Факултет за Електротехника и информациски технологии

H

HCL

Гостин
Хммм морам да имам еден задолжителен предмет положено за да упишам 3та ? И дали има разлика дали ке земам предмет од 5 семестар или 3ти семестар како задолжителен ? Зашто нели , ние бираме :)
Задолжителните предмети што ти се од струка мораш по секоја цена да ги положиш за да дипломираш. Немам пробано, но мислам дека ако имаш пример неположен задолжителен предмет од трет семестар, а ти сакаш да попуниш семестар со предмети од петти семестар, нема да можеш. За разлика немаш. Пред година дена за зимски семестар имав запишано предмети од третти, петти и седми семестар. Битно мораш задолжителните по ред да си ги чистиш, а ако имаш слободни кредити тогаш дополнуваш. Пример запишуваш зимски семестар по трет пат (т.е. трета студиска година), имаш еден неположен предмет од трет семестар кој што не ти влече никакви предмети. Ти ќе мораш да го запишеш тој предмет, другите задолжителни од петти семестар и тек тогаш ако имаш уште слободни кредити (под 33, незнам за ИНФО дали има разлика) запишуваш што друго ти одговара.

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
Некој од Б? :)
Има има не смее да нема :) :)
Само денеска по Физика што не изнамалтретира сите што бевме од 5та редица па до даље до училница со тивкото зборење тоа чудо едно .. ретко се дослушуваше цели реченици требаше сам да си ги поврзиш :) :)
А за електротехника ми се виде многу фин и добро што објаснува :) малце само што маневрира со рацето тоа му е јако :) :) а Боро по математика не му беше денот така да се плеткаше :) :) а по структуирано прогреамирање ... затегнато е некако :) не смееш ни да се воздивниш подлабоко :) се под конец :)

Cresevo

Внимавај на називот во иднина.
Член од
9 октомври 2008
Мислења
923
Поени од реакции
2.103
Задолжителните предмети што ти се од струка мораш по секоја цена да ги положиш за да дипломираш. Немам пробано, но мислам дека ако имаш пример неположен задолжителен предмет од трет семестар, а ти сакаш да попуниш семестар со предмети од петти семестар, нема да можеш. За разлика немаш. Пред година дена за зимски семестар имав запишано предмети од третти, петти и седми семестар. Битно мораш задолжителните по ред да си ги чистиш, а ако имаш слободни кредити тогаш дополнуваш. Пример запишуваш зимски семестар по трет пат (т.е. трета студиска година), имаш еден неположен предмет од трет семестар кој што не ти влече никакви предмети. Ти ќе мораш да го запишеш тој предмет, другите задолжителни од петти семестар и тек тогаш ако имаш уште слободни кредити (под 33, незнам за ИНФО дали има разлика) запишуваш што друго ти одговара.
A ЕРПС во 3 семестрар 5 предмети задолжителни вкупно 33,5 кредити

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Ај глеам тонинтре си бара другарчиња у паралека од форум па и ја да си побарам. Некој од В паралелка на форумов има?
Јас сум во Д, али моментално е упатена молба за префрлање во В. Во вторник ќе ти кажам дал ќе делиме клупа :)

AleksandarT

Reckless
Член од
16 ноември 2005
Мислења
180
Поени од реакции
9
дали некаде на нет ги има книгите шо се користат на ФЕИТза прва година во електронска форма?
пуштете пп со линк у случај да ги има :D
Фала однапред

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Само денеска по Физика што не изнамалтретира сите што бевме од 5та редица па до даље до училница со тивкото зборење тоа чудо едно .. ретко се дослушуваше цели реченици требаше сам да си ги поврзиш :) :)
А за електротехника ми се виде многу фин и добро што објаснува :) малце само што маневрира со рацето тоа му е јако :) :) а Боро по математика не му беше денот така да се плеткаше :) :) а по структуирано прогреамирање ... затегнато е некако :) не смееш ни да се воздивниш подлабоко :) се под конец :)
Леле таа физика стварно не измалтретира :D Јас во предпоследна клупа се измачив да ја слушнам ама кога видов дека не иде се откажав од слушање :) Иначе останатите професори ми изгледаат супер и мислам дека нема да имаме проблеми.
Па ајде некако да се запознаеме, да видиме кои сме што сме ... иако мене ми е срам :kesa::kesa:

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Тие што преслушуваме некој предмет, се знае во кои паралелки треба да слушаме или...? Оти неможам да се снајдам на странава на ФЕИТ, а има само за бруцошите список по паралелки.

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
Леле таа физика стварно не измалтретира :D Јас во предпоследна клупа се измачив да ја слушнам ама кога видов дека не иде се откажав од слушање :) Иначе останатите професори ми изгледаат супер и мислам дека нема да имаме проблеми.
Па ајде некако да се запознаеме, да видиме кои сме што сме ... иако мене ми е срам :kesa::kesa:
За професорите не коментирам.:toe:
Туку ако има уште некој Б кажувајте ..:smir:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Ако ти предава Иван, болдов мора да е иронија :)

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Тие што преслушуваме некој предмет, се знае во кои паралелки треба да слушаме или...? Оти неможам да се снајдам на странава на ФЕИТ, а има само за бруцошите список по паралелки.
Па не.. ние постарите денес се упишувавме , а списокот од прва година беше истакнат минатата недела. Уште не се знаеше кој ке презапишува предмети за да биде во тие списоци.Мислам следната недела ќе не има .

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
Јас седев на 8ма редица :) избројав имаше 10 ;) значи зад мене седеше?
Па мене ушите цел ден ме болеа .. од напнатост за да ја слушам неа :) после си се опуштив нозете под клупа царски :) ама што и место не ме фајќаше цело време .. и кога кажа за дека е доволно за тој час од 5ти ред па до дајле не ја разбравме :)))))

Kajgana Shop

На врв Bottom