Факултет за Електротехника и информациски технологии

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Наслушнав од некои колеги дека наводно немало да има казнена септемвриска сесија, гледам на фејсбук кружат групи во смисол „вратете ни ја казнената сесија“ и слично. Има ли некој информации во врска со ова?
Ај да ве спасам од муките .... Нема казнена сесија оваа година ... (Икономовска,Маџаров и тетките од студентски ми потврдија денес .... така да ) ...

КУБ на математика !!!!!!!!!!! ФАк јеа ! :pos2::pos2:
Најверојатно нема да има, ма да секоја година исто викаат.
Ако се предомислат, ќе биде на 12 септември.
Така да седете и бубајте.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Најверојатно нема да има, ма да секоја година исто викаат.
Ако се предомислат, ќе биде на 12 септември.
Така да седете и бубајте.

Брат а зашто уствари само нас ни укинуваат казнена сесија ?

И уствари ...наслушнав дека само ФЕИТ ке почнуваат со настава на 15ти септември ,другиве на 1ви ...

пс:У гз да ги ебам со казнена на 12ти ..... РОденден ми е !

Х

Ханзо

Гостин
Јас па наслушнав дека ќе имало казнена само за прва година, како тоа, не знам. Маалски муабети де, другар на некој си се јавил на студентски прашања и овие му го кажале тоа. Другар на другар, казненава ќе стане урбана легенда. :)

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Брат а зашто уствари само нас ни укинуваат казнена сесија ?

И уствари ...наслушнав дека само ФЕИТ ке почнуваат со настава на 15ти септември ,другиве на 1ви ...

пс:У гз да ги ебам со казнена на 12ти ..... РОденден ми е !
:vozbud::pos2:
Па не само на вас, на сите. (стара и нова програма)
Зашто, незнам искрено.
Но, бидејки пари се во прашање, може и да пуштат.
И да мора да се почне на 15 септември, бидејки зимскиот семестар е прекраток, вака добиваат 2 недели плус, а ние 2 недели помалце одмор.

Брат, јас сум полагал на родендени, пред нови години, први мајови, на 15 јули, и сите останати возможни и невозможни термини. Тоа ти е ЕТФ.:smir:

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Сите факултети почнуваат на 15ти ;(

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
Среќно на сите на казнена!

Знае некој нешто повеќе да ми каже за подготвителниот курс?Дали вреди да се иде?Што,како..?:smir:

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
Кандидат кој како основен избор ја навел студиската програма „х“, и има 85 бода има предност пред кандидатот кој како основен избор ја навел студиската програма „у“ и има 90 бодови кои не се доволни да биде рангиран во студиската програма „y“, а како дополнителен избор ја навел студиската програма „х“.
Ова го копирав од страната на електро.
Да и јас за ова зборував :) ова е ок мислам .. така треба да е :)
А дали некој има слушнато или знае ние кога ќе почнуваме бручошиве на кој датуми што како?

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Сигурно ќе имат известување на сајтон нивни.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.154
Поени од реакции
5.922
Што е тоа казнена сесија? (Сеа ќе ми биде прва година на ФЕИТ) :smir:

Член од
12 август 2009
Мислења
141
Поени од реакции
9
Што е тоа казнена сесија? (Сеа ќе ми биде прва година на ФЕИТ) :smir:
Тоа ти е ден-сесија,т.е. секој има право да полага по еден испит,и се плаќа по 1000 ден. :smir:Последна шанса за спас пред да пишиш квадрат на предмет :nesvest:

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.154
Поени од реакции
5.922
Тоа ти е ден-сесија,т.е. секој има право да полага по еден испит,и се плаќа по 1000 ден. :smir:Последна шанса за спас пред да пишиш квадрат на предмет :nesvest:
Значи ако не го полагаш тој предмет на казнена сесија од септември ќе мораш да го учиш пак?

Член од
12 август 2009
Мислења
141
Поени од реакции
9
Значи ако не го полагаш тој предмет на казнена сесија од септември ќе мораш да го учиш пак?
Па ако тој предмет ти бил од зимски семестар(значи ако си го слушал лани од септември до јануари,и не го положиш заклучно со оваа сесија),ќе го слушаш пак.Епа тоа не е реткост на ЕТФ,особено кај нас на ЕРПС :)))))))))))

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.154
Поени од реакции
5.922
Може ли некој да ми каже, ама објективно, кој е најлесен смер на Електро? (знам дека всушност сите смерови се :pred:, ама ваљда има некој што е поедноставен и поразбирлив за студентите. Мене најголема желба ми беше да се запишам на ИКИ, и успеав во тоа. Ама имав спротиставени мислења. Едни ми викаа дека тој смер е најлесен поради материјалот, пошто има највеќе работа со компјутери (а мене тоа и ми лежи), а други (лично професор на ФЕИТ ми го кажа ова), ми вика дека овој смер е најтежок ради професорите, пошто им било смачено да имаат по 200 студенти на предавања и испити, и некои што би паднале на ИКИ, би положиле на било кој друг смер. Може ваше мислење?

Х

Ханзо

Гостин
Ако ти лежат компјутери, не сакаш да се занимаваш со полнежи и нуклеарки, сакаш лесен смер, оди на ИНФО.

Kajgana Shop

На врв Bottom