Факултет за Електротехника и информациски технологии

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Абе ова ФИНКИ ќе биде топ, вчера Томче Делев ни објасни се убаво што ќе биде факултетот и искрено на сите што се ИНФО и ИКИ би им го препорачала. :) Дури и јас си размислувам кога ќе завршам на ТК да се запишам на ФИНКИ ... ама ќе биде за некои 10 години :)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Тебе да не те платиле од ФИНКИ бе?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
"И јас сум ФИНКИ" е симболичен слоган за слободата, солидарноста, вистината. :icon_lol:

A

apidrone

Гостин
Абе ова ФИНКИ ќе биде топ, вчера Томче Делев ни објасни се убаво што ќе биде факултетот и искрено на сите што се ИНФО и ИКИ би им го препорачала. :) Дури и јас си размислувам кога ќе завршам на ТК да се запишам на ФИНКИ ... ама ќе биде за некои 10 години :)
Дај кажи у кратки црти што ви објаснил магистерот :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Зајче, не потпаѓај под влијание на платеници :icon_lol:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Не потпаѓам јас под никакво влијание :)
Томче кажуваше за овие сега што ќе се запишат само малце ќе биде изменета програмата, т.е уште не се знае точно ама не би требало големи промени да има. А за тие што се запишале на ФЕИТ рече дека на крај ќе си добијат диплома за електроинженер бидејќи ќе си продолжат со истата програма со која се запишале. И интересни смерови има колку што видов јас така да затоа мислам дека ќе биде супер. Иначе ќе биде сместен на технолошки :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Томче кажуваше за овие сега што ќе се запишат само малце ќе биде изменета програмата, т.е уште не се знае точно ама не би требало големи промени да има. А за тие што се запишале на ФЕИТ рече дека на крај ќе си добијат диплома за електроинженер бидејќи ќе си продолжат со истата програма со која се запишале. И интересни смерови има колку што видов јас така да затоа мислам дека ќе биде супер. Иначе ќе биде сместен на технолошки :)
Kaко бе не се знае програмата?
Готова е, ја иам читано негде.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Електроинженер не постои од кујзнае од кога. Дипломата гласи Дипломиран инженер по електротехника и соодветниот смер.

А програмите сменети ќе бидат, физиките и електротехниките ќе се преполоват и ќе бидат полабави кај новото ИКИ, а за другите смерови незнам дали воопшто ги има. Веројатно дека толку многу беа корисни тие икијашки предмети го прават ова...:)

Не го сфаќај лично постов, кон тие што го тупеа 2 години на форумов се однесува, дечките од ики со битните предмети;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Електроинженер не постои од кујзнае од кога. Дипломата гласи Дипломиран инженер по електротехника и соодветниот смер.

А програмите сменети ќе бидат, физиките и електротехниките ќе се преполоват и ќе бидат полабави кај новото ИКИ, а за другите смерови незнам дали воопшто ги има. Веројатно дека толку многу беа корисни тие икијашки предмети го прават ова...:)

Не го сфаќај лично постов, кон тие што го тупеа 2 години на форумов се однесува, дечките од ики со битните предмети;)
А да ги сметаа за некорисни мислиш ќе се запишуваа на ИКИ?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Без нив не можам компјутер да склопам, шо кењаш.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945

Не сум на ИКИ и не ме интересираат ИНФО - ИКИ препукувања, нема зашто лично да го сфатам постов :)

--- надополнето ---

Kaко бе не се знае програмата?
Готова е, ја иам читано негде.
Појма неам, Томче така си кажа, може ни он не знае

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.576
Без нив не можам компјутер да склопам, шо кењаш.
без физика неможеш копјутер да склопиш? и дали стварно како дипломиран електроинжињер мислиш дека ти требаат дури 4 математики?
за другите не се бунам корисни се зависи од тоа дали сакаш да се определиш хардверски или софтверски да работиш понатека...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
без физика неможеш копјутер да склопиш? и дали стварно како дипломиран електроинжињер мислиш дека ти требаат дури 4 математики?
за другите не се бунам корисни се зависи од тоа дали сакаш да се определиш хардверски или софтверски да работиш понатека...
инфо сум
бев саркастичен

Член од
2 ноември 2008
Мислења
46
Поени од реакции
11
Ме интересира. Во скопје останувам само уште една година, и ќе се запишам на електро. Имам до сега математика пројдено интерграли и differential equations. Може некој да ми каже како е, што се учи по математика во прва и по другите предмети. Фала

Kajgana Shop

На врв Bottom