat pricinite, megjutoa, kolku mina vo Aracinovo se sposobni da izvrsat takvo delo?? Tie lugje se znaat. Imase i nekoi komentari po TV deka se ke pocne od novo, deka povtorno ke ima takvi problemi. Ne znam kade procitav, ama Aracinovo se smeta za novo zariste na problemi i konfilkti, pa od tuka pretpotaviv deka ova e samo eden pocetok na ona sto go planiraat Ali Ahmeti & Co.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Каква аргументирана претпоставка.

По таа логика, убиството на Џиџи значи почеток на нова светска војна.

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Каква аргументирана претпоставка.

По таа логика, убиството на Џиџи значи почеток на нова светска војна.
Da, argumentirano e, mozebi gresam, ne rekov ne..

Off Topic
Novata svetska vojna e odamna zapocnata

Член од
29 ноември 2007
Мислења
202
Поени од реакции
1
како што вети дуи...И сто ке ветат Дуи?!Не се секирајте почитувани Албанци и "ПОЧИТУВАНИ",Македонци...Се ке биде како сто требит..

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Makedonskiot narod ne go boli za nisto osven vo kafic da sedi, ova mu go imam dozvoleno veke 6 godini po red.
SRAM

Катја

Journalist
Член од
18 декември 2007
Мислења
56
Поени од реакции
3
Абре луѓе каква војна и малите деца веќе знаат дека конфликтот 2001 беше политичко сценарио на СДСМ и паравоена формација која подоцна си обезбеди место во парламентот но не и човекови права за кои се бореше. Ќе сфатат полека и албанциве за кои цели глумеа лудило, кога во ова време на сиромаштија поттчинети од економската беда сите сме еднакви, без етнички предрасуди и религиски разлики. Војна нема, она што тек-тук го гледаме , се незадоволни членови на поранешната АНА кои не ги удостоил спонзорот со бараното, па сега во облик на банди се одмаздуваат на недолжни цивили. А пак нашето МВР мудро од тоа си прави маркетинг, додека медиумите само добро надуена приказна со која во следната спроведена анкета ќе си го дигнат рејтингот.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Мистичен,сигурно го убил некој Македонец затоа што старецов имал храброст да живее со 11 000 Албанци.:nenene:

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Solid i jas toa vikam.. Makedonec vo takva situacija ne bi trgnal na drug makedonec.. Zatoa rekov deka ovaa pretpostavka drzi malku mesto.. Malku povekje to est

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Србите го убиле, или Танзанијците, или Узбекистанците. Само немојте повторно да ги обвинувате Албанците. За се' ви се тие криви. Они само сакаа да си живеат во хомогена етничка идила, а лошиот славомакедонец ,види го ти него, решил да им ја расипува. Зошто не си отишол заедно со синовите? Мислам дека ова убиство е оправдано и е во самоодбрана на човековите права. Пред се правото на етничко чистење.
Што сега? Се знае, откога ќе ги фатат невините убијци - американски знамиња и протести пред влада (во легитимна одбрана на човековите права, секако).
А ние? За нас како и секогаш изборот е еден: "Ужас без крај".

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Србите го убиле, или Танзанијците, или Узбекистанците. Само немојте повторно да ги обвинувате Албанците. За се' ви се тие криви. Они само сакаа да си живеат во хомогена етничка идила, а лошиот славомакедонец ,види го ти него, решил да им ја расипува. Зошто не си отишол заедно со синовите? Мислам дека ова убиство е оправдано и е во самоодбрана на човековите права. Пред се правото на етничко чистење.
Што сега? Се знае, откога ќе ги фатат невините убијци - американски знамиња и протести пред влада (во легитимна одбрана на човековите права, секако).
А ние? За нас како и секогаш изборот е еден: "Ужас без крај".
Saka da zivee vo homogena etnicka zaednica?? Ete im ja albanija.. Koj kurac faktor?? Mala im e? Ete i Kosovo neka im go dadat.. So baraat vo Makedonija?? I oni ne se vinovni za nisto, pa ni za ova ubistvo, pa ni za toa od 2001 ni za se vo Aracinovo. I koe e toa pravo na etnicko cistenje za koe ti zboruvas??? Makedonecot nisto ne rasipuva, zasto makedonecot ne otide vo Albanija da bara golema Makedonija od vremeto na Aleksandar Makedonski, ne pocna vojna vo pogranicnit regioni, ne ubivase nevino albansko naselenie. Da si odi so sinovite?? Aj jas ke pojdam vo Albanija so 25 000 makedonci, ke pocnam da ubivam da palam, da kradam, da silova, pa ko ke se smiri situacijata, ko ke dobijam del od ona sto go sakam, ke recam: Neka se iselat be so site 9-109 sinovi sto gi ima.. Nikoj ne go tera da sedi tuka i da me trpi mene, a jas sum na negova teritorija.
I koi covekovi prava im se prekrseni na albancite vo Makedonija? Toa sto ziveat ramnopravno? Toa sto odat kaj sakaat i pravat sto sakaat? Toa sto i vo MAKEDONIJA VO SOBRANIE NA R.M. TIE ZBORUVAAT ALBANSKI??
Aj gubi se tamu..

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Saka da zivee vo homogena etnicka zaednica?? Ete im ja albanija.. Koj kurac faktor?? Mala im e? Ete i Kosovo neka im go dadat.. So baraat vo Makedonija?? I oni ne se vinovni za nisto, pa ni za ova ubistvo, pa ni za toa od 2001 ni za se vo Aracinovo. I koe e toa pravo na etnicko cistenje za koe ti zboruvas??? Makedonecot nisto ne rasipuva, zasto makedonecot ne otide vo Albanija da bara golema Makedonija od vremeto na Aleksandar Makedonski, ne pocna vojna vo pogranicnit regioni, ne ubivase nevino albansko naselenie. Da si odi so sinovite?? Aj jas ke pojdam vo Albanija so 25 000 makedonci, ke pocnam da ubivam da palam, da kradam, da silova, pa ko ke se smiri situacijata, ko ke dobijam del od ona sto go sakam, ke recam: Neka se iselat be so site 9-109 sinovi sto gi ima.. Nikoj ne go tera da sedi tuka i da me trpi mene, a jas sum na negova teritorija.
I koi covekovi prava im se prekrseni na albancite vo Makedonija? Toa sto ziveat ramnopravno? Toa sto odat kaj sakaat i pravat sto sakaat? Toa sto i vo MAKEDONIJA VO SOBRANIE NA R.M. TIE ZBORUVAAT ALBANSKI??
Aj gubi se tamu..
Brat super mu napisha ama za djabe, nemozish so divo pleme da razgovarash.
Nie mu dadovme leb i mesto kade da spijat ama sega eve nas fala.:tapp:

Ps. Uste eden nekoj sto ke kazi nesto za covecki prava moze slobodno da se ubie zosto makedoncite vo albanija, grcija i bugarija nemat ni 10% od ovie prava ama pak ne ubivat, palat i kradat.

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Brat super mu napisha ama za djabe, nemozish so divo pleme da razgovarash.
Nie mu dadovme leb i mesto kade da spijat ama sega eve nas fala.:tapp:
More so niv mozam da se raspravam cel zivot.. Rabotata e sto nemam mokj. Da imam poinaku bi bile rabotite.. Toa e.. Ke ima kazam jas kaj im e mestoto. Ubavo i praese Arkan, samo steta sto sega nema takov covek. Diru i Brat Ljube ni go zatvorija zardi niv, samo toa e.. Mozeme da se nadevame deka ke dojdat rabotite na mesto..
A do togas, ke im trijam sol na glava pa ne znam sto da e...

Kajgana Shop

На врв Bottom