statusQuO
Модератор
- Член од
- 18 јуни 2008
- Мислења
- 13.038
- Поени од реакции
- 7.617
200 државна квотаВака ајде да ми кажете колку чини една година т.е колку треба да се плати на ТК :wink:
400 приватна квота
200 државна квотаВака ајде да ми кажете колку чини една година т.е колку треба да се плати на ТК :wink:
Која е разлика меѓу ИКИ и КСИА и дали до толку требит да се окозиш за просек над 8.5?
За да имаш просек, како шо кажа Јане, морат да учиш константно, да не чекаш да ти се натрупат материјал, пошо за колоквиумска не ќе знајш шо попрво да фатиш, се ќе ти се напрајт каша. Е сега шо праша за просек, 10ката ја губиш без проблем, ако згрешиш само еден знак во една задача. Од старт губиш 25-30 поени и поздрави се со 10ка. Пошо си кратет поени асистентиве колку шо сакет. Јас, скоро на сите колоквиуми сум ги знаел сите задачи да ги решавам, ама обавезно грешам во проста математика, па ги губам поените без врска. Мислам дека прашвиш за стипендија, таа е над 8.0 , ама слушнав дека оваа година ја кренале на 8.5 .
Отсекогаш е била 8.00 за техничките факултети. Изнесува 3600 денари. А таа големата важи за ИКИ и КСИА и за неа треба просек 9.00.2 стипеднии има. Едната е над 8.5, другата е над 9.5. Мислам дека никогаш не била над 8.0...
Малата е 3500 ако не се лажам, а големата 5500 или 6500 денари.
Сигурно е ова? За ИНФО не важи големата? Сакаш да кажеш џабе ми е просекот скоро 10? И дали знаеш колку изнесува големата?Отсекогаш е била 8.00 за техничките факултети. Изнесува 3600 денари. А таа големата важи за ИКИ и КСИА и за неа треба просек 9.00.
ИКИ - Дипломиран инженер по електротехника.Планирам да се запишам на електро али сеуште се двоумам помеѓу два смера - информатика и компјутерско инжињерство или тој што е тригодишниот информатика. Ги гледав предметите и некако повеќе се пронаоѓам во тие што се во тригодишниот смер, али не ми е јасно со каква диплома ќе се здобијам откако ќе завршам? Што ми се исплати поише за во иднина?
nope, не е вакаИКИ - Дипломиран инженер по електротехника.
Инфо - Дипломиран инженер по информатика.
Што ќе ти се исплати повеќе... Релативна работа. Зависи што планираш/сакаш да работиш. Ако ти е до учење на физика, математика, електротехника, ИКИ. Ако ти е до учење на работи кои навистина имаат врска со Информатиката, Инфо.
Syntax error. :icon_biggnope, не е вака
ИКИ - Дипломиран инженер по електротехника и информатика.
Инфо - Дипломиран инженер по информатика.
вака е
Не знам дали важи за ИНФОСигурно е ова? За ИНФО не важи големата? Сакаш да кажеш џабе ми е просекот скоро 10? И дали знаеш колку изнесува големата?
http://www.mediafire.com/?mzjwiz3knqj
Па сигурно некој што е апсолвент знае ...Некој да не знае каде е изложено апсолвентското табло...?