Факултет за Електротехника и информациски технологии

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.805
Поени од реакции
5.582
Знае некој зошто чичковците во плаво не избација од факултет прееска, т.е. што беше заканата? Претпоставувам дека некој не си го спремил испитот па пријавил бомба, што и најверојатно е, само барам потврда.
или казнена или факултетот во воздух :pos: тоа беше целата фрка, како шо разбрав на официјалниот мејл од електро дошла порака со таква содржина... будала работа :pos:

Член од
16 февруари 2006
Мислења
459
Поени од реакции
48
Денеска се објавени преелиминарните листи и според нив влезен сум на ИНФО Е сеа имам прашање бидејки сум влезен на кофинансиранје тоа е 600 е е сеа како треба да се уплатат тие пари , на колку рати може , колку треба да се уплати при запишување на 31 ?

Благодариме однапред :vozbud:

• Ми се допаѓа
Reactions: VIP
Х

Ханзо

Гостин
или казнена или факултетот во воздух :pos: тоа беше целата фрка, како шо разбрав на официјалниот мејл од електро дошла порака со таква содржина... будала работа :pos:
Значи се работи за некој Grand Overmind штом не мисли дека дури сега нема да добиеме казнена. :pos:

А не нееее, ова е заговор, false flag операција на деканатот за да го оправда укинувањето на казнената и геноцидот над невиното студентско население под закрила на меѓународната заедница (ректоратот де). :pos:

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Денеска се објавени преелиминарните листи и според нив влезен сум на ИНФО Е сеа имам прашање бидејки сум влезен на кофинансиранје тоа е 600 е е сеа како треба да се уплатат тие пари , на колку рати може , колку треба да се уплати при запишување на 31 ?

Благодариме однапред :vozbud:
Дан го имаш пдф документот со ранг листата???
Ај ако го имаш ке ми го пратиш? Пошо странана на електро падната е :S

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
Дан го имаш пдф документот со ранг листата???
Ај ако го имаш ке ми го пратиш? Пошо странана на електро падната е :S
Во известувањето на маилот ми пишува дека денеска од 17-20 часот нема да биде достапна нивната страна и порталот за идните студенти..:smir: чепкаат нешто..

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
"- По детално прегледување на Статутите и правилниците како на нашиот факултет така и на универзитетот од страна на Сојузот на Студенти беше прнајден член од новиот Статут на УКИМ кој се однесува на предметите од прва година и гласи:

Член 371 од статутот на УКИМ
Студентите запишани пред влегувањето во сила на овој Статут продолжуваат да студираат според правилата што важеле во моментот на запишувањето, доколку новите правила не се поповолни за нив.

Со тоа се повикавме на стариот Статут на ФЕИТ и го искористиме во полза на веќезапишаните студенти. Тој гласи:

Извадок од Член 97 од стариот Статут на ФЕИТ
За предметите од прва година се организира ден-сесија до почетокот на наставата во зимскиот семестар.

Со ова сојузот на студенти се избори да се одржи ден-сесија за предметите од прва година. Таа ќе биде одржана на 14.09.2009.

За останатите студенти не успеавме да ја обезбедиме оваа сесија поради ненаоѓањето на компромис со надлежните служби и без соодветни законски акти кои би ни го овозможиле тоа (како во горенаведениот случај). Единствено ни беше соопштено дека доколку резултатите по одделни предмети бидат многу слаби, ќе има можност за повторно полагање на тој предмет.

Дополнително ве известуваме дека на 25.08.2009 година (Вторник), во 18:00 часот во амфитеатарот на ФЕИТ, ќе се одржи состанок на тема "Дополнителна ден сесија" на која јавно ќе се образложат сите досегашни и ќе се прецизираат сите идни активности на ССФЕИТ заедно со студентите по наведеното прашање. На оваа средба ќе присуствуваат и Деканот, Продеканот за настава и членови на правната служба на факултетот.
Ги повикуваме сите студенти кои се засегнати и кои сакаат да се информираат или да помогнат во врска со ова прашање да дојдат на закажаниот состанок. Во заеднички интерес е тоа да го направиме заедно.

Со почит,
ССФЕИТ"

По фејсбуков ова се праќа. Го добил уште некој?

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
Сеуште не е официјално, прелиминарни листи се, ама тоа ти е само формалност. Честитки, па се гледаме од 15ти. :)
Ајде колеги за добро и за арно да се гледаме од 15ти или од 1ви без разлика :) :) :tapp:
:music5: Па после ќе си пееме како бручошки граѓанин :je: го држам идексот во рака гужва од професори :music3: но никој нас никој нема да не сака :bip: :)))) :baeh::baeh::baeh: Ќе му напрајме едно две три фристајло и уште некоја брејк денс точка :eek:lee: и ете ти 10ка :))):mist:
Ќе ги спобудалааммм!! :))

• Ми се допаѓа
Reactions: VIP

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Ајде колеги за добро и за арно да се гледаме од 15ти или од 1ви без разлика :) :) :tapp:
:music5: Па после ќе си пееме како бручошки граѓанин :je: го држам идексот во рака гужва од професори :music3: но никој нас никој нема да не сака :bip: :)))) :baeh::baeh::baeh: Ќе му напрајме едно две три фристајло и уште некоја брејк денс точка :eek:lee: и ете ти 10ка :))):mist:
Ќе ги спобудалааммм!! :))
Welcome to the machine.:mist:
И честито.

Едит: Многу смајлиња.:)

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
Welcome to the machine.:mist:
И честито.

Едит: Многу смајлиња.:)
Фала Фала :) :)
Малце се заиграв знам :))) Откачив има и такви моменти .. слабо ова е .. можам и повеќе :) :) Сега да чекаме 26ти да видиме што како да носиме за уписиве :)
бтв колега ти кој смер си? :)

Член од
24 август 2009
Мислења
13
Поени од реакции
3
Не сакам да ширам дезинформации ама прееска ми се јави другарка кај 8 саат(немам време да ја проверам доволно информацијава) и ми кажа дека на 14ти септември овој народ електрашки ќе може да оди на казнена
Од нејзина уста у божји уши

...
Погоре беше и потврдено за прва година се извинувам не го дошитав текстот многу долг ми се виде

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Не сакам да ширам дезинформации ама прееска ми се јави другарка кај 8 саат(немам време да ја проверам доволно информацијава) и ми кажа дека на 14ти септември овој народ електрашки ќе може да оди на казнена
Од нејзина уста у божји уши

...
Погоре беше и потврдено за прва година се извинувам не го дошитав текстот многу долг ми се виде
Малце веројатно на 14-ти то је понеделник, казнена е секогаш во сабота, да мислела на 12-ти?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Само прва ке можат да идат на казнена ... Што ми дое на ум , ако слушам предмети од прва , можам да ги идам на казнена ? :pos2::pos2::pos2:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Со ова сојузот на студенти се избори да се одржи ден-сесија за предметите од прва година. Таа ќе биде одржана на 14.09.2009.
Знае ли некој дали ќе се плаќа или не?
И дали знаете кога треба да запишеме семестар?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Честитки до сите кои се примени. Се гледаме од 15ти. :)

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Леле ако нема казнена ќе треба да го презапишам Основи на електротехника 1, оти некој (дали од студентски прашања, дали асистенти, дали професори) ми ја изгубиле пријавата:tapp:. А шубаво сум си напишала за 7ка и сега без пријава ми ја поништија:uvo:. Не ми се верува... А ако го презапишам ОЕ1 отидов јабана, ми се продолжува студирањето:nesvest:. Исто во јуни се случи со колега, со Англиски јазик, му го поништија испитот поради изгубена пријава-не по негова вина... Ќе обесам некого :nerv:,:pop:....

Kajgana Shop

На врв Bottom