Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
27 јуни 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
Дали може да се видат резултатите од првиот колоквиум математика 2 некаде отсутен сум од факултетот моментално
Благодарам

Член од
11 март 2010
Мислења
46
Поени од реакции
1
Ми требит еден совет, сега сум 3 година средно информатика учам па сакам да продолжам исто на електро информатика не на ПМФ , програмирањето ми е така-така математика ми беше за нигде ама сега одам на приватни часој и некако се подобруват па сега незнам како би ми било на факс пошто сепак незнам каква е математиката таму или кој програми за програмирање се изучувет нешто...

A

apidrone

Гостин
Ми требит еден совет, сега сум 3 година средно информатика учам па сакам да продолжам исто на електро информатика не на ПМФ , програмирањето ми е така-така математика ми беше за нигде ама сега одам на приватни часој и некако се подобруват па сега незнам како би ми било на факс пошто сепак незнам каква е математиката таму или кој програми за програмирање се изучувет нешто...
Епа вака... ако не ти иде математика, и не си спремен со саати дневно да вежбаш задачи, не се запишувај на електро... ако не си спремен да ги поминеш првите 2 семестра над книга, не се запишувај на електро

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Епа вака... ако не ти иде математика, и не си спремен со саати дневно да вежбаш задачи, не се запишувај на електро... ако не си спремен да ги поминеш првите 2 семестра над книга, не се запишувај на електро
Камо да беа само првите два :pos2:

Член од
11 март 2010
Мислења
46
Поени од реакции
1
Па според мене доколку можам да ги поминам првите два семестра значи сум спремен и за поматаму, то ми го кажале и други со кои сум разговарал :)

AleksandarT

Reckless
Член од
16 ноември 2005
Мислења
180
Поени од реакции
9
Некој постар колега ќе може да каже што прашања се паѓаат на вториот колоквиум усно основи на електротехника 2 ?
фала однапред

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Некој постар колега ќе може да каже што прашања се паѓаат на вториот колоквиум усно основи на електротехника 2 ?
фала однапред
Учи RLC кола, сите карактеристики. Се треба да знаеш ;)

Па според мене доколку можам да ги поминам првите два семестра значи сум спремен и за поматаму, то ми го кажале и други со кои сум разговарал :)
Да, ама дури да ги минеш тие два има газот пена да ти фати од учење :D

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Која е разлика меѓу ИКИ и КСИА и дали до толку требит да се окозиш за просек над 8.5?

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Која е разлика меѓу ИКИ и КСИА и дали до толку требит да се окозиш за просек над 8.5?
Незнам што е разликата, јас учев по стара програма, ама тој што ти кажал окозување гадно те заебал. Прашај го колку време пред испит учел. Тоа ќе ти биде доволно.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
За просек, мора константно да учиш. Ако сакаш 9-10 да имаш просек ќе мора континуирано да си учиш за да си во тек кога ќе се предава нешто ново... Освен ако не си вундеркинд и имаш неверојатни предзнаења, па да ти треба само да разлисташ пред колоквиум. Али ако ти е материјалот нов и непознат, мора да го запотиш гзот за просек.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559

Со програмирање така така и математика за нигде не се оди на електро, или ќе се пукниш од учење и некако ќе поминиш со 6 ка, или ќе се разочараш и ќе се откажиш.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
За да имаш просек, како шо кажа Јане, морат да учиш константно, да не чекаш да ти се натрупат материјал, пошо за колоквиумска не ќе знајш шо попрво да фатиш, се ќе ти се напрајт каша. Е сега шо праша за просек, 10ката ја губиш без проблем, ако згрешиш само еден знак во една задача. Од старт губиш 25-30 поени и поздрави се со 10ка. Пошо си кратет поени асистентиве колку шо сакет. Јас, скоро на сите колоквиуми сум ги знаел сите задачи да ги решавам, ама обавезно грешам во проста математика, па ги губам поените без врска. Мислам дека прашвиш за стипендија, таа е над 8.0 , ама слушнав дека оваа година ја кренале на 8.5 .

Член од
29 април 2010
Мислења
66
Поени од реакции
3
Вака ајде да ми кажете колку чини една година т.е колку треба да се плати на ТК :wink:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
За да имаш просек, како шо кажа Јане, морат да учиш константно, да не чекаш да ти се натрупат материјал, пошо за колоквиумска не ќе знајш шо попрво да фатиш, се ќе ти се напрајт каша. Е сега шо праша за просек, 10ката ја губиш без проблем, ако згрешиш само еден знак во една задача. Од старт губиш 25-30 поени и поздрави се со 10ка. Пошо си кратет поени асистентиве колку шо сакет. Јас, скоро на сите колоквиуми сум ги знаел сите задачи да ги решавам, ама обавезно грешам во проста математика, па ги губам поените без врска. Мислам дека прашвиш за стипендија, таа е над 8.0 , ама слушнав дека оваа година ја кренале на 8.5 .
2 стипеднии има. Едната е над 8.5, другата е над 9.5. Мислам дека никогаш не била над 8.0...
Малата е 3500 ако не се лажам, а големата 5500 или 6500 денари.

Kajgana Shop

На врв Bottom